Annonce
Hvide Sande

Borgmester: Søndervig kan sagtens bære stort byggeri på badebyens sidste grønne plet

Planen er at etablere ferielejligheder og butikker på klitgrunden på Lodbergsvej - her set fra syd. Tegning: Arkiftektfirmaet Bay Arch
Økonomiudvalget støtter planlægningen af 6600 kvadratmeter stort feriebolig- og butiksbyggeri og et lille ekstra caféprojekt på Lodbergsvej i Søndervig.
Annonce

Søndervig: Selv om det strider mod den store udviklingsplan for Søndervig at fjerne det karakteristiske klitareal  ved Lodbergsvej 81 i Søndervig, så bakker økonomiudvalget nu også op om et stort anlagt projekt i badebyen.

Her sagde de seks udvalgsmedlemmer, som deltog i mødet, nemlig ja til at sætte gang i plangrundlaget for Lodberg Have-projektet, som skal munde ud et et ferieboligprojekt med 6600 kvadratmeter ferieboliger i op til 11 meters højde med butikker i stueetagen, som Dagbladet tidligere har beskrevet.


Jeg synes, det er et godt og flot projekt.

Hans Østergaard (V), borgmester


Det blev også ja til et noget mindre projekt på Lodbergsvej 91, hvor ansøgeren drømmer om at bygge butik og café som en tilbygning til det eksisterende sommerhus.

Annonce

Rammer butiksloft

Skal de to projekter realiseres, kræver det, at byrådet endeligt godkender, at planlægningen bliver sat i gang, og der bliver etableret en ny lokalplan - og et kommuneplantillæg, fordi man vil ramme loftet for tilladte butikskvadratmeter.

Borgmester Hans Østergaard er på forhånd ikke bekymret for det store byggeri.

- Søndervig kan sagtens bære en fortætning. Det er rigtigt, at klitlandskabet må vige for det store projekt. Men der er tænkt på at trække naturen ind i byen på andre måder, blandt andet gennem en forskønnelse af Lodbergsvej og Houvig Klitvej. Og jeg synes, det er et godt og flot projekt, siger han.

Et af Søndervigs ældste sommerhuse må lade livet for det store feriehus- og butiksprojekt på Lodbergsvej. Det samme må klitandskabet, som politikerne er stemt for at bebygge. Foto: Johan Gadegaard

Administrationen bemærker da også til politikerne, at en udvidelse af butiksarealet ikke bare vil komme Lodberg Have-projektet til gavn, men også fremtidige butiksprojekter i Søndervigs afgrænsede bymidte. Og at byen vil fremstå som en moderne badeby.

Annonce

Ny lokalplan

De to byggeprojekter skal stå for en samlet planlægning af området på Lodbergsvej for egen regning og risiko, hvis projektet også får ja i byrådet. Der skal desuden holdes en foroffentlighedsfase, hvor idéer og forslag kan indkaldes.

Kritik har Lodbergs Have-projektet allerede fået af en sommerhusnabo, som ikke er begejstret for, at man er klar til at afvige fra udviklingsplanen.

Niels Rasmussen (SF), der stemte imod flertallet i teknik- og miljøudvalget, var forhindret i at deltage i økonomiudvalets møde. Derfor var det et enigt udvalg, som nu sender sagen videre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ugens coronatal: 932 Ringkøbing-Skjernborgere har haft corona det seneste år

Ringkøbing-Skjern

Lørdagens coronatal: Højeste antal smittede i ni dage, men smittetrykket er stadig lavt

Annonce