Annonce
Ringkøbing-Skjern

Borgmester efterlyser corona-lempelser: Send børnene tilbage i skole og genåbn butikkerne

Borgmester Hans Østergaard mener, man bør kigge på en genåbning af landet, dér hvor smittetrykket er lavt, som i Ringkøbing-Skjern. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Hans Østergaard (V) mener, at nogle af de nuværende restriktioner bør ophæves, fordi smittetallet fortsat ligger helt i bund i Ringkøbing-Skjern.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Tirsdag var der bare to smittede.

Den seneste uge har blot 37 borgere i Ringkøbing-Skjern fået konstateret corona, og det gør Ringkøbing-Skjern til en af landets mindst smittede. Det meste af Jylland ligger også i den lave ende, og derfor bør statsministeren lempe nogle af de stramme restriktioner.

Det mener borgmester Hans Østergaard (V), som efterlyser, at grebet bliver løsnet i de kommuner, som ikke er hårdt ramt af smitte.


jeg synes det er svært at forklare, hvorfor vores skoler fortsat skal være lukkede, ligesom detailhandlen og foreningslivet. Der er brug for, at vi kommer i gang igen

Hans Østergaard (V), borgmester


- Jeg er ikke virolog. Og jeg ved ikke, hvor udbredt den engelske variant af coronavirus, som statsministeren advarer imod, er i vores område. Men jeg synes, det er svært at forklare, hvorfor vores skoler fortsat skal være lukkede, ligesom detailhandlen og foreningslivet. Der er brug for, at vi kommer i gang igen. Derfor mener jeg, at vi burde vende tilbage til tilstanden, som den var før jul, siger Hans Østergaard.

Annonce

Butikkerne lider

Han har fået adskillige henvendelser fra borgere, som har det på samme måde. Borgere, som har svært ved at forstå, at der ikke er plads til at genåbne store dele af Ringkøbing-Skjern.

- Det synspunkt deler jeg. Børnene har brug for at vende tilbage til skole og foreningsliv. Butikkerne lider, mens vi kan se, at smitten ikke er udbredt hos os.

Corona i tal lige nu

Ringkøbing-Skjern er ifølge tal fra Statens Serum Institut lige nu den kommune i landet, som har den femte laveste smitte.

Den seneste uge har 37 borgere fået konstateret coronasmitte. 

Smitten målt pr. 100.000 indbyggere ligger på 65,5 i Ringkøbing-Skjern. I de hårdest ramte kommer er tallet over 600.

Det er særligt borgere i alderen 39-69, der er smittede lige nu, viser tallene fra SSI.

Sundhedsmyndighederne og sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har været ude at advare om den engelske variant af coronasmitte, som er langt mere smitsom, end den virus vi kender.

Hans Østergaard er godt klar over, at en genåbning i Ringkøbing-Skjern og andre dele af landet  med lavt smittetal formentlig ikke ligger lige for.

- Jeg hørte også Mette (Frederiksen, statsminister, red.)  tale om en forlængelse af restriktionerne, som udløber i weekenden. Men jeg synes, man burde se på geografien. Er der belæg for at fastholde restriktioner i hele landet, når vi ikke er lige hårdt ramt, spørger han.

Annonce

En god forklaring

Borgmesteren ser frem til, at statsministeren melder klart ud, og han håber, at hun samtidig giver et indblik i den sundhedsfaglige begrundelse, hvis den regulære lukning af landet fortsætter.

- Som sagt kan jeg ikke vide, om den engelske variant af coronavirus også er på vej til at lægge os ned. Men lige nu kan vi bare se på tallene, at vi klarer os godt i kampen mod corona, fastslår Hans Østergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Tommy Jepsen har været fodboldtræner i 42 år: - Jeg har da forsøgt at holde pause, men det er aldrig rigtig blevet til noget

Ringkøbing

RSS-feeds:

Ringkøbing-Skjern

I næste uge får tusindvis af kommunens borgere nyt internet og tv-signal: Sådan skal du forholde dig

Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Annonce