Ringkøbing-Skjern

Borgmester og co. tager til lavpris-folkemøde

I stedet for at bruge Folkemødet på Bornholm til bosætnings- og brandingkampagne vil indsatsen i år være mere målrettet. Denne gang bliver omdrejningspunktet grøn energi og turisme. Arkivfoto
Ringkøbing-Skjern skærer som varslet ned på sine udgifter til denne uges Folkemøde på Bornholm. Regningen for tre dage på klippeøen ventes at løbe op i 100.000 kroner.

Ringkøbing-Skjern: Det er slut med at bruge kassen på Ringkøbing-Skjerns deltagelse i Folkemødet på Bornholm.

Det fastslår borgmester Hans Østergaard (V), som forventer, at kommunen vil bruge omkring 100.000 kroner, når man senere på ugen sender fem politikere og en lille håndfuld embedsmænd tre dage til klippeøen.

Det er væsentligt mindre end de 350.000 kroner, der oprindeligt var sat af til det vestjyske fremstød.

- De tidligere år er en del af vores budget gået til Folkeskibet, som også har været basen for en del arrangementer. Men da skibet nu ikke længere er med, forventer jeg, at vi maksimalt bruger en tredjedel af de penge, vi havde budgetteret med - og vi kommer ikke til at opruste de næste år, siger han.

Flere byrådspolitikere har i flere omgange kritiseret, at udgifterne til Folketmødet bare steg og steg. De meldinger blev taget til efterretning, efter foreningen Folkeskibet nedlagde sig selv.

- Vi har været rigtig glade for skibet og vil da nok også savne at have det som fast base. Men nu skal vi finde en anden måde at deltage på, siger Hans Østergaard.

I stedet for at bruge Folkemødet til bosætnings- og brandingkampagne vil indsatsen i år være mere målrettet. Denne gang bliver omdrejningspunktet grøn energi og turisme. Borgmesteren er selv inviteret til at deltage i flere debatter om begge emner, blandt andet hos Dansk Industri.

Folkemødet på Bornholm begynder på torsdag, hvor de lokale repræsentanter tager afsted. De vender næsen hjem igen sent lørdag.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Qvist vil have Vesterhav Syd-høringssvar i byrådet

Kultur

Ny udstilling og nye bøger: Kunsten sætter tanker i værk

112

Hærværk: Bil fik skåret dæk op og blev sprayet med hvid maling

Læserbrev

Teatret OM: Kulturkraft med hjerne og hjerte

Læserbrev: Det er på alle måder en gave til ”Naturens Rige”, at Teatret OM er kommunens egnsteater. Det kan vi være særdeles stolte af og taknemmelige for. Teatrets virke er lokal, national og international kulturkraft med både hjerne og hjerte. I min optik er det præcis de mentale vitaminer, som både kultur og natur i Ringkøbing-Skjern Kommune kan bruge som grobund for kunstens utallige muligheder. Kort og godt mentalhygiejne til folket af højeste karat. Teatret OM har nu i en uge vist sit værd i forbindelse med markeringen af teatrets 30 års jubilæum. Temaet for ugen har været ”UR-NAT 2019”. Ganske genialt er der byttet lidt rundt på bogstaverne i NATUR! Med et overflødighedshorn af højdepunkter rundt i kommunen, har der blandt andet været parader, gadeteater, gøgl, musik, koncerter og stylte artisteri i verdensklasse. Da der fredag eftermiddag var ”kulturflod” fra torvet i Ringkøbing til havnen, var der tæt på 1000, der fik et vitamintilskud af oplevelser, som man kan leve længe på. Kulturchef Per Høgh gav teatret og flodbølgen en række rosende ord med på vejen. Herlig uhøjtidelig var han i sin tale på torvet. Dette gjaldt også formanden for kultur- og fritidsudvalget, Erik Viborg, da han i tirsdags i Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk, stod bag den officielle åbning af ”UR-NAT 2019”. Med ham ved roret for dette udvalg er der bestemt masser af håb for kulturens trivsel i kommunen. I sin tale var Viborg ikke en søvndyssende politiker, men et ærligt og autentisk menneske, der brænder for den livsglæde, Teatret OM står for. Et egnsteater som ledes af et team af stærke og stolte kvinder, som faktisk ikke findes lige i ”Naturens Rige”!

Ringkøbing-Skjern

K-formand har haft samtaler med nye kandidater

Videbæk For abonnenter

Borgere går i aktion: Vil have bedre internet

112

Brand hos Nordsø Fisk: Flammerne brændte hul i taget

Annonce