Annonce
Ringkøbing-Skjern

Borgmester om ja eller nej til påskegæster i feriehusene: - Det er en svær balancegang

Hans Østergaard håber, der kommer gæster i feriehusene til påske - men ikke for mange. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Hans Østergaard er dog glad for, at der er kommet opklarende svar fra myndigederne, om man må benytte sommerhuse i højtiden.

RINGKØBING-SKJERN: Påsken er normalt den højtid, der indvarsler indledningen på feriehussæsonen med massiv belægning i udlejningshusene.

Med en coronavirus i udbrud er der delte meninger om, hvorvidt gæsterne er velkomne. Nogle borgmestre hilser påskegæsterne velkomne, mens andre beder dem holde sig væk for ikke at sprede smitten.

Borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune Hans Østergaard (V) er delt i sin mening om gæster i feriehusene i den kommende højtid.

- Det er en svær balancegang. På den ene side synes jeg, det ville være rart, at nogle af de sommerhuse, der er ledige, fordi tyskerne ikke kommer, kunne lejes ud til danskere, siger han, men tilføjer:

- Jeg skal ikke ud og plædere for, at vi skal have så mange mennesker i sommerhusene som muligt.

Annonce

Opklarede tvivl

Borgmesteren er imidlertid glad for, at der er kommet et klarere svar fra myndighederne, om folk må benytte sommerhusene i påsken.

Efter statsministerens pressemøde mandag og en Facebook-opdatering tirsdag aften var mange i tvivl om, om statsministeren mente, at man skulle blive hjemme eller ej. Det opklarede sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) i middagsradioavisen på Danmarks Radio onsdag:

- Man kan godt tage af sted i sommerhus, men det er jo helt afgørende, at man overholder retningslinjerne, så hvis man gør det, så prøv så vidt muligt at pakke på forhånd med mad, og vid fra starten af, at det er ikke sådan, at børnene kan få nye legekammerater i sommerhuset, for man skal holde to meters afstand, og hvis man skal rejse på tværs af landet, så skal man i særlig grad være meget, meget opmærksom, lød det fra ministeren i radioavisen.

Han bad dog alle med de mindste symptomer om at blive hjemme.

Det glæder borgmester Hans Østergaard, at der er kommet klart svar fra højeste sted.

- Det eneste, sommerhusudlejerne ikke har brug for, er, at der ligger noget og svirrer i luften. Nu er der kommet svar, siger han.

Han tror dog ikke, at området bliver overrendt som tidligere påsker.

- Jeg tror ikke, vi får tilstande fra tidligere, hvor området bliver overfyldt af turister. Men det er nok godt nok i den nuværende situation, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En 1. april uden narrehat - og det er ikke engang løgn

Du behøver ikke lede længere, kære læser; den er der ikke. Trods datoen kan du roligt regne med, at vi af hele vort journalistiske hjerte står inde for, at de artikler, vi har skrevet til dagens avis og DBRS.dk, er ganske sandfærdige. Traditionen med at narre læserne april er ellers lang og hæderkronet. En af de første aprilsnarre i dansk dagspresse blev bragt af en københavnsk avis, som 1. april 1914 kunne berette, at solen havde sovet over sig og var stået op ni minutter for sent. En af de mest mindeværdige var Roskilde Tidendes aprilsnar i 1976. Hundredevis af borgere stillede sig i kø efter at have læst overskriften "Roskilde Spritfabrik holder lavpris-udsalg på whisky-snaps indtil kl. 17.30 i eftermiddag". Historien lød, at spritfabrikken ved et uheld var kommet til at blande original skotsk whisky med dansk snaps. Spritfabrikken ville sælge blandingsproduktet for en tier per liter, og folk skulle selv medbringe dunke og spande til det, de købte. På Dagbladet har vi gennem mange år ikke haft nogen fast tradition for en aprilsnar. I år var vi dog allerede i februar begyndt at varme ideerne op til at genindføre den; læserne må jo også godt have det sjovt ind imellem. Vinterens voldsomme vandmængder var i spil som et omdrejningspunkt, men helt præcist hvad vi skulle narre læserne april med, var ikke blevet konkret. Det kunne for eksempel være blevet til en historie om, at eleverne på én af de lokale skoler nu blev sendt hjem på ubestemt tid, fordi deres skole var oversvømmet, og at undervisningen indtil videre skulle foregå via Skype. Det kunne måske godt have kaldt et smil frem - engang... Men den historie er ikke rigtig aprilsnar-materiale længere. I det hele taget er det for tiden svært at se det sjove i med vilje at bringe falske nyheder ind i folks daglige nyhedsstrøm. Uanset glimtet i øjet vil vi ikke risikere, at læserne mister tiltroen til det, vi skriver - og når man ser på virkeligheden lige nu, er der desværre alt for meget af den, som i sig selv er grotesk nok til at minde om en aprilsnar. Det skal dog ikke hindre os i stadig at fortælle virkelighedens pudsige og skæve historier; et smil varmer altid, og i krisetider har vi endnu mere brug for det. Men de smil, der er at finde i dagens avis, har altså - ligesom på alle årets andre dage - helt igennem hold i virkeligheden.

Danmark

Live: 59 personer i Sverige er døde med coronasmitte på et døgn

Annonce