Annonce
Skjern

Book plads i god tid: Kirkegængere skal bestille billet til julegudstjenesten

Provst Poul Ivan Madsen skal sammen med sine kollegaer ved Skjern Kirke stå for i alt fem gudstjenester juleaftensdag. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Fem julegudstjenester med plads til 150 kirkegængere hver gang. Sådan bliver juleaftensdag i Skjern Kirke, og kirkegængerne skal bestille billet i god tid.
Annonce

SKJERN: Hvis man vil være sikker på en plads i Skjern Kirke til julegudstjeneste den 24. december, er det en god ide at sidde klar ved computeren den 2. december klokken 16.

Her åbnes der for billetbestillingen til julegudstjenesterne. Et tiltag, som kirken har set sig nødsaget til på grund af corona-restriktionerne, og hvor der tidligere er blevet holdt tre julegudstjenester den 24. december, er det i år udvidet til fem. Billetterne og kvitteringen skal printes ud og medbringes til den valgte gudstjeneste - og reservationen kan kun foregå online.

- Man kan ikke reservere telefonisk, da det bliver svært at styre, hvis der både er online-booking og telefon-reservation, men vi håber på, at familie og venner er behjælpelige med at reservere, hvis ikke man bruger computer, siger kordegn Henriette Lauridsen.

Luftes ud og sprittes af

Til hver af de fem gudstjenester er der plads til 150 personer, og mellem gudstjenesterne bliver alle kontaktflader i kirken desinficeret, ligesom der bliver luftet ud. Dørene åbnes et kvarter før gudstjenesten, og der henstilles til at folk kommer direkte ind i kirken, så der ikke bliver unødig kødannelse. Salmebøgerne bruges ikke, men teksten bliver vist på skærmene.

Gudstjenesterne varetagges af de forskellige præster ved Skjern Kirke, og det vil fremgå, hvem der prædiker til den pågældende gudstjeneste.

Henriette Lauridsen erkender, at det er en vanskelig situation at måtte begrænse adgangen, for det strider meget med grundprincippet om at kirkedøren altid skal være åben.

- Heldigvis glæder vi os over, at menigheden kommer i kirken, til trods for at de skal bære mundbind, når de kommer ind, og vi er bare taknemmelige over, at vi ikke skal lukke kirken her i anden ombæring også, forklarer Henriette Lauridsen med henvisning til forårets nedlukning, hvor alle kirker for første gang nogensinde var lukkede.


Heldigvis glæder vi os over, at menigheden kommer i kirken, til trods for at de skal bære mundbind, når de kommer ind, og vi er bare taknemmelige over, at vi ikke skal lukke kirken her i anden ombæring også.

Henriette Lauridsen, kordegn ved Skjern Kirke


Andre steder har man valgt at rykke julegudstjenesten ud i sportshaller, og i Skjern har der også været dialog med kulturcentret, som var meget beredvilligt, men man var enige om, at selve kirkerummet også har en betydning i julen. Til gengæld vil alle fem gudstjenester blive sendt på Kanal 98 hos fællesantennen, og lige nu arbejdes der på at lave streaming via Facebook, så flest mulig kan være med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Dagbladet har fået aktindsigt: Læs 140 høringssvar om planlagt lukning af X-bus

Annonce