Annonce
Tarm

’Bonderøvsbørnehave’ udvider igen: Nu fejrer privat vuggestue og børnehave endnu en opgradering

Børnene på Grønnegården Tarm har allerede taget den i brug, men coronaen havde udskudt fejringen. Fredag var der endelig mulighed for officielt at glædes over den nye terrasse. Privatfoto: Conny Toft Andersen
På de to første år har privat børnehave og vuggestue haft masser arbejde og masser fart på. Man har fået flere børn, forbedret forhold for stedets dyr, og nu glæder børn og voksne sig over en ny terrasse.
Annonce

KYVLING: Støtteforeningen har søgt penge hjem fra fonde og vindmøllepenge. Børnenes forældre, mostre, naboer og andre har løbet penge ind, og børn og personale har samlet skrald for at hive knaster hjem.

Fredag indviede det private børnehus ”Grønnegården Tarm” så den terrasse, som pengene er brugt på. Under corona er børnene allerede tyvstartet med at bruge den, for her kan man både få frisk luft og søge læ for vestenvinden, så man udendørs kan synge sange, rime, male og spise.

Foruden vestenvind på marken i Kyvling har den private vuggestue og børnehave oplevet masser medvind. Det fortæller pædagog og medstifter Conny Toft Andersen.

- Vi får simpelthen så meget hjælp fra dem, der bor her. Vi har en nabo, som hjælper med at holde køkkenhaven. Vi har en forældrekreds. Vi har en nabo og farfar, der slår vores græs. En anden fra Tarm kommer herud for at bage med børnene, når der ikke er corona, siger Conny Toft Andersen.

Annonce

Medvind fra før første barn

Medvinden mærkede man, allerede inden man sagde goddag til de først børn i august 2018. For da stifterne på Facebook spurgte efter legetøj, nogle kunne donere, væltede det ind.

Dengang ville børnehuset åbne, bare der kom fem børn. Der kom 15. Herefter ramte man hurtigt kapaciteten på 25 børn.

Lige nu har man faktisk 28, fordi man har fået dispensation til et par ekstra børn sommeren over. Man er også vokset fra to til fem pædagoger for at passe børnene, der kommer fra Tarm, Lønborg, Skjern, Ådum og andre byer i nærheden.

Nu har man nået loftet for, hvor stort stedet skal være. Da man åbnede, var det netop for at skabe plads til et mindre børnehus som et alternativ til de større kommunale.

Samtidig går man op i udeliv, så noget af det første, man fik lavet, var et stort kaninbur, bedre forhold for gederne, og man har også høns.

- Vi er sådan lidt en bonderøvsbørnehave. Vi kan godt lide, at vi skal være ude. Lige nu passer vi kartofler, ærter og så videre. Kaninerne skal have gulerødder, hønsene får majs, og noget af det skal vi lave til os selv inde i køkkenet, siger Conny Toft Andersen.

Annonce
Annonce
Vestjylland

Fastholder: - Jeg så ulven

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce