Annonce
Videbæk

Borgerforslag: Ny legeplads og lettere adgang til sø står øverst på ønskelisten

Det tager cirka en time at gå rundt om Kulsøen lidt nord for Troldhede, hvor der er en afmærket vandrerute. Billedet her blev taget i begyndelsen af juni sidste år i forbindelse med fejring af Kulsøens 110 års jubilæum. Arkivfoto: Jørgen Kirk
I Troldhede arbejder en visionsgruppe nu videre med forslag, der er kommet fra borgere - et projekt handler om bedre adgang til madpakkehuset ved Kulsøen.

Troldhede: Handicappede og gangbesværede skal sikres bedre adgang til Kulsøen, der ligger ved Nr. Viumvej lidt nord for Troldhede.

Det er et af de projekter, som landsbyens visionsgruppe har udvalgt på baggrund af stemmer fra lokale borgere. I midten af november blev der afholdt et møde i Troldhede, hvor der blev fokuseret på byens muligheder for udvikling i fremtiden.

Ved mødet kom der 18 forslag på bordet, og det førte til en efterfølgende afstemning, hvor borgerne har haft mulighed for at give deres holdning til kende ved at aflevere stemmesedler i en kasse hos købmanden.

Afstemningen er netop afsluttet, og øverst på ønskesedlen står en ny legeplads til byens mange børn og bedre adgang til de rekreative områder ved Kulsøen.

- Vi søgte også efter frivillige, der er klar til at hjælpe, og der er en del borgere, der gerne vil hjælpe. Men vi ser gerne, at flere melder sig, så projekterne kan lykkes - til glæde og gavn for borgerne i Troldhede, siger Sanne Christensen, der er medlem af visionsgruppen.

Hun tilføjer, at der også er kommet et forslag om at præsentere noget kunst af en art i landsbyen, hvor den initiativrige gruppe 6. februar står bag endnu et møde med fokus på fremtiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kære transportudvalg: Det er tid til handling på Rute 15

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune går det godt. Vi har en lav ledighed, erhvervsmæssig vækst - og vi har lige fået bekræftet, at vi er den foretrukne feriedestination for tyske turister i Danmark. Men vi risikerer, at udviklingen stopper, hvis Christiansborg ikke tager ansvar for hele Danmarks infrastruktur. I dag holder Folketingets Transportudvalg møde, og vi har fået 15 minutter til at forklare, hvorfor det er så presserende, at Rute 15 bliver udvidet til en 2+1 vej på strækningen mellem Herning og Ringkøbing. Rute 15 er en af kommunens vigtigste livslinjer til resten af landet. Men tæt trafik, dårlig sikkerhed og tung trafik af blandt andet store vindmølletransporter, mælketankbiler og landbrugsmaskiner sænker fremkommeligheden og gør det både farligt og vanskeligt at overhale. Vi har derfor brug for en bredere, bedre og mere farbar vej. På finansloven for 2019 blev der afsat penge til en såkaldt VVM-redegørelse. Nu har vi brug for, at der også afsættes de nødvendige midler, så arbejdet med at udvide Rute 15 kan gå i gang, så snart VVM-undersøgelsen er afsluttet. I Ringkøbing-Skjern Kommune viser vi år efter år, at vi er konkurrencedygtige og omstillingsparate. Vores virksomheder har landets højeste produktivitet, og vores BNP pr. indbygger er svimlende 23 procent højere end landsgennemsnittet. Men de positive resultater kommer ikke af sig selv. På Dansk Industris måling af erhvervsvenlighed ligger Ringkøbing-Skjern Kommune på en fortjent tredjeplads. Det er vi stolte over, men vi ved også godt, at det er en tredjeplads, som det bliver svært at fastholde i de kommende år. Ikke mindst fordi infrastrukturen trækker os ned i den samlede bedømmelse. I kategorien ”Infrastruktur” ligger vi på en sølle 79. plads ud af de 93 deltagende kommuner. Virksomhederne i kommunen er afhængige af fremkommeligheden på Rute 15, og derfor efterlyser de i høj grad også bedre infrastruktur for at kunne skabe flere arbejdspladser og endnu mere vækst. I fællesskab argumenterer vi for, at hele Danmark skal kobles på den nationale infrastruktur. Vi forlanger ikke motorveje eller hurtigtog, men vi er nødt til at insistere på, at de indfaldsveje, der skal sikre, at vi kan udnytte det store potentiale, der ligger i hele Danmark bliver prioriteret på Christiansborg. Det er dét, vi vil gøre, når vi mødes med Folketingets Transportudvalg i dag.

Annonce