Annonce
Ringkøbing

Borgmester om tabersag: Jeg ærgrer mig gul og grøn

Borgmester Hans Østergaard (V) ved endnu ikke, om kommunen vil anke den tabte sag mod sin eksterne rådgiver i bredbåndsudbuddet. Arkivfoto

Hans Østergaard (V) er ked af, at det mislykkede bredbåndsudbud igen giver udgifter til kommunen, efter at man netop har tabt den retssag, man anlagde mod en rådgiver sidste år.

Ringkøbing-Skjern: En ærgerlig sag.

Sådan beskriver borgmester Hans Østergaard (V) det retslige efterspil, som netop har dømt kommunen som taber i en sag anlagt mod Netplan, der rådgav Ringkøbing-Skjern Kommune i forbindelse med bredbåndsudbuddet for flere år siden.

- Jeg ærgrer mig gul og grøn, hver gang vi kommer ud for en sag, som ender med at koste kommunen penge. Ud fra mit kendskab til sagen, så er den selvfølgelig anlagt i forhåbning om at vinde, men sådan gik det altså ikke, siger han om byretsdommen.

Kommunen er dømt til at betale en kvart million i sagsomkostninger. Tidligere har man været nødt til at punge ud med otte millioner i erstatning for den brudte bredbåndskontrakt og næsten fire millioner i ekstern advokatbistand.

Hans Østergaard har ikke haft lejlighed til at læse dommen og kender derfor ikke detaljerne i rettens begyndelse for at frikende Netplan for fejlagtig rådgivning. Derfor ved han heller ikke, om kommunen overvejer at anke sagen til landsretten.

- Der kommer et tidspunkt, hvor vi skal slå to streger i sandet. Om det er nu, kan jeg ikke sige noget om.

Niels Rasmussen (SF) rejser kritik af, at der med dommen stadig ikke er udpeget nogen ansvarlige for, at sagen kørte af sporet. Borgmesteren har dog ikke umiddelbart behov for at udpege nogen.

- Der er tale om en kompleks sag. Man kan aldrig undgå, at noget går galt, selv om vi selvfølgelig gør, hvad vi kan, for ikke at fejle, siger Hans Østergaard.

Han afviser også, at der skulle være noget mærkeligt i at have advokatfirmaet Bech Bruun til at føre sagen i retten mod Netplan.

- Det er rigtigt, at vi har både brugte Netplan og Bech Bruun som rådgivere i forbindelse med bredbåndsudbuddet, men jeg opfatter det og sagen mod Netplan som to helt forskellige opgaver, siger borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samarbejde kan være en kur mod butiksdød

De findes allerede mange steder - samarbejdsaftaler. Det gælder i hvert fald i foreningslivet. Her har mange klubber og foreninger på den ene eller anden måde slået pjalterne sammen for at sikre, at der er deltagere nok på de forskellige hold, og det kan være både badminton, fodbold, gymnastik eller noget helt fjerde. Alternativet har i mange tilfælde været at lukke ned, og det med at lukke ned fører sjældent noget positivt med sig. I en helt anden boldgade kan det meget vel være, at netop et samarbejde kan give god mening - nemlig når det drejer sig om at holde liv i de lokale butikker. Butiksdøden har i årevis hærget i mange af kommunens talrige landsbyer. Som regel har de lokale kæmpet til det sidste for at holde liv i dagligvareforretningen, men alt for mange gange har de måttet kaste håndklædet i ringen, og landsbyen står uden butik. Sidste år var det Stauning, der var igennem denne proces, da Brugsen lukkede. Her endte historien heldigvis lykkeligt sidst i 2019, idet Brian Pedersen overtog forrretningen, der fortsætter som en Min Købmand. Forhåbentlig bakker de lokale op om den! Nu er det andelsbutikken i Velling, der er i klemme. For nylig sagde købmanden op, men forretningen drives dog videre af behjertede frivillige. Men det går ikke for godt med økonomien, og findes der ikke en løsning, risikerer Velling at stå uden dagligvarebutik med de konsekvenser, det får for lokalsamfundet. Det bliver alt andet lige mindre attraktivt at bo i byen, når der ikke er en butik. I tirsdags var der ekstraordinær generalforsamling om butikkens fremtid. Der var blandt de fremmødte borgere opbakning til at forsøge at drive butikken videre. Og så var der en gæst, der slog de optimistiske strenge an - købmanden fra Stauning. Efter hans mening er der bestemt baggrund for en dagligvarebutik i Velling - og han kunne godt se sig selv i et samarbejde mellem de to købmandsbutiker. Det er endnu ikke bestemt, hvad et samarbejde helt konkret skal bestå af, men det lyder fornuftigt. Skal dagligvarebutikkerne i landsbyerne overleve, må de i mange tilfælde finde utraditionelle løsninger. Det kræver dog, at kunderne bakker helhjertet op. Ellers kan det være lige meget med de gode intentioner og flotte ord på en generalforsamling.

Annonce