Annonce
Ringkøbing

Borgere i fem sogne er blevet spurgt: Hvad skal dit mobile mødested indeholde?

Dorthe Iversen sidder i bestyrelsen for landsbyklyngen Friskvind, der er sognene Velling, Lem Højmark, Stauning og Dejbjerg. Lørdag var hun i Velling for at få in-put til, hvordan et kommende mobilt mødested kan se ud. Foto: peso
Friskvind er samarbejdet mellem de fem sogne Stauning, Dejbjerg, Lem, Højmark og Velling. Samarbejdet samler på ideer til et mobilt mødested, der skal binde borgerne i de fem sogne sammen
Annonce

Dejbjerg/Højmark/Lem/Stauning/Velling: En dag er det en skoleklasse, der bruger mødestedet til en udflugt. Næste dag er det en gruppe seniorer, der mødes til en kop kaffe. Dagen efter har den lokale jagtforening lånt mødestedet til sit arrangement. I weekenden har en sogneforening lånt stedet til sin byfest.

Der er mange perspektiver i det projekt, som landsbyklyngen Friskvind i øjeblikket har i gang. Man vil gerne have et mobilt mødested, som kan udlånes til mange forskellige formål med mange forskellige målgrupper.

- I stedet for at folk skal mødes et bestemt sted, så kan det mobile mødested komme ud i naturen, hvor folk gerne vil mødes. Det er meningen, at vognen kan spændes på en almindelig bil, eventuel skal føreren have trailer-kørekort, fortæller Dorthe Iversen fra Friskvinds bestyrelse.

I løbet af den seneste uge har der været en lille gul vogn rundt i de fem sogne. Her har borgerne kunnet komme med forslag til, hvordan de kunne tænke sig, at det mobile mødested skulle se ud. Lørdag var den lille gule vogn i Velling på sit sidste stop. Friskvind benyttede sig af, at der var åbent hus hos Vellings andelskøbmand.

Annonce

Tiny Office

Den lille gule vogn har Friskvind lånt hos firmaet Tiny Office. Aarhus-firmaet er startet af Jonas Halberg, der har bygget små mobile kontorer og aktivitetsvogne.

Friskvind har allerede fået 200.000 kroner af Realdania og Lokale- og Anlægsfonden i projektet Mødestedet. De penge bliver brugt på skitsetegninger til et mobilt mødested til Friskvind.

- Vi har hyret Tiny Office til at lave tegninger af vores mobile mødested ud fra de mange ideer og ønsker, som borgerne i de fem sogne er kommet med ved vores besøg, forklarer Dorthe Iversen.


- Når vi har set tegningerne, så skal vi til at søge penge hos forskellige fonde til at få mødestedet realiseret.

Dorthe Iversen


Nu får Tiny Office alle ideerne fra de fem sogne og skal så i løbet af efteråret komme med nogle bud på, hvordan et mødested til Friskvind-sognene kan se ud.

- Når vi har set tegningerne,  så skal vi til at søge penge hos forskellige fonde til at få mødestedet realiseret,  siger Dorthe Iversen.

Der har været mange tanker på bordet i løbet af den uge, som den lille gule vogn har kørt rundt. Tanker om et oppusteligt telt, en scene og en modul-opbygget vogn.

Nu skal Tiny Office se alle ideerne og komme med et udkast. Det udkast skal Friskvind så bruge til at søge blandt andre Realdania og Lokale- og Anlægsfonden om penge til at få projektet gennemført.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Smittetallet stiger endnu en gang: Ni er testet positive ud af knap 1500 testede i august

Annonce