Ringkøbing-Skjern

Borgmester og V-formand: Nu skal vi have ro på

V-formand hans Christian Tylvad og borgmester Hans Østergaard satser på, at der igen kommer o på i Venstre. Arkivfoto
Både borgmester Hans Østergaard og formand for Venstres kommuneforening Hans Christian Tylvad ærgrer sig over, at Venstre har mistet et byrådsmedlem, men satser nu på ro.

Ringkøbing-Skjern: Hverken borgmester Hans Østergaard (V) eller kommuneformand Hans Christian Tylvad havde fantasi til at forestille sig, at sagen om Svend Boye Thomsens rådgiverjob hos Kristendemokraterne ville ende med en udmeldelse af partiet.

- Det er rigtig ærgerligt, at det skulle gå sådan. Jeg havde forventet, at den sag var landet, så vi kunne komme videre. Vi klappede ikke i hænderne over, at Svend havde takket ja til opgaven, men accepterede det, og han ville under ingen omstændigheder være blevet smidt ud af partiet, siger Hans Østergaard.

Også kommuneformanden havde regnet med, at sagen nu var lukket efter de seneste ugers ballade.

- Men det er gået anderledes, end jeg havde forventet. Det er Svends egen beslutning at forlade Venstre. Det passer ikke, at han siger, at han ville være blevet smidt ud. Det lå bestemt ikke i kortene, siger Hans Christian Tylvad.

Både borgmesteren og kommuneformanden mener, at det er naturligt, at der er uenighed i en stor organisation som Venstre i Ringkøbing-Skjern med næsten 900 medlemmer og 18 partiforeninger. Derfor har sagen om den nu tidligere Venstremands job for konkurrenten også givet anledning til mange diskussioner.

- Det er demokratiet, når det arbejder. Men der er truffet en flertalsbeslutning i den her sag, som man bør respektere, siger Tylvad.

Borgmesteren ærgrer sig over sagens udvikling, fordi den kommer ovenpå en stabil periode med godt samarbejde i byrådsgruppen. Men han håber på, at roen igen kan indfinde sig.

- Der er brug for, at vi får ro på. Vores gruppe er blevet ét medlem mindre, men det gode samarbejde fortsætter, og jeg tror ikke på, at det får betydning for det politiske arbejde i byrådet, siger han.

Både Svend Boye Thomsen og Jakob Agerbo peger på, at det er folk internt i Venstre, der er kilde til uroen i partiet. Har de ret?

- Jeg ønsker ikke at kommentere på rygter. Jeg er rigtig træt af den her sag, og håber på, at vi nu kan få ro på, siger Hans Østergaard.

0/0
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

'Praksis-partisan' efter Produktionsskolens lukning: Vi skal stadig give de unge troen på, at de kan noget

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Flere vil i de ukendtes grav - kirkegård åbner ny afdeling med anonyme grave

Danmark

DMI varsler hedebølge: Mere end 28 grader i flere dage i træk

Vestjylland For abonnenter

Varmen og orm er værre end antallet af genudsættelser af vardelaks

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Vestjylland

Lystfisker langer ud efter fiskeopsynsmand, der fangede 79 laksefisk

Ringkøbing

Mildere klima stiller vestjyske æbler bedst: - Det ser fornuftigt ud, siger lokal avler

Hvide Sande

Vesterhav Syd: Snart går svejsningen af røde rør ved Holmsland Klitvej i gang

Annonce