Annonce
Hvide Sande

Borgermøder i Hvide Sande og Fjelstervang: Stærke lokalsamfund skal skabes sammen

Samarbejde om stærke lokalsamfund - som her i Aktivitetscenteret i Skjern - kan ende med, at én plus én giver mere end to. PR-foto
Hvordan kan vi skabe endnu stærkere lokalsamfund? Det er spørgsmålet, der er til debat, når kommunens institutioner inviterer til samskabelsesaften i Hvide Sande og Fjelstervang.

Hvide Sande/Fjelstervang: Da den integrerede børneinstitution Fresiahaven i Tim 12. maj delvist brændte ned, kom de 10 vuggestuebørn midlertidigt på plejehjem, fordi en af ældreboligerne på Tim Plejehjem tilfældigvis stod tom.

Nu er børnene på vej tilbage til deres restaurerede institution, men pædagogerne har lovet, at de vil komme på besøg hver 14. dag. Både beboere og ledelse på plejehjemmet forventer nemlig, at de vil komme til at savne det liv og den glæde, en flok småbørn spreder.

Eksemplet fra Tim tog udgangspunkt i et akut behov, men den gode nødløsning baserede sig på velvillighed og evnen til at se sammenhænge.

Annonce

Tilmelding til samskabelsesaften

Tilmelding til samskabelsesaften i Aktivitetscenteret Hvide Sande 5. november kl. 17.30-21 senest 25. oktober til lotte.holck.jensen@rksk.dk.

Tilmelding til samskabelsesaften i Fjelstervang Landsbycenter 11. november kl. 17.30-21 senest 4. november til randi.nymand@rksk.dk.

Borgermøder i øst og vest

Netop fordi samskabelse virker, er begrebet noget, Ringkøbing-Skjern Kommune arbejder meget bevidst med. Derfor inviterer lederne af de kommunale enheder i henholdsvis den vestlige og den østlige del af Ringkøbing-Skjern Kommune nu alle interesserede til temaaften om samskabelse og stærke lokalsamfund. Det sker 5. november på Aktivitetscenteret i Hvide Sande og 11. november i Fjelstervang Landsbycenter.

- Stærke lokalsamfund baserer sig til dels på, at vi skaber sammen, at vi hjælper hinanden og løfter i flok. For at udvikle et stærkt lokalsamfund er det afgørende, at vi inspirerer hinanden og formår at arbejde sammen på tværs, siger Lotte Holck Jensen, HR-udviklingskonsulent i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Sammen med sin kollega HR-konsulent Randi Nymand vil hun byde velkommen og give en kort introduktion til programmet på samskabelsesaftenerne, hvor der også vil være oplæg om lokale iværksætter-projekter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der går fisk i den på den gode måde

Det kan godt være, at fiskerierhvervet ikke er helt, som det har været. En tur forbi havnen i Hvide Sande viser selvfølgelig, at der ikke ligger så mange RI-kuttere ved kajen længere, og den udvikling er der sandsynligvis ikke meget at gøre ved. Til gengæld er der masser af gang i den på kajen rundt omkring havnebassinet. I den forgangne uge har der her i Dagbladet været to gode eksempler på, at det ikke er så tosset endda. For et år siden købte selskabet Amanda Seafood Hvide Sande-virksomheden Knud Søndergaard Fiskeeksport. Siden købet har der højest været 25 ansatte på fabrikken, men nu har Amanda Seafood meldt ud, at der bliver brug for det dobbelte antal, fordi der på Tungevej skal fremstilles fisk til en af landets største dagligvarekæder. Selv om de fisk, der skal bearbejdes, nok ikke vil blive landet i Hvide Sande alle sammen, er det altså noget af en god nyhed, at der pludselig bliver 25 nye arbejdspladser på havnen. Som om det ikke var nok, har Vestfisk, der også holder til på Tungevej - og ja, navnet kommer fra fisken tunge - meldt ud, at der skal skrues op for salget af frisk fisk på nettet. Webshoppen har fået nyt navn, der klinger bedre og skal være med til at lokke flere kunder indenfor. Selv om indehaverne et par gange har overvejet at lukke for netbutikken, er der nu plus på bundlinjen, og med Hvide Sande-fiskeskipper Verner Møller til at levere råvarerne fra kutteren RI468 Juli-Ane, er der i hvert fald sikkerhed for, at det er fisk leveret af lokale, der bliver solgt. Når udgangspunktet med den nye hjemmeside også er at give kunden en fornemmelse af at stå på kajen og handle fisk, og målet er at blive danskernes foretrukne fiskehandler, ser det ud til, at folkene bag friskfangetfisk.dk mener det alvorligt. Det kan godt være, at de to nævnte eksempler ikke får fiskerierhvervet tilbage til en havn, hvor kutterne lå tæt for at få plads ved kajen, men mindre kan også gøre det. I hvert fald ser det ud til, at der i det små er gået fisk i den på den gode måde.

Ringkøbing For abonnenter

Hun starter snart i en almindelig klasse: - Dansk bliver svært - men jeg glæder mig rigtig meget

Ringkøbing For abonnenter

Lærere om overgangen fra modtageklasse til dansk klasse: - Det er barskt, men de glæder sig altid

Annonce