Annonce
Ringkøbing

Borgmester efter fem timer i sadlen: Det var godt nok varmt

Borgmester Hans Østergaard med startnummer 1414 (t.h.) nød den lange cykeltur rundt om Ringkøbing Fjord i selskab med tre motionsvenner fra hjembyen Spjald. Privatfoto

Borgmesteren i Ringkøbing-Skjern Kommune, 60-årige Hans Østergaard, klarede det 105 kilometer lange cykelløb Fjorden Rundt på en mountainbike.

Annonce

Ringkøbing-Skjern: Det er lørdag ved 15.30-tiden. Hans Østergaard sidder hjemme på terrassen på Ådraget i Spjald og overvejer, om det mon er ved at være tid til et tiltrængt brusebad.

- Jeg synes, det gik rigtig fint indtil Hvide Sande, men det blev da godt nok varmt på den sidste del af turen, siger borgmesteren i Ringkøbing-Skjern.

Turen, 60-årige Hans Østergaard (V) taler om, er Fjorden Rundt; et traditionsrigt cykelløb for motionister med mod på at tilbagelægge 105 kilometer i det tempo, der nu engang passer én bedst.

Borgmesteren tilhører den gruppe blandt årets 1625 deltagere, der hellere end gerne også tager sig tid til at nyde den skønne natur på kanten af Ringkøbing Fjord og Vesterhavet:

- Det var fantastisk flot vejr at cykle i. Fjorden var næsten blikstille, og naturen er jo bare i sin skønneste flor lige nu. Det var absolut en positiv oplevelse, siger Hans Østergaard, der gjorde comeback i Fjorden Rundt efter omkring 15 års pause.

Annonce

Handler om at være med

Når Hans Østergaard sætter sig i sadlen på sin mountainbike, handler det i høj grad om at få krop og sind tilført en god gang frisk luft.

Og det samme gør sig gældende, når borgmesteren hopper i løbeskoene, der gennem årene har banet Hans Østergaard vej gennem ni maratonløb.

Under den slags strabadser og udfordringer er der en del, der ofte kigger på uret, men det gjorde Hans Østergaard ikke under sin deltagelse i lørdagens 29. udgave af Fjorden Rundt:

- Nej, jeg går ikke efter tiden. Det handler om at være med, siger borgmesteren, der undervejs var i godt selskab med tre mountainbike-venner fra Spjald.

I målet ved Vesterhavs-Hallen i Ringkøbing fik Hans Østergaard noteret en sluttid på fem timer, to minutter og 59 sekunder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Justitsminister har bedt om redegørelse af kræmmermarkedsag: Rigspolitiet og Midt- og Vestjyllands Politi beklager vildledning

Annonce