Annonce
Videbæk

Borgmester roser lægehus-ildsjæle: I er et mønstereksempel

Borgmester Hans Østergaard (V) kalder den lokale indsats for at få et lægehus til Vorgod-Barde for et mønsterekspel, som man kan lære af. Foto: Jørgen Kirk
Borgerne i Vorgod-Barde troede på, at de kunne skaffe penge til et lægehus og sundhedsfællesskab ved hallen. Nu har byrådet lukket budgethul med en ekstra million.
Annonce

Vorgod-Barde: Det handler om at stå sammen og tro på, at tingene kan lade sig gøre.

Det gjorde den flok ihærdige Vorgod-Barde borgere, som gennem lang tid arbejdede på at rejse penge til at etablere et sundheds- og lægehus ved hallen.

Deres indsats gav pote, og tirsdag bevilgede et enigt byråd den sidste million fra ildsjælepuljen, som betyder, at projektet nu kan gennemføres som planlagt. Og så var der ros fra borgmester Hans Østergaard (V)

- Projektet er et mønstereksempel på, hvad man kan, når man står sammen. Jeg vil opfordre andre til at gøre det samme, lød det fra borgmesteren.

Annonce

Penge fra staten

Vorgod-Barde borgerne fik mulighed for at søge en statslig pulje til etablering af lægehuse. Men det kunne kun lade sig gøre, hvis kommunen ejer bygningerne. Og her gav kommunen i første omgang en hjælpende hånd og en halv million kroner. Til ildsjælenes store overraskelse fik de det millionbeløb, de søgte fra den statslige pulje.

- Det er gearing, der vil noget. Projektet er endt med at få 12 millioner, kommunen har betalt halvanden million, siger han.

Annonce

2+2 giver 5

Borgmesteren er ikke alene om at være tilfreds. Det samme er Irene Pedersen (S).

-Det er et eksempel på, hvordan man får 2+2 til at give 5. Landsbyer kan sagtens søge statslige midler, når projekterne er stærke nok, lød det fra socialdemokraten.

Opbakningen kommer fra hele byrådet, som udover den halve million, der tidligere er frigivet, altså var klar til at give yderligere en million, så der udover et lægehus også er råd til et sundhedsfællesskab med plads til genoptræning og lignende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce