Ringkøbing

Borgmester efter fem timer i sadlen: Det var godt nok varmt

Borgmester Hans Østergaard med startnummer 1414 (t.h.) nød den lange cykeltur rundt om Ringkøbing Fjord i selskab med tre motionsvenner fra hjembyen Spjald. Privatfoto

Borgmesteren i Ringkøbing-Skjern Kommune, 60-årige Hans Østergaard, klarede det 105 kilometer lange cykelløb Fjorden Rundt på en mountainbike.

Ringkøbing-Skjern: Det er lørdag ved 15.30-tiden. Hans Østergaard sidder hjemme på terrassen på Ådraget i Spjald og overvejer, om det mon er ved at være tid til et tiltrængt brusebad.

- Jeg synes, det gik rigtig fint indtil Hvide Sande, men det blev da godt nok varmt på den sidste del af turen, siger borgmesteren i Ringkøbing-Skjern.

Turen, 60-årige Hans Østergaard (V) taler om, er Fjorden Rundt; et traditionsrigt cykelløb for motionister med mod på at tilbagelægge 105 kilometer i det tempo, der nu engang passer én bedst.

Borgmesteren tilhører den gruppe blandt årets 1625 deltagere, der hellere end gerne også tager sig tid til at nyde den skønne natur på kanten af Ringkøbing Fjord og Vesterhavet:

- Det var fantastisk flot vejr at cykle i. Fjorden var næsten blikstille, og naturen er jo bare i sin skønneste flor lige nu. Det var absolut en positiv oplevelse, siger Hans Østergaard, der gjorde comeback i Fjorden Rundt efter omkring 15 års pause.

Handler om at være med

Når Hans Østergaard sætter sig i sadlen på sin mountainbike, handler det i høj grad om at få krop og sind tilført en god gang frisk luft.

Og det samme gør sig gældende, når borgmesteren hopper i løbeskoene, der gennem årene har banet Hans Østergaard vej gennem ni maratonløb.

Under den slags strabadser og udfordringer er der en del, der ofte kigger på uret, men det gjorde Hans Østergaard ikke under sin deltagelse i lørdagens 29. udgave af Fjorden Rundt:

- Nej, jeg går ikke efter tiden. Det handler om at være med, siger borgmesteren, der undervejs var i godt selskab med tre mountainbike-venner fra Spjald.

I målet ved Vesterhavs-Hallen i Ringkøbing fik Hans Østergaard noteret en sluttid på fem timer, to minutter og 59 sekunder.

0/0
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

'Praksis-partisan' efter Produktionsskolens lukning: Vi skal stadig give de unge troen på, at de kan noget

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Mildere klima stiller vestjyske æbler bedst: - Det ser fornuftigt ud, siger lokal avler

Vestjylland

Verdensstjerner lægger nok engang vejen omkring Nørre Vosborg

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Hvide Sande

Vesterhav Syd: Snart går svejsningen af røde rør ved Holmsland Klitvej i gang

Ringkøbing For abonnenter

Planen var at blive elektriker - men nu er planterne blevet et livsværk

Ringkøbing-Skjern

Søren Elbæk til nye ministre: Kom og se, hvorfor vi har brug for en 2+1-vej

Hvide Sande

Klitter ryddes for invasiv art: Klegod erklærer rynket rose krig

Annonce