Ringkøbing

Borgerne er ligeglade: Derfor fortsætter Ringkøbing-Skjern på Folkemødet

De seneste år har Ringkøbing-Skjern brugt Folkeskibet til sine arrangementer på Folkemødet. Skuden er med igen i år. Arkivfoto

Ny måling viser, at mere end hver tredje dansker ikke mener, at Folkemødet på Bornholm vedkommer dem. Det får dog ikke Ringkøbing-Skjern Kommune til at revurdere sin satsning.

Ringkøbing-Skjern: Når Folkemødet på Bornholm torsdag bliver skudt i gang på havnen i Allinge, vil Ringkøbing-Skjern endnu en gang været en aktiv del af begivenheden med folkeskib og en stribe arrangementer.

For fem måneder siden valgte politikerne at sætte en 1,2 millioner kroner af over de kommende tre år til festlighederne på klippeøen.

Det skete ifølge viceborgmester Søren Elbæk (S), fordi Folkemødet er et godt sted at markedsføre kommunen.

Sidste år var Ringkøbing-Skjern i øvrigt den kommune, som brugte tredjeflest penge på Folkemødet - kun overgået af København og Bornholm.

Men alt tyder på, at borgerne er knap så begejstrede for satsningen.

Ifølge en ny undersøgelse foretaget af Norstat for Altinget og Jyllands-Posten mener 36 procent af de adspurgte danskere, at Folkemødet slet ikke vedkommer dem. 27 procent svarer, at det folkelige arrangement kun vedkommer dem i mindre grad. Det svarer til i alt 63 procent.

Ifølge undersøgelsen mener kun fem procent, at Folkemødet i høj grad vedkommer dem, mens 20 procent i nogen grad er med. 12 procent svarer ved ikke.

Tallene skræmmer dog ikke borgmester Hans Østergaard (V).

- Politisk stof er ikke altid så let at engagere borgerne i. Men jeg synes faktisk ikke, det er så ringe, hvis en tredjedel faktisk synes, at Folkemødet vedkommer dem, siger han.

Borgmesteren skal i år med til Folkemødet for første gang, hvor han blandt andet skal deltage i debatter om turisme og madkultur.

- Det er emner, som er vedkommende for borgerne i vores kommune. Det kan godt være, at de ikke engagerer sig i selve Folkemødet. Men jeg tror på, at det gavner vores kommune, at vi er med til at sætte en dagsorden. Dermed kan Folkemødet få en betydning for borgerne på længere sigt. Personligt vil jeg også bruge arrangementet til at netværke, fortæller Hans Østergaard.

Derfor er det da også borgmesterens vurdering, at kommunens engagement fortsat er pengene værd.

Udover borgmesteren og viceborgmesteren deltager tre byrådsmedlemmer i Folkemødet på Bornholm. Viceborgmester Søren Elbæk har tidligere fastslået, at han tager afsted for egen regning og heller ikke de øvrige byrådsmedlemmer får deres billet betalt af kommunen.

- Vi udsteder ikke 29 billetter. De byrådsmedlemmer, som har lyst til at deltage, skal selv finde ud af at finansiere udgiften, fortæller Hans Østergaard.

0/0
Forsiden netop nu
Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Ringkøbing

Kom til sommerspinning under åben himmel i Ringkøbing

Ringkøbing For abonnenter

"Hvor er hampen?": Ringkøbing-par har hejst Christiania-flag over en del af haven

Skjern

Det er for børn: Skovlykke indvier træværksted

Erhverv For abonnenter

Hvide Sande-rejernes talsmand: En reje, der er fanget i Danmark, skal man da smage

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Ringkøbing-Skjern

Sparerunde smitter af på eliteklubber: Ringkøbing Håndbold mister en fjerdedel af kommunal støtte

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sanne var lovet revalidering: Hvorfor løber kommunen fra sit løfte?

Kultur

119 år gammel klitgård er svær at sælge: Nu vil ejer have den revet ned

Ringkøbing-Skjern

Tyve på spil: Fem indbrud anmeldt