Annonce
Ringkøbing-Skjern

Borgmester: Jeg er ikke særlig god til at holde fri

Corona har fyldt meget i borgmester Hans Østergaards arbejdsliv i år. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Borgmester Hans Østergaard ser frem til at kunne trække stikket mellem jul og nytår efter et hektisk corona-år. Det giver ham anledning til at øve sig i at holde fri – en disciplin han efter eget udsagt har brug for at øve sig lidt i.
Annonce

EN GOD SØNDAG FOR MIG ER EN DAG, hvor man kan trække stikket fra en travl og hektisk hverdag. Her i coronatiden har jeg ikke været nær så meget afsted om aftenen og i weekender, som jeg ellers plejer, men der har været nok at se til. Om søndagen kan jeg godt lide at slappe af, være sammen med familie og venner, cykle ud i naturen eller fordybe mig i avisen. Jeg kunne også sagtens kigge lidt på en dagsorden. Men det er rart med en dag uden alt for mange planer.

HVIS JEG FÅR EN UDENBYS GÆST PÅ BESØG, VIL JEG HELT KLART VISE VEDKOMMENDE en tur rundt i Spjald by og vise det rige foreningsliv og de andre herligheder frem blandt andet Brejninggård. I Spjald har vi hal, kulturhus og en aktiv musikforening. Byen er et godt eksempel på de mange aktive lokalsamfund, vi har, og som vi kan være stolte af. På den lidt større klinge kunne det være et besøg på Arla, en gåtur i Skjern Enge, frokost på Stauning Havn og så en overnatning på Fjordgården med kurbad. Dagen efter kunne vi tage en tur til Hvide Sande.

Blå Bog

Alder: 62 år

Profession: Borgmester i Ringkøbing-Skjern

By: Bor i Spjald

Privat: Gift med Agnes, har fire børn og 13 børnebørn

MIT SENESTE BESØG I EN KIRKE VAR... Jeg plejer altid at tage i kirke juleaften. Vi holder jul på skift hos vores børn, og jeg plejer at tage børnebørnene med i kirke. Før det var jeg til konfirmation hos mit ældste barnebarn i Lind i september. Jeg er ikke fast kirkegænger, men kan godt lide at komme der.

HVIS JEG BLIVER BEDT OM AT VÆLGE EN SANG PÅ EN KARAOKEBAR, SÅ SKAL DET VÆRE…Uha, hvad skulle det være. Der kommer jeg ikke så meget. Kan lide det meste musik, men det med at stille mig op og synge solo for andre er bestemt ikke noget, jeg dyrker. Jeg kan til gengæld godt lide, når vi synger sammen. For nyligt var jeg til indvielse af den nye højskolesangbog på Brejninggård. Man kan blive helt opløftet at af synge sammen.

HVIS JEG UD AF DET BLÅ VINDER 50.000 KRONER TIL EN DRØMMEREJSE, SÅ VIL JEG tage til Sydamerika. Vi har planlagt at skulle en tur til Sydamerika i år, men det blev af gode grunde ikke til noget. Den rejse ser jeg frem til at kunne gennemføre på et senere tidspunkt. Min kone og jeg har rejst en del med nogle venner. Målet er at komme afsted hvert andet år. Vi har været på Færøerne, Grønland, Island, Borneo og Vietnam. Jeg kan rigtig godt lidt at komme ud. Men jeg kan også godt leve med, at det ikke kan lade sig gøre lige nu.

HVIS JEG KUNNE FÅ EN MIDDAGSAFTALE MED EN KUNSTNER, SÅ SKULLE DET VÆRE MED bandet Jonah Blacksmith (folk-rockorkester fra Thy red.). Jeg hørte dem, da jeg sidste år var til årsfest på Aarhus Universitet. De væltede salen. Det var en fantastisk oplevelse. De har blandt andet skrevet en sang om Vesterhavet. Jeg blev faktisk så begejstret, at vi har givet børn og svigerbørn en billet i julegave til koncerten i kulturcentret i Skjern til foråret. Bandet vil jeg virkelig gerne møde igen.

DET IRRITERER MIG HELT VILDT... Jeg går faktisk ikke og er irriteret over en hel masse. Det kan godt irritere mig lidt, hvis nogle forsøger at forplumre en debat med udokumenterede påstande. De har det med at bide sig fast. Man må gerne angribe en politiker, men det er usmageligt, hvis niveauet bliver for lavt. Det møder jeg heldigvis ikke ret meget af.

MIN STÆRKE SIDE, NÅR JEG SELV SKAL SIGE DET, er tålmodighed. Ting tager tid, når mange mennesker skal snakke sig til enighed. Da jeg var selvstændig, kunne jeg sidde derhjemme og træffe beslutninger om det hele. Det er anderledes med min nuværende rolle, og her tror jeg, at det er godt, at jeg er tålmodig. Jeg er også rolig og besindig. Lader mig ikke hidse op over det mindste. De, der kender mig godt, ved dog også godt, at jeg kan tænde af. Men det skal være alvorligt, før jeg gør det.

OG MIN SVAGE SIDE ER, at jeg ikke er så god til at holde fri - og så prøver jeg endnu en gang at lægge tobakken på hylden.

I NÆSTE UGE SER JEG FREM TIL, at trække stikket nogle dage. Det har været et ekstraordinært hektisk år med corona, som har smadret alle dagsordner. Derfor ser jeg frem til at kunne slappe lidt af og have god tid til at være sammen med dem, jeg har for lidt tid til i det daglige. Jeg kommer selvfølgelig til at følge coronasituationen. Det går heldigvis den rigtige vej, og vaccinen er på vej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Rotte-rekord i 2020: Se, om der var rotter i dit nabolag

Ringkøbing-Skjern

I næste uge får tusindvis af kommunens borgere nyt internet og tv-signal: Sådan skal du forholde dig

Annonce