Ringkøbing-Skjern

Bomidtvest vil gerne bygge flere lejeboliger i Videbæk

Byggeriet på Bredgade illustreret af Bomidtvest.
Under planlægningen af etagebyggeriet har boligselskabet fået ideer til yderligere lejeboligbyggerier i Videbæk.

Videbæk: Debatten om de tre etageejendomme på Bredgade i Videbæk har hvirvlet en masse ideer og inspiration op, som bygherren Bomidtvest har grebet og gerne vil arbejde videre med.

- Vi har et kæmpe behov for lejeboliger i Videbæk. Det har vi sagt hele tiden, og vi håber, at vi ud over dette projekt kan få lov at opføre yderligere lejeboliger i Videbæk. Der er kommet en masse gode ideer frem i høringsfasen om placeringer, og det er noget, vi skal have dykket ned i. Vi har en masse ideer og tanker, siger Bomidtvest-direktør Per Dyhr Jensen og tilføjer:

- Men vi skal jo være varsomme med, hvad vi siger og gør.

Han hentyder til den voldsomme diskussion Videbæk-borgerne imellem, som etagebyggeriet har skabt.

- Det er jo borgernes ret at komme med indsigelser. Heldigvis lever vi i et demokratisk land. Vi skal også lytte til, hvad lejerne siger, siger Per Dyhr Jensen.

Helhedsplan

Han håber, at den kommende helhedsplan for Videbæk vil indtænke mulige fremtidige lejeboliger.

- Det er vigtigt at have forskellige former for boligtyper, også den fleksible boligform som lejeboliger. Når områdets store virksomheder som Arla vil investere mange penge i produktionen, skal vi også være parat med boliger. Og etagebyggeriet skaber liv og vækst, som også de handlende vil kunne mærke, siger direktøren.

Tre etaper

Byrådsmedlem Irene Lund Pedersen udtrykker bekymring for, om Bomidtvest kun vil opføre en enkelt af de tre etageejendomme på grund af manglende efterspørgsel, hvilket vil være skæmmende for byen, mener hun.

Projektet er inddelt i tre etaper for hver af de tre bygninger. Administrativ praksis er således, at Bomidtvest skal ansøge kommunen om såkaldt grundkapital forud for opførelsen af hver bygning.

- Politikerne skal sætte penge af på anlægsbudgettet til grundkapitalen, som er et lån, vi naturligvis betaler tilbage. Politikerne skal bevilge penge for hver etape. Hvis lokalplanen bliver vedtaget, går vi i gang med byggeriet af den første blok, og så sender vi en ansøgning af sted til etape to. Og jeg er helt enig i, at det arkitektonisk vil se mærkeligt ud med kun én blok, så vi forventer da også at komme til at opføre alle tre takket være den store efterspørgsel på lejeboliger, siger Per Dyhr Jensen og understreger, at det hele afhænger af, om lokalplanen bliver endeligt vedtaget af byrådet i maj.

Bomidtvest har 31 afdelinger med lejemål i Videbæk og omegn. Listen over ledige boliger på selskabets hjemmeside fortæller, at der i øjeblikket er én ledig lejlighed på Svanevej og et ledigt rækkehus på Vibevej i Vorgod.

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Skjern

Forbudt med slag og spark: Ny judoklub slår dørene op i Skjern

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

Vestjylland For abonnenter

Varmen og orm er værre end antallet af genudsættelser af vardelaks

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

112

Dåsekaster i BMW fik kolde fødder: Meldte sig selv til politiet

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Tarm

Har du skjulte skatte? Så vil TV2 Fri gerne se dig til Markedsdage i Tarm

Skjern

Flere vil i de ukendtes grav - kirkegård åbner ny afdeling med anonyme grave

Annonce