Annonce
Ringkøbing

Borgmester efter fem timer i sadlen: Det var godt nok varmt

Borgmester Hans Østergaard med startnummer 1414 (t.h.) nød den lange cykeltur rundt om Ringkøbing Fjord i selskab med tre motionsvenner fra hjembyen Spjald. Privatfoto

Borgmesteren i Ringkøbing-Skjern Kommune, 60-årige Hans Østergaard, klarede det 105 kilometer lange cykelløb Fjorden Rundt på en mountainbike.

Ringkøbing-Skjern: Det er lørdag ved 15.30-tiden. Hans Østergaard sidder hjemme på terrassen på Ådraget i Spjald og overvejer, om det mon er ved at være tid til et tiltrængt brusebad.

- Jeg synes, det gik rigtig fint indtil Hvide Sande, men det blev da godt nok varmt på den sidste del af turen, siger borgmesteren i Ringkøbing-Skjern.

Turen, 60-årige Hans Østergaard (V) taler om, er Fjorden Rundt; et traditionsrigt cykelløb for motionister med mod på at tilbagelægge 105 kilometer i det tempo, der nu engang passer én bedst.

Borgmesteren tilhører den gruppe blandt årets 1625 deltagere, der hellere end gerne også tager sig tid til at nyde den skønne natur på kanten af Ringkøbing Fjord og Vesterhavet:

- Det var fantastisk flot vejr at cykle i. Fjorden var næsten blikstille, og naturen er jo bare i sin skønneste flor lige nu. Det var absolut en positiv oplevelse, siger Hans Østergaard, der gjorde comeback i Fjorden Rundt efter omkring 15 års pause.

Handler om at være med

Når Hans Østergaard sætter sig i sadlen på sin mountainbike, handler det i høj grad om at få krop og sind tilført en god gang frisk luft.

Og det samme gør sig gældende, når borgmesteren hopper i løbeskoene, der gennem årene har banet Hans Østergaard vej gennem ni maratonløb.

Under den slags strabadser og udfordringer er der en del, der ofte kigger på uret, men det gjorde Hans Østergaard ikke under sin deltagelse i lørdagens 29. udgave af Fjorden Rundt:

- Nej, jeg går ikke efter tiden. Det handler om at være med, siger borgmesteren, der undervejs var i godt selskab med tre mountainbike-venner fra Spjald.

I målet ved Vesterhavs-Hallen i Ringkøbing fik Hans Østergaard noteret en sluttid på fem timer, to minutter og 59 sekunder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Pas på vores by: Stor risiko for domino-effekt i Skjerns bymidte

Læserbrev: Som medlem af Gentænk Skjerns ”handelsgruppe” har jeg været med til at vende og dreje mange muligheder for at få ungdommen fra skolebyen ind til centrum for her at skabe liv ved deres tilstedeværelse, samt mange andre ideer for at skabe aktivitet i byen. Det er en svær opgave, og nu vil man med et snuptag fratage centrum over 100 arbejdspladser og cirka 3000 ugentlige besøgende (ifølge Dagbladet lørdag). Om tallet er 3000 eller blot det halve, og om disse handler eller blot bevæger sig rundt i byen, så vil enhver handelsby juble over at have en ”så stor butik” i deres midte. Eksperter fra blandt andet Dansk Erhverv og formanden for Ringkøbing-Skjerns handelsråd fraråder på det kraftigste at flytte en så stor magnet væk fra centrum og forudser endnu mere butiksdød og et mindre attraktivt centrum. Kommunens planlægning frarådede tilladelse af en Rema 1000 udenfor bymidten, politikerne overhørte dette. Jeg er spændt på at høre planlægningens forudsigelser af konsekvensen i Skjern centrum ved en udflytning af ”rådhuset”. Detailbutikkerne alene i byens midte beskæftiger løst anslået over 200 personer, det er dog en anseelig arbejdsplads, mange flex-jobbere, personer i jobtræning og praktikanter har stor glæde af at have mulighed for at arbejde i byens butikker, en årlig besparelse på (måske?) 750.000 kroner kan hurtig blive opslugt af flere ledige og et ødelagt bybillede. Vil byen være attraktiv at bosætte sig i, hvis centrum bliver ødelagt, eller flytter det ”grå guld” til andre byer eller andre kommuner? Politikernes beslutning om at nedlægge vort gamle rådhus kan blive en lang glidebane, flere butikker er ikke medlem af handelsforeningen andre har meldt sig ud for at spare penge, og mister vi flere butikker, vil en sådan udvikling hurtigt betyde, at der ikke er råd til en bychef, julebelysning, open-by-night. Annoncer i ugeaviser bliver måske også sparet væk, så vil det være svært at have økonomi i ugeaviserne osv. osv. Detailhandlere bruger langt mere tid end en almindelig 37 timers arbejdsuge for måske at kunne tjene en gennemsnitlig løn, det er ikke nogen nem opgave, som nogle fejlagtigt tror. Vi vil alle gerne have butikker og et godt udvalg, men detailhandelen har ikke haft megen medgang i de senere år og er følsom over for alt, hvad der fjerner potentielle kunder. En udflytning af det gamle rådhus, eller blot noget af det, giver en meget stor risiko for at udløse en domino-effekt som beskrevet, og alle med forstand på detailhandel og bycentre fraråder det på det kraftigste. Jeg har forståelse for at den almindelige kommunalpolitiker ikke kan være ekspert på alt, og håber derfor, at man beslutter sig ud fra de råd og oplysninger, der er givet, netop fra eksperter. Rådhuset er jo i øvrigt en af byens seværdige bygninger, og det er godt for bymidten at have en offentlig administrationsbygning, så føler vi os stadig som en købstad. Alt ovenstående er ”for egen regning” men ordene er hørt mange gange.

Skjern Håndbold For abonnenter

Skadet Eggert tripper for at komme i kamp – konkurrenten slubrer spilletiden i sig

Annonce