Annonce
Ringkøbing-Skjern

Borgmester efterlyser corona-lempelser: Send børnene tilbage i skole og genåbn butikkerne

Borgmester Hans Østergaard mener, man bør kigge på en genåbning af landet, dér hvor smittetrykket er lavt, som i Ringkøbing-Skjern. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Hans Østergaard (V) mener, at nogle af de nuværende restriktioner bør ophæves, fordi smittetallet fortsat ligger helt i bund i Ringkøbing-Skjern.

Ringkøbing-Skjern: Tirsdag var der bare to smittede.

Den seneste uge har blot 37 borgere i Ringkøbing-Skjern fået konstateret corona, og det gør Ringkøbing-Skjern til en af landets mindst smittede. Det meste af Jylland ligger også i den lave ende, og derfor bør statsministeren lempe nogle af de stramme restriktioner.

Det mener borgmester Hans Østergaard (V), som efterlyser, at grebet bliver løsnet i de kommuner, som ikke er hårdt ramt af smitte.

Annonce


jeg synes det er svært at forklare, hvorfor vores skoler fortsat skal være lukkede, ligesom detailhandlen og foreningslivet. Der er brug for, at vi kommer i gang igen

Hans Østergaard (V), borgmester


- Jeg er ikke virolog. Og jeg ved ikke, hvor udbredt den engelske variant af coronavirus, som statsministeren advarer imod, er i vores område. Men jeg synes, det er svært at forklare, hvorfor vores skoler fortsat skal være lukkede, ligesom detailhandlen og foreningslivet. Der er brug for, at vi kommer i gang igen. Derfor mener jeg, at vi burde vende tilbage til tilstanden, som den var før jul, siger Hans Østergaard.

Butikkerne lider

Han har fået adskillige henvendelser fra borgere, som har det på samme måde. Borgere, som har svært ved at forstå, at der ikke er plads til at genåbne store dele af Ringkøbing-Skjern.

- Det synspunkt deler jeg. Børnene har brug for at vende tilbage til skole og foreningsliv. Butikkerne lider, mens vi kan se, at smitten ikke er udbredt hos os.

Corona i tal lige nu

Ringkøbing-Skjern er ifølge tal fra Statens Serum Institut lige nu den kommune i landet, som har den femte laveste smitte.

Den seneste uge har 37 borgere fået konstateret coronasmitte. 

Smitten målt pr. 100.000 indbyggere ligger på 65,5 i Ringkøbing-Skjern. I de hårdest ramte kommer er tallet over 600.

Det er særligt borgere i alderen 39-69, der er smittede lige nu, viser tallene fra SSI.

Sundhedsmyndighederne og sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har været ude at advare om den engelske variant af coronasmitte, som er langt mere smitsom, end den virus vi kender.

Hans Østergaard er godt klar over, at en genåbning i Ringkøbing-Skjern og andre dele af landet  med lavt smittetal formentlig ikke ligger lige for.

- Jeg hørte også Mette (Frederiksen, statsminister, red.)  tale om en forlængelse af restriktionerne, som udløber i weekenden. Men jeg synes, man burde se på geografien. Er der belæg for at fastholde restriktioner i hele landet, når vi ikke er lige hårdt ramt, spørger han.

Annonce

En god forklaring

Borgmesteren ser frem til, at statsministeren melder klart ud, og han håber, at hun samtidig giver et indblik i den sundhedsfaglige begrundelse, hvis den regulære lukning af landet fortsætter.

- Som sagt kan jeg ikke vide, om den engelske variant af coronavirus også er på vej til at lægge os ned. Men lige nu kan vi bare se på tallene, at vi klarer os godt i kampen mod corona, fastslår Hans Østergaard.

Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Kronprinsen og fodboldstjernerne går i tøj fra Ringkøbing: Frederik og Casper sælger eksklusive jakker til de kendte

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Claus Juul Jørgensen fylder 60 år og har arbejdet hos Lange i 50 af dem: Som 17-årig købte jeg havemøbler for én million

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing

Hav styr på støjen, så får I lov: Dambrug får silo-tilladelse, hvis naboklage imødekommes

Debat

Lørdagsklummen: Er Raunonia død? Havde jeg været investor på det, ville jeg have skyndt mig væk

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Skjern For abonnenter

Stjal korkpropper, fugle og en sort sok: Kikset indbrud i jagthus giver betinget fængsel og narkobehandling

Skjern

Skarpe skytter scorede 1500 kroner til klassekassen: Det blev meget spændende til sidst

Ringkøbing

Naboerne ikke begejstrede, men udvalgsflertal siger ja til fodboldgolfbane trods risiko for støvgener

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Tarm

Se før og efter-billederne: Så meget er Tarm Kirke blevet forvandlet for seks millioner kroner

Skjern For abonnenter

Fire unge skarpskytter før DM: Vi har lidt nerver på!

Tarm

Landejendom med skøn udsigt solgt i budrunde: Prisen er en hemmelighed - indtil videre

Annonce