Annonce
Ringkøbing-Skjern

Borgmester byder velkommen: Lokal Facebook-gruppe samler udenlandske borgere i Ringkøbing-Skjern

Antoniya Petkov og hendes mand flyttede til kommunen fra Bulgarien for to år siden - og syntes, det var svært at finde andre at spørge til råds om praktiske ting. Privatfoto
Hvordan får man arbejde? Derfor er det godt at lave frivilligt arbejde. Hvordan gør I andre? Ringkøbing-Skjern-borgere fra 33 lande holder kontakt og udveksler gode råd i en Facebook-gruppe. Nu skal de mødes i virkeligheden.

Ringkøbing: Omkring 5.000 borgere i Ringkøbing-Skjern Kommune er af udenlandsk herkomst.

Alligevel var det svært at finde andre udenlandske tilflyttere at spørge til råds om praktiske emner, syntes Antoniya Petkov og hendes mand, da de for to år siden flyttede til kommunen fra Bulgarien via et kortere ophold i Aarhus.

Derfor startede Antoniya Petkov facebookgruppen Internationals Ringkøbing-Skjern som et sted, hvor udlændinge kan møde hinanden og deres danske naboer og udveksle gode råd, erfaringer og for eksempel jobopslag.

Gruppen har nu godt 60 medlemmer, og på mandag mødes foreløbigt 124 borgere fra 33 forskellige nationer til det første sociale arrangement i Rådhushallen i Ringkøbing.

Annonce

De er en gevinst

Her glæder borgmester Hans Østergaard sig til at møde deltagerne.

- Internationals Ringkøbing-Skjern er et initiativ, der kan hjælpe med at bygge bro mellem borgere med udenlandsk baggrund indbyrdes og mellem danskere og udlændinge i kommunen. Det kan hjælpe nye borgere til at få et netværk, hvor de kan hente inspiration og hjælp til at falde godt til her i kommunen, siger han i en pressemeddelelse.

Hans Østergaard understreger, at de mange nye borgere med udenlandsk baggrund er en gevinst for kommunen, bl.a. fordi virksomhederne nyder godt af deres arbejdskraft.

Frivillighed virker

En af de ting, gruppen udveksler erfaringer om, er frivilligt arbejde.

- Jeg har lært, at frivilligt arbejde er en god vej for udlændinge at komme i berøring med danskere og deres liv. Og en af de effektive måder at lære det danske sprog på, fortæller Antoniya Petkov.

Derfor vil Susanne Rystok, leder af FrivilligVest også være til stede og fortælle om frivillighed som en vej til et netværk. Susanne Bregendahl fra Lær Dansk Ringkøbing-Skjern vil holde oplæg om, hvorfor det er så vigtigt at lære dansk, og Ann Michelle Dalgaard fra Erhvervskvinder Vestjylland vil dele sine erfaringer som dansker bosat i udlandet.

Før aftenen rundes af med tapas og networking er der et oplæg om det danske arbejdsmarked og om bibliotekernes rolle i samfundet, ligesom entreprenøren bag Baking Sins by Lea-konditoriet, Lea Cesar, fortæller om at være iværksætter i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern For abonnenter

Nazi-hærværk mod jødiske gravsten: Samme bevægelse stod bag vandalisering af Per Arnoldi-kunst i Skjern og Tarm

Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Skjern Håndbold For abonnenter

Genlæs livebloggen: Spænding til sidst - men Skjern tabte til Aalborg

Annonce