Annonce
Ringkøbing-Skjern

Borgmester om ja eller nej til påskegæster i feriehusene: - Det er en svær balancegang

Hans Østergaard håber, der kommer gæster i feriehusene til påske - men ikke for mange. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Hans Østergaard er dog glad for, at der er kommet opklarende svar fra myndigederne, om man må benytte sommerhuse i højtiden.
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: Påsken er normalt den højtid, der indvarsler indledningen på feriehussæsonen med massiv belægning i udlejningshusene.

Med en coronavirus i udbrud er der delte meninger om, hvorvidt gæsterne er velkomne. Nogle borgmestre hilser påskegæsterne velkomne, mens andre beder dem holde sig væk for ikke at sprede smitten.

Borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune Hans Østergaard (V) er delt i sin mening om gæster i feriehusene i den kommende højtid.

- Det er en svær balancegang. På den ene side synes jeg, det ville være rart, at nogle af de sommerhuse, der er ledige, fordi tyskerne ikke kommer, kunne lejes ud til danskere, siger han, men tilføjer:

- Jeg skal ikke ud og plædere for, at vi skal have så mange mennesker i sommerhusene som muligt.

Annonce

Opklarede tvivl

Borgmesteren er imidlertid glad for, at der er kommet et klarere svar fra myndighederne, om folk må benytte sommerhusene i påsken.

Efter statsministerens pressemøde mandag og en Facebook-opdatering tirsdag aften var mange i tvivl om, om statsministeren mente, at man skulle blive hjemme eller ej. Det opklarede sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) i middagsradioavisen på Danmarks Radio onsdag:

- Man kan godt tage af sted i sommerhus, men det er jo helt afgørende, at man overholder retningslinjerne, så hvis man gør det, så prøv så vidt muligt at pakke på forhånd med mad, og vid fra starten af, at det er ikke sådan, at børnene kan få nye legekammerater i sommerhuset, for man skal holde to meters afstand, og hvis man skal rejse på tværs af landet, så skal man i særlig grad være meget, meget opmærksom, lød det fra ministeren i radioavisen.

Han bad dog alle med de mindste symptomer om at blive hjemme.

Det glæder borgmester Hans Østergaard, at der er kommet klart svar fra højeste sted.

- Det eneste, sommerhusudlejerne ikke har brug for, er, at der ligger noget og svirrer i luften. Nu er der kommet svar, siger han.

Han tror dog ikke, at området bliver overrendt som tidligere påsker.

- Jeg tror ikke, vi får tilstande fra tidligere, hvor området bliver overfyldt af turister. Men det er nok godt nok i den nuværende situation, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Vestjylland

Åbner ny butik i havnebyen

Annonce