Annonce
Hvide Sande

Borgere om planlagt nybyggeri i Hvide Sande: Det vil pynte at få diskoteket revet ned

Hvis det går som planlagt, vil der her på Nørregade 5 i Hvide Sande blive bygget 10 lejligheder, der primært vil henvende sig til den ældre generation. Foto: Johan Gadegaard
Flere borgere i Hvide Sande synes godt om, at der sandsynligvis skal bygges 10 ældrevenlige lejligheder på Nørregade, men der er også enkelte, kritiske røster.
Annonce

Hvide Sande: Mange lokale borgere har muntre mindre fra Nørregade 5 i Hvide Sande, hvor der gennem årene har været drevet værtshus og diskotek.

Men det er ved at være en del år siden, der var fadøl i hanerne, og musikken er for længst forstummet, og står det til ejeren af ejendommen, skal den jævnes med jorden, så der i stedet kan bygges 10 ældrevenlige lejligheder.


Jeg tror, der er ved at være seniorboliger nok, og vi skal også passe på med, at vi ikke får for mange ferielejligheder

Jesper Kaalund, Hvide Sande


Det falder umiddelbart i god jord hos menigmand i havnebyen:

- Jeg er meget positiv omkring, at det bliver fjernet. Det er ikke særlig pænt, det, der ligger dér i dag, siger førtidspensionist Jesper Kaalund.

Holdningen deles af Joan Damgaard, der er ansat hos Nordsø Fisk:

- Det er ikke noget kønt syn for byen, siger hun om det zebrastribede byggeri på Nørregade.

Joan Damgaard peger også på, at der er mangel på gode boliger i Hvide Sande:

- Folk, der kommer hertil udefra, kan have mega-svært ved at finde en bolig. Især noget, der er lidt bedre end det, man ser rundt omkring - som kun bliver lejet ud for at blive lejet ud.

Annonce

En fornuftig placering

Det planlagte byggeri af ældreboliger kan blive op til 12 meter højt, men det generer ikke Joan Damgaard, der er født og opvokset i Hvide Sande:

- Jeg synes, det er en god plan. Jeg synes, det gør noget godt for byen.

Førtidspensionist Jesper Kaalund, der netop har bygget nyt hus i sin fødeby, er enig. Om den tre etager høje ejendom, der er på tegnebrættet på Nørregade 5, siger han:

- Jeg synes, det er meget afgørende, hvor man placerer det. Jeg synes, det ligger fornuftigt dér med Hvide Sande Hallen bagved.

Jesper Kaalund er dog lidt bekymret over, at meget af nybyggeriet i byen netop er lejligheder:

- Jeg tror, der er ved at være seniorboliger nok, og vi skal også passe på med, at vi ikke får for mange ferielejligheder.

Joan Damgaard mener, at Hvide Sande har brug for både flere ældreboliger og boliger, der henvender sig til de unge:

- Lalandia i Søndervig kommer sikkert også til at påvirke udviklingen her. Jeg tror, at det også er vigtigt at tænke på boliger til den yngre generation, som flytter til Hvide Sande og bliver tilbudt arbejde i byen inden for butik og restaurant, siger Joan Damgaard.

Annonce

Tommelen op

På Dagbladets Facebook-side bliver byggeprojektet i Nørregade livligt diskuteret, og langt henad vejen sker det med opadvendt tommelfinger:

- Det vil pynte i bybilledet, skriver Jørgen Kjærgaard Jensen i en kommentar på det sociale medie, hvor Eva Korsdal Rahbek er enig:

- Det vil da pynte i landskabet, skriver hun i sin kommentar.

Fra Mette Enevoldsen lyder denne kommentar på Facebook:

- Det må snart være de unges/yngres tur til at bo i noget, der er huslejen værd.

Annonce

Hvad med udviklingsplanen?

Blandt kritikerne af det tiltænkte byggeri er Jesper Lund Thomsen, der på Facebook skriver:

- Jeg ved godt, at det kun er igangsættelse af arbejdet med plangrundlaget, man har sagt ja til. Men det er jo dybt skuffende, at politikerne ikke allerede på dette tidspunkt forholder sig til udviklingsplanen. Nu står der en investor, som gerne vil bygge højt og så 'klapper alle.' Er udviklingsplanen reelt noget, man tager seriøst?

Men sin kommentar henviser Jesper Lund Thomsen til den 86 sider store 'Strategisk-fysisk udviklingsplan for en aktiv havneby,' der i maj blev godkendt af byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Redningsmand kom til hjælp i klipklapper og fik bøvl for det: Nu er han vandværkets nye driftschef

Ringkøbing-Skjern

I næste uge får tusindvis af kommunens borgere nyt internet og tv-signal: Sådan skal du forholde dig

Annonce