x
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Borgmester: 2+1-vejen skal øverst på transportpolitikernes liste

Viceborgmester Søren Elbæk (S), kørselschef Ole Boye Madsen, borgmester Hans Østergaard (V) og kommunaldirektør Jens Peter Hegelund Jensen vr tirdag en tur på Christiansborg for at overbevise transportpolitikerne om, at der er brug for en vestjyske 2+1-vej. Privatfoto

Ringkøbing-Skjern: 15 minutter.

Så kort tid havde borgmester Hans Østergaard, viceborgmester Søren Elbæk, Arlas kørselsdirektør Ole Boye Madsen og kommunaldirektør Jens Peter Hegelund til at overbevise en god håndfuld transportpolitikere på Christiansborg om nødvendigheden af den vestjysk 2+1-vej.

Tirsdag havde firekløveret for første gang foretræde for transportudvalget, som ifølge borgmesteren lyttede til det vestjyske vejønske og appellen om at sætte vejen øverst på prioriteringslisten.

- Vi hører desværre, at forhandlingerne om den fremtidige infrastruktur nok først kommer i gang til foråret 2021. Det gør det endnu vigtigere for os at få fortalt, hvor afgørende det er for fastholdelsen af virksomheder, turisttrafikken og vores pendlere at få den 2+1-vej mellem Ringkøbing og Herning, siger borgmesteren.

De vestjyske lobbyister brugte derfor samtlige 15 minutter på at bombardere de fremmødte udvalgsmedlemmer med gode argumenter for opgradering af den vejstrækning, som man lige nu er i gang med at lave VVM-undersøgelse af.

- Det er afgørende, at vi får vejen prioriteret, og det er afgørende, at den kommer øverst i bunken af de mange vejønsker, som findes i hele landet, siger Hans Østergaard.

En tidligere forundersøgelse viste for nogle år siden, at en 2+1-vej vil koste i omegnen af en milliard kroner og have en samfundsmæssig god forrentning.

Annonce
Annonce
Ringkøbing

Mor til fire: - Det er op til mig at vælge, om jeg sender mine børn afsted

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 80 gange højere

Vestjylland

Regionsrådsformand: Situation i Holstebro er så alvorlig at patienter må sendes til andre hospitaler

Annonce