Annonce
Debat

Borgerligt landbrugsudspil: Vi skal udvikle og ikke afvikle erhvervet

Læserbrev: Danmark har en stærk og stolt fødevare- og landbrugssektor, og en stor del af branchen befinder sig i Midt- og Vestjylland. Det er en vækstmotor, der rummer knap 125.000 arbejdspladser og en vareeksport på knap 170 mia. kr. Men regeringens landbrugsudspil giver ikke meget for erhvervet, og Landbrug og Fødevarer forventer, at landdistrikterne vil miste 14.000 arbejdspladser og at det vil koste 8,2 mia. kr. i den danske velstand. Det hverken kan eller vil vi leve med! Der skal opprioriteres flere midler til forskning og produktion, og Venstre er klar til at handle.

Regeringen har afsat adskillige millioner til et mere sammenhængende Danmark. Det er positivt. Men vi kan gøre det endnu bedre. Med et nyt udspil fra de borgerlige partier viser vi vejen til en grøn omstilling, som end matcher regeringens ambitioner, og som ikke fejer benene væk under dansk fødevareproduktion.

Vi vil bl.a. sikre den bæredygtige omstilling af fødevareerhvervet ved at have fokus på fordelingen af landbrugsstøtten. Det skal gøres ordentligt, så indkomstgrundlaget for danske bedrifter ikke fjernes fra den ene dag til den anden. Men det tager regeringen ikke højde for, og det kan føre til konkurser eller at produktionen rykker til udlandet. Det vil vi rette op på. Derudover vil vi, i stedet for at overlade opgaven med at finde kvælstofreduktion til landmanden selv, gøre brug af kollektive virkemidler såsom vådområder, skovrejsning og udtagning af landbundsjorde.

Annonce

En aftale skal gøre fødevare- og landbrugsproduktion grønnere uden at gøre Danmark fattigere.

Arbejdspladser skal ikke sendes ud af landet, og en aftale skal gøre fødevare- og landbrugsproduktion grønnere uden at gøre Danmark fattigere. Vi har en klar ambition om at sikre flere arbejdspladser i sektoren i fremtiden. Fødevareproduktionen skal ses i lyset af de globale klimaudfordringer, og vi producerer her i landet nogle af de mest klimaeffektive fødevarer. Efter min mening er det helt klart bedst, at produktionen forbliver her, i stedet for at sende den til lande, hvor udledningen er højere og viden om disciplinen ringere.

Vi vil alle den grønne omstilling af fødevareerhvervet. Til forskel fra regeringen anerkender vi dog, at omstillingen ikke kommer af sig selv og kræver investeringer. Derfor er vi klar til at investere 740 mio. kr. årligt fra 2023. Til stor gavn for fødevare- og landbrugssektoren, og til stor gavn for Midt- og Vestjylland.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Fremtiden i Hvide Sande er usikker: Næsten hele Atlantic Sapphires fabrik er ødelagt af branden

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern Håndbold

Efter to år på posten: Skjerns cheftræner stopper et år før tid

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Hvide Sande

Bådejere fik travlt med at flytte deres både under storbranden i Hvide Sande: - Vi skulle bare væk

Hvide Sande

Farligt stof i fjorden efter branden: Fredag formiddag skal forureningen undersøges nærmere

Skjern

39-årig kvinde snydt: Solgte iPhone til 6.500 kroner - modtog falske pengesedler

Hvide Sande For abonnenter

Hvide Sande Hallen lynhurtigt klar med husly: 50 mennesker evakueret under storbrand

Debat

Forhøjede dagpenge er hjælp til kortvarigt ledige

Skjern

Tre mulige løsninger på Skjerns skoleproblem: Forskellen mellem den billigste og dyreste løsning er 150 millioner

Danmark For abonnenter

TV-klumme: Ud med taberne - vi gider dem ikke på tv

Vestjylland

Forbløffet udvalgsformand anede ikke, at Husby Klitplantage var i spil som nationalpark

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Ringkøbing

Nu bliver Naturkraft også til koncertsted: - Vi vil gerne vise, at vi også kan spille en rolle som lokalt kulturhus

Annonce