Annonce
Vestjylland

Borgerforening haft held med at skaffe nye medlemmer

Det er blandt andet borgerforeningens "Hakkedrenge", der står for at holde anlægget rent og pænt. Arkivfoto
20 nye medlemmer har borgerforeningen i Ulfborg fået henover sommeren. Det betyder, at foreningen står stærkere i dialogen med kommunen, mener foreningens kasserer.

Ulfborg: Det har ikke som sådan været et problem, at Ulfborg Borgerforening ikke har haft nok medlemmer. For det har den - 230 styks så sent som i foråret.

Alligevel har foreningen, hvor flest medlemmer er plus 50 år, haft et ønske om at få flere unge til at bidrage til foreningens arbejde. Det er man nu lykkes med.

- Vi har kørt nogle kampagner henover sommeren, og nu er det lykkes at få 20 mere med ind i foreningen - og det er primært unge familier, siger Erik Boutrup, kasserer i borgerforeningen.

Det betyder, at foreningen nu tæller 250 medlemmer og 50 erhvervsmedlemmer, og dén størrelse har betydning:

- Det betyder jo, at når vi skal i dialog med kommunen om forskellige projekter, kan vi sige, at vi repræsenterer en stor del af byens indbyggere, siger han og henviser til den dialog, foreningen snart skal have med kommunen om blandt andet to fodgængerovergange på Harbogade og Ringvejen ved Odinsvej.

Foreningen kan 13. november fejre 127 års fødselsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

EU. Fiskeriet skal med i Brexit-aftalen

Læserbrev: I disse dage dominerer Brexit-forhandlingerne EU. Og det kan få store konsekvenser for danske virksomheder, særligt det danske fiskeri, hvis ikke der landes en aftale. Derfor er det vigtigt, at vi på tværs af partiskel står sammen om at få en aftale med briterne, der tager højde for fiskeriet. Forleden besøgte vi Thyborøn Havn. Et besøg der affødte to vigtige erkendelser. Først og fremmest, at der skal meget til at slå de vestjyske fiskere og havnearbejdere ud af kurs. Der er fuld gang i fiskeriet og handlen i Thyborøn. Men også at truslen fra Brexit hænger som en mørk sky over havnen. Truslen er ikke ny. Om nogen, er vores danske fiskere blandt dem, der følger Brexit-cirkusset allernærmest, og det er med god grund. De danske fiskere fanger omkring 40 procent af deres fisk i britisk farvand, og omkring 30 procent af deres indkomst stammer fra selv samme områder. Uanset om Brexit bliver hårdt eller blødt, vil Storbritannien få status af at være tredjeland i forhold til EU. Hvis ikke vi lander en Brexit-aftale, der tager højde for fiskerierhvervet, vil det få fatale konsekvenser ikke blot for fiskerne fra Thyborøn, men for alle danske fiskere og de følgeerhverv, som fiskeriet skaber. En rapport fra Aalborg Universitet viser, at vi med det værst tænkelige scenarie alene i fiskeribranchen vil miste knap 1000 jobs samt næsten en milliard kroner i indtægter. Det vil være katastrofalt for særligt nord- og vestjyske havnebyer som Thyborøn. Dog er der plads til forsigtig optimisme. Selv for to vestjyder som os. EU står nemlig sammen på tværs af lande og partiskel. For nylig vedtog vi en aftale i Europa-Parlamentet, der forlænger den nuværende ordning, så briterne fortsat kan fiske i EU's farvand. Det betyder også, at vi kan fiske i deres farvand næste år, selvom det skulle blive et hårdt Brexit. EU er klar til at lave en aftale for fiskerne, hvis briterne er. Briterne har selv meget at tabe ved en Brexit-aftale, der ikke tager højde for fiskerierhvervet. Får vi ikke adgang til britisk farvand, får briterne heller ikke adgang til at sælge fisk til resten af Europa. EU kan virke fjernt og bureaukratisk. Men Brexit får virkelige konsekvenser for virkelige mennesker. Som vestjyske repræsentanter i EU vil vi gøre alt, der står i vores magt, for at sikre en Brexit-aftale, der beskytter vores danske fiskere.

Annonce