Ringkøbing-Skjern

Borgmester og viceborgmester pakker kampagne pænt ind, men den handler om KD-stemmespild

Kenneth Mikkelsen (V) og Annette Lind (S) får ikke overraskende opbakning fra borgmesteren og viceborgmesteren i en ny kampagne, som samtidig advarer om mindre politisk indflydelse på Christiansborg og stemmespild, hvis man sætter kryds ved Kristendemokraterne. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Borgmester og viceborgmester går i ny kampagne indirekte ud og advarer mod at stemme på KD, fordi de mener, det vil give Ringkøbing-Skjern mindre indflydelse på Christiansborg.

Ringkøbing-Skjern: Selv om Kristendemokraterne i går kunne stå op til den første meningsmåling over spærregrænsen, så tvivler borgmester Hans Østergaard (V) og viceborgmester Søren Elbæk (S) så meget på det kristelige projektet, at de i en annoncekampagne indirekte advarer om stemmespild.

Under overskriften et "et stærkt træk for reel indflydelse" optræder de to store partiers folketingskandidater Kenneth Mikkelsen (V) og Annette Lind (S) i fælles tovtrækning. I teksten siger borgmester og viceborgmester, at de har brug for reel indflydelse på Christiansborg - og det får man ved sætte kryds ved ét af de to store partier.

- Jeg har intet imod Kristendemokraterne, men der er en latent risiko for, at de ikke bliver valgt til Folketinget, og derfor kan en stemme på KD være en spildt stemme for Ringkøbing-Skjern, som har hårdt brug for at have adgang til de indflydelsesrige politiske grupper på Christiansborg, siger viceborgmester Søren Elbæk.

Borgmester Hans Østergaard er enig.

- Vi får mere indflydelse, når vi har tæt kontakt til de store grupper på Christiansborg, som Venstre og Socialdemokratiet er. Hvis man er blå vælger, så er muligheden for at få en lokal kandidat i Folketinget størst, hvis man stemmer på Kenneth Mikkelsen, siger borgmesteren.

Handler det ikke bare om, at du er bange for, at Kristendemokraternes Kristian Andersen tager så mange stemmer fra din kandidat Kenneth Mikkelsen, at han risikerer ikke at blive valgt?

- Jeg er ikke bekymret for, at Kenneth Mikkelsen ikke bliver valgt. Han skal nok få stemmer nok. Jeg synes bare, det er vigtigt at gøre vælgerne opmærksom på, at vi lokalpolitisk har brug for tætte kontakter på Christiansborg - og her får man mest indflydelse i de store politiske grupper, siger Hans Østergaard.

En direkte linje

Viceborgmester Søren Elbæk kalder det "en fælles interesse" for Socialdemokraterne og Venstre at appellere røde vælgere til at sætte deres kryds ved S-kandidaten Annette Lind og de blå vælgere ved Venstres Kenneth Mikkelsen.

- Vores to partier bliver regeringsbærende efter et valg. Vi har brug for en direkte linje, når vi kæmper for 2+1-vejen eller andre vigtige sager for Ringkøbing-Skjern, siger Elbæk.

Borgmesteren understreger, at den fælles kampagne intet har med den aktuelle debat om et regeringssamarbejde mellem S og V at gøre.

- Der er ingen ideologi i det her. Et eventuelt regeringssamarbejde mellem de to partier vil jeg slet ikke blande mig i, siger Hans Østergaard.

Byrådsmedlem på borgen

Tidligere i valgkampen har Kristendemokraterne lanceret Kristian Andersen som Ringkøbing-Skjerns lokale kandidat. Hverken Kenneth Mikkelsen eller Annette Lind bor i kommunen. Modsvaret på den kampagne er altså en advarsel på KD-stemmespild og mindre indflydelse.

Kristian Andersen er uenig i borgmesterens og viceborgmesterens konklusion.

- Selvfølgelig er der fordele ved at være en del af et større parti, men der er også ulemper. Man er mere bundet i en større gruppe end en lille. Jeg er overbevist om, at jeg vil få reel indflydelse på Christianborg, og at kommunen vil få gavn af at have et byrådsmedlem siddende derovre, siger Kristendemokraten.

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Vært på nyt boligprogram på TV 2: Jeg er tosset med Hvide Sande

Ringkøbing-Skjern

Nu kommer der flere byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune

Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Erhverv

DN-formand og landbrugsformand drøftede klimaforandringer

Danmark For abonnenter

En uendelig krig - med sprækker i ufreden

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Hvide Sande

Nu skal Hvide Sande-vraget på Fanø fjernes - ellers koster det

Ringkøbing For abonnenter

Ringkøbing K's eneste beboer drømmer om naboer: Jeg vil så gerne dele alt det her med andre

Hvide Sande

Strid om fødevarefestival i Hvide Sande: Arrangør sætter advokat på sagen

Ringkøbing-Skjern

Sparerunde smitter af på eliteklubber: Ringkøbing Håndbold mister en fjerdedel af kommunal støtte