Annonce
Hvide Sande

Borgermøde om Vesterhav Syd bliver afløst af virtuel udgave

Dennis Flydtkjær (DF) er tilfreds med, at der trods corona-krisen bliver mulighed for at stille spørgsmål til Vesterhav Syd-projektet. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Coronavirus spænder ben for et planlagt informationsmøde om den nye miljøkonsekvensrapport for Vesterhav Syd-projektet. Men borgerne bliver ikke snydt for muligheden for at stille spørgsmål.

Vestkysten: Det plejer at være lidt af et tilløbsstykke.

Når der inviteres til borgermøde om Vesterhav Syd-møllerne, bliver stolerækkerne hurtigt fyldt, og den kritiske spørgelyst er stor. Men nu bliver et planlagt informationsmøde om den nye miljøkonsekvensrapport midt i juni ikke til noget. Coronavirus og forsamlingsforbuddet spænder nemlig ben for de oprindelige planer.

Det har fået folketingsmedlem Dennis Flydtkjær (DF) til at spørge til klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S), om han vil sikre, at der bliver holdt informationsmøder om projektet. Og nu har DF'eren fået et skriftligt svar fra ministeren.

Her fremgår det, at det ikke er et formelt lovkrav at holde borgermøder i forbindelse med miljøkonsekvensrapporter, men at Vattenfall, der stiller møllerne op, er blevet opfordret til at gøre det for både Vesterhav Syd og Nord.

Da det ikke for øjeblikket er en mulighed at samle mange mennesker i en sportshal, er Energistyrelsen og Vattenfall lige nu i dialog om et alternativ. Der bliver tale om et virtuelt møde. Datoen er endnu ikke på plads, men mødet vil foregå inden høringsfristen udløber den 30. maj, oplyser ministeren i sit svar.

På et senere tidspunkt bliver der også holdt informationsmøder om værditabs- og køberetsordninger. Det kommer formentlig til at ske i løbet af efteråret.

Dennis Flydtkjær er tilfreds med svaret fra Dan Jørgensen.

- Det er vigtigt med en åben proces, hvor folk føler sig hørt og har mulighed for at stille spørgsmål. Et informationsmøde vil efter min mening være godt for opbakningen eller i det mindste forståelsen af, hvad konsekvenserne bliver af Vesterhav Syd. Det er naturligvis svært at samle mange mennesker i den her Corona tid, men godt der i det mindste arbejdes på alternativer, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Gran på vejen gav hjernerystelse

Danmark For abonnenter

Henrik forlod hamsterhjulet og flyttede til en ø: Tjener en fjerdedel og har aldrig været lykkeligere

Danmark For abonnenter

Tyskere og nordmænd vil også være med: Kamp om pladsen i det danske ferieland

Annonce