Annonce
Ringkøbing-Skjern

Borgmester alene i byrådssalen: Det gik ikke så galt igen

Borgmester Hans Østergaard (V) havde indtaget byrådssalen, mens hans 28 byrådskolleger sad derhjemme. Foto: Ringkøbing-Skjern Kommune
En enkelt embedsmand holdt borgmester Hans Østergaard (V) med selskab og teknisk assistance, da der blev holdt digitalt og smittefrit byrådsmøde. De øvrige sad hjemme bag deres computerskærme.

Ringkøbing: Han fløjtede lidt. Rømmede sig og skulle lige have lidt hjælp til at finde en indgang til stikket til både hørebøffer og mus på sin computer.

Men klokken 16 var borgmester Hans Østergaard (V) klar til at gennemføre det byrådsmøde, som blev udskudt på grund af corona-virus for to uger siden. Men som nu blev gennemført i en digital udgave, hvor borgmesteren havde byrådssalen for sig selv, mens de øvrige 28 byrådsmedlemmer sad derhjemme bag hver sin computer.

- Vi har droppet fællessangen, selv om Kristian Andersen havde foreslået, at vi sang "Hvem sidder der bag skærmen", lyder beskeden fra borgmesteren.

Annonce
Der var god afstand mellem borgmesteren og hans embedsmand Troels Serup, som stod for teknisk hjælp til det digitale byrådsmøde. Foto: Ringkøbing-Skjern Kommune

Slips og langt skæg

Hans Østergaard har i flere uger holdt til i sit hjemmekontor i Spjald, men havde altså taget turen til byråssalen i Ringkøbing, hvor han iført borgmesteruniform - jakke og slips - tonede frem på det videotransmitterede billede til borgerne.

Det øvrige byråd kunne slippe afsted med at sidde langskæggede og i træningstøj, hvis det passede dem. For de var kun med via lyd på det digitale byrådsmøde.

- Bær over med os, hvis vi løber ind i digitalt fnidder, siger borgmesteren uden at afsløre, at der mandag blev gennemført en 45 minutter lang generalprøve.

Borgmesteren indleder med en højtidelig tale.

- Vi gennemlever en anderledes og udfordrende tid, hvor der er vendt op og ned på den hverdag, vi kender. Hvem havde for blot 14 dage siden troet, at dagtilbud ville lukke ned, og at vi ikke længere kunne besøge vores kære på plejehjemmene, siger borgmesteren og takker alle, der arbejder for at holde hjulene i gang, mens Danmark er lukket næsten helt ned.

Kun lidt knas

En god time senere er det digitale eksperiment overstået. Højhuse, kommunegaranti til et solcelleanlæg og en kvalitetsrapport for folkeskoleområdet bliver godkendt. Lidt knas med afstemningen og et par byrådsmedlemmer, der lige skulle slå lyden til, inden de talte, bliver de eneste tekniske udfordringer.

- Det gik ikke så galt igen, smiler borgmesteren, inden han siger tak for endnu en anderledes arbejdsdag i corona-krisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce