Ringkøbing

Borgmester: Det er da lidt bekymrende, at der ikke er solgt flere huse i Ringkøbing K

Naturbydelen Ringkøbing K savner foreløbigt beboere. Men borgmesteren tror på, at et stort lejeboligprojekt med 83 boliger kan være med til at skabe ny interesse om bydelen. Tegning: Naturbydelen Ringkøbing K

Selv om det går trægt med at sælge boliger i Naturbydelen Ringkøbing K, så håber borgmesteren på, at lejeboliger og seniorboligprojekt kan skabe ny interesse for at købe.

Ringkøbing: Mens naturområdet for længst er blevet indtaget af borgerne på gåben, så kniber det med lysten til at slå sig ned permanent og købe huse i Naturbydelen Ringkøbing K.

Efter halvandet år er der kun solgt tre boliger i projektets første etape, og det antal kunne bestemt godt være højere, mener borgmester Hans Østergaard, der er bestyrelsesmedlem i Ringkøbing K.

- Det er da lidt bekymrende, at der ikke er solgt flere boliger i området. Vestjyderne har nok ikke været helt modne til den anderledes boligform. Her er man vant til at købe et parcelhus med have. I Ringkøbing K slipper man for havearbejde, men det er anderledes og skal lige ses an, at man ikke får sin egen grund, siger Hans Østergaard.

Han satser dog på, at Ringkøbing-Skjern Boligforenings beslutning om at bygge 83 lejeboliger fordelt på to etaper i området kan være med til at genstarte interessen for området. Samtidig er Realdania på vej med et seniorboligprojekt i Naturbydelen, som også vil tiltrække ny opmærksomhed til bydelen.

- Man har udviklet et koncept for de private boliger, som jeg mener, man skal være tro overfor i en periode. Men den periode mener jeg ikke er slut, siger borgmesteren.

Derfor er der altså ikke lavet en plan B, som kan skubbe gang i salget af privatboliger.

- Der kommer til at ske masser af ny aktivitet i området, når boligforeningen begynder at bygge. Det, at der kommer mere liv derude, tror jeg på vil få en effekt, siger Hans Østergaard.

Bydelen Ringkøbing K skal efter planen udvikle sig med 1000 boliger de kommende 30 år. Foreløbig er der opført et enkelt dobbelthus, og en enkelt beboer rykkede i sommer ind i et hus med masser af fjordudsigt.

0/0
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Entusiaster på lydløs reklametur: Nu er elbiler for alle

Annonce
Annonce
112

Solo-ulykke mellem Velling og Lem: Føreren af bilen er fløjet med helikopter til Skejby

Ringkøbing

Folketingskandidater blev mødt med åbne sind og politikertræthed

Ringkøbing

Det er altså ikke en ufo: Pletskud af Ringkøbing i den blå time

Ringkøbing

Fjorden Rundt for 30. gang: 1000 har allerede meldt sig til lang cykeltur

Ringkøbing

Følgebåd gik kold - i år skal det være: Christina vil svømme til Sverige

Ringkøbing

Lars Løkke holdt valgkamps-ispause i Ringkøbing: Se de mange billeder

Ringkøbing

I det helt fine selskab: One Collection-ejere skal på scenen i Dronningesalen

Ringkøbing

Alternativ sommerferie: Fjordvang Efterskole byder på tre dages camp