Annonce
Skjern

Borgermøde onsdag: Skal Skjern og Tarms bysamfund være med i nationalparken?

Skjern gennemførte for nogle år siden projektet Den Grønne Korridor, som kan blive en del af nationalparken. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Spørgsmålet stilles onsdag aften på et borgermøde i Tarm, hvor der er mulighed for fri debat og for at få besvaret spørgsmål.

SKJERN-TARM: Lige nu bliver en masse lodsejere besøgt og spurgt, om de vil være med i en kommende Nationalpark Skjern Å, men det er en lidt mere omfattende opgave at spørge samtlige borgere i Skjern og Tarm, så det bliver gjort ved et borgermøde på onsdag, hvor formændene for Tarm Udviklingsforum og Skjern Udviklingsforum, Steen Rosby og Lars Foged, er aftenens værter, som skal lodde stemningen for om borgerne vil med - og om det i såfald skal være noget, der skal arbejdes videre med.

Som bekendt er nationalpark-projektet baseret på fuldstændig frivillig deltagelse, men det er også et projekt, der florerer mange myter om.

En af de mest hårdnakkede er, at nationalparken bliver en myndighed, som griber ind i alt andet til trods for, at den påstand er tilbagevist talrige gange.

- Ulempen er, at der er en frygt for, at byerne går i stå. Det er en myte, jeg gerne vil mane i jorden. Folk har en betænkelighed, for kan de nu få lov til at bygge en carport? Ja, de kan, for nationalpark-loven står ikke over lokalplaner, fastslår Lars Foged.

Mange forbinder nationalparken med natur og undres over, hvorfor byerne skal med. Men til en nationalpark-fortælling hører der også kulturhistorie, som både Skjern og Tarm kan fortælle.

Byerne har på hver sin måde en fortælling, der knytter sig til Skjern Å og befolkningens kamp med og mod naturens gang. Oveni har begge byer en spændende bynær natur med grønne områder, der forbindes til å-systemet, og Lars Foged kan se mange fordele i, at byerne går med i nationalparken.

- Det giver et ejerskab, hvor man står solidarisk sammen om naturen, vurderer Lars Foged, der også peger på, at det er en oplagt mulighed for at få et projekt sammen med Herning Kommune.

Igen er der tale om, at værterne skal lodde stemningen, og derfor er der lagt op til debat a la Højlunds Forsamlingshus, hvor gæsterne kan drøfte nationalparken og byerne og få svar på deres spørgsmål. Mødet finder sted på VGT og begynder klokken 19. I december vil der komme lignende møder i Borris og Skarrild.

- Jeg bliver glad, hvis der kommer 100 mennesker, og kommer der dobbelt så mange, bliver jeg dobbelt så glad. Det er to aktive byer - og så er der ikke fodbold i fjernsynet den aften, smiler Lars Foged.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

Læserbrev

Åbent brev til byrådet: Tag hensyn til handicappede og bevar Jobcenter og Borgerservice i midtbyen

Læserbrev: Kære politikere, Når I tirsdag tager hul på den videre beslutningsproces vedrørende Innovest II, vil vi i Danske Handicaporganisationer gerne pege på, at en udflytning af Borgerservice og Jobcenter eller andre offentlige serviceorganer til Innovest er uhensigtsmæssig for mange persongrupper – ikke mindst personer med nedsat førlighed. Hvis der sker en flytning, langt væk fra rutebilsstationen og banegården, vil det således være ganske svært for mange at deltage i møder hos de to serviceorganer. I dag går der dog nogle busser til Skolebyen, men disse er naturligvis prioriteret efter skolens time-skema. Og skulle man, som person med funktionsnedsættelse, endelig komme helt ud i den ende af Skjern by, ligger Ringvejen som den næste store forhindring. At krydse ringvejen er særdeles farligt, hvis bevægeapparatet ikke er som en ung sportsudøvers. Langt de fleste personer med et handicap, vil meget gerne have et tilknytningsforhold til arbejdsmarkedet, men det bliver meget sværere, og for nogen umuligt, at deltage i møder på Innovest II, hvis man er tvunget til at benytte offentlige transportmidler og så dernæst skal bevæge sig den, iflg. Google Maps, lange tur på cirka 2 km til Innovest. Så kære politikere – tag hensyn til mobiliteten for personer med bevægelseshandicap og bevar servicefunktionerne i Skjern midtby.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sidste bold er endnu ikke slået: 20 års kamp om rigmandens ulovlige tennisbane på Klitten

Annonce