Ringkøbing-Skjern

Borgmester og co. tager til lavpris-folkemøde

I stedet for at bruge Folkemødet på Bornholm til bosætnings- og brandingkampagne vil indsatsen i år være mere målrettet. Denne gang bliver omdrejningspunktet grøn energi og turisme. Arkivfoto
Ringkøbing-Skjern skærer som varslet ned på sine udgifter til denne uges Folkemøde på Bornholm. Regningen for tre dage på klippeøen ventes at løbe op i 100.000 kroner.

Ringkøbing-Skjern: Det er slut med at bruge kassen på Ringkøbing-Skjerns deltagelse i Folkemødet på Bornholm.

Det fastslår borgmester Hans Østergaard (V), som forventer, at kommunen vil bruge omkring 100.000 kroner, når man senere på ugen sender fem politikere og en lille håndfuld embedsmænd tre dage til klippeøen.

Det er væsentligt mindre end de 350.000 kroner, der oprindeligt var sat af til det vestjyske fremstød.

- De tidligere år er en del af vores budget gået til Folkeskibet, som også har været basen for en del arrangementer. Men da skibet nu ikke længere er med, forventer jeg, at vi maksimalt bruger en tredjedel af de penge, vi havde budgetteret med - og vi kommer ikke til at opruste de næste år, siger han.

Flere byrådspolitikere har i flere omgange kritiseret, at udgifterne til Folketmødet bare steg og steg. De meldinger blev taget til efterretning, efter foreningen Folkeskibet nedlagde sig selv.

- Vi har været rigtig glade for skibet og vil da nok også savne at have det som fast base. Men nu skal vi finde en anden måde at deltage på, siger Hans Østergaard.

I stedet for at bruge Folkemødet til bosætnings- og brandingkampagne vil indsatsen i år være mere målrettet. Denne gang bliver omdrejningspunktet grøn energi og turisme. Borgmesteren er selv inviteret til at deltage i flere debatter om begge emner, blandt andet hos Dansk Industri.

Folkemødet på Bornholm begynder på torsdag, hvor de lokale repræsentanter tager afsted. De vender næsen hjem igen sent lørdag.

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Rejs tilbage til 1700-tallet: Festival brager løs med flere end 60 arrangementer

Kultur

Vestjyllands ånd udkommer nu som fotobog og på vinyl

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Tvinds Fælleseje øger sit millionoverskud

Ringkøbing IF

To gange Mikkel forlænger aftalerne

Danmark For abonnenter

Far, mor og søn blev dræbt i flystyrt på Island: Svært at fatte, hvad der er sket

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Det er ganske gratis at sige ja til at gøre en forskel

Per Fjord bor i Skjern. Det samme gør Emmanuel Cinzah. Annie Pihlmann bor i Hvide Sande. Tre mennesker med en aldeles forskellig baggrund og uddannelse. De kender sandsynligvis ikke hinanden på det mere personlige plan og har nok ikke holdt grillfester sammen, men på vidunderlig vis er de alligevel fælles om noget af det, der for alvor giver værdi. De er på hver sin måde frivillig, og det er vel at mærke med så tilpas stort et hjerte, at det er umuligt at lade være med at give dem en "skriftlig krammer" her på lederplads. I den seneste uge har de i Dagbladet fortalt om deres passion - det at være frivillig - og det er læsning, der trænger helt ind under huden og giver stof til eftertanke. Når Annie Pihlmann, der de seneste ni år har stået i spidsen for at holde styr på de 90 frivillige på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande, på beskeden vis siger: "Det er en gave at være med i frivilligt arbejde. For os er det helt naturligt at være frivillige, fordi du kan være med til at gøre en forskel på en god måde. Det giver så meget mening" ... Når Per Fjord, der gennem tiden har været involveret i omkring 25 foreninger samt tiltag i og omkring Skjern, understreger, at det altid har været fællesskabet, der har trukket det store læs: "Det, man får igen, er at se glæde hos andre. Det er belønning nok i sig selv" ... Når Emmanuel Cinzah, fortæller, hvorfor det betyder meget for ham, at han - ud over at være præst for 200 voksne og børn i den baptistiske menighed i Skjern, køre skolebus for Lyne Friskole morgen og eftermiddag og have opgaver som tolk - har arbejdet for at etablere et børnehjem i Myanmar for at hjælpe børn i det land, han selv flygtede fra, fordi han blev forfulgt: "Vi skal hjælpe, og vi skal gøre så meget, som vi kan for vores hjemland" ... Når man hører om sådan et engagement, burde det ikke lade til at være svært at lokke flere frivillige til at give en hånd med. Men sådan er verden anno 2019 ikke skruet sammen. Annie Pihlmann kan godt bruge flere frivillige hænder på hospice i Hvide Sande, og Per Fjord har haft mere end svært ved at finde en afløser til at fylde Tigris-dragten, den grønne figur, der er med til at underholde tilskuerne under Skjern Håndbolds hjemmekampe. Det er ikke så mærkeligt, at han frygter, at de unge kommer til at gå glip af noget: "Det er da klart sjovere at møde folk i virkeligheden end at møde dem gennem en skærm". Hvor har Per Fjord ret, og forhåbentlig er der alligevel om 30, 40 og 50 år både en Per, en Emmanuel og en Annie her i lokalområdet. For det er mennesker som de tre, der er med til at gøre det lettere for alle os andre at bo og leve her i kommunen. Så husk nu - det er ganske gratis at sige ja til at være frivillig og være med til at gøre en forskel. Og det giver også noget til én selv.

Videbæk For abonnenter

Nicoline, Kasper og Lukas: Hvis vi ikke havde klubben, ville vi sidde hjemme foran en skærm

Ringkøbing-Skjern

Socialudvalg har udpeget sparemål: Klippekort og normeringer til demente slipper