Ringkøbing-Skjern

Bomidtvest vil gerne bygge flere lejeboliger i Videbæk

Byggeriet på Bredgade illustreret af Bomidtvest.
Under planlægningen af etagebyggeriet har boligselskabet fået ideer til yderligere lejeboligbyggerier i Videbæk.

Videbæk: Debatten om de tre etageejendomme på Bredgade i Videbæk har hvirvlet en masse ideer og inspiration op, som bygherren Bomidtvest har grebet og gerne vil arbejde videre med.

- Vi har et kæmpe behov for lejeboliger i Videbæk. Det har vi sagt hele tiden, og vi håber, at vi ud over dette projekt kan få lov at opføre yderligere lejeboliger i Videbæk. Der er kommet en masse gode ideer frem i høringsfasen om placeringer, og det er noget, vi skal have dykket ned i. Vi har en masse ideer og tanker, siger Bomidtvest-direktør Per Dyhr Jensen og tilføjer:

- Men vi skal jo være varsomme med, hvad vi siger og gør.

Han hentyder til den voldsomme diskussion Videbæk-borgerne imellem, som etagebyggeriet har skabt.

- Det er jo borgernes ret at komme med indsigelser. Heldigvis lever vi i et demokratisk land. Vi skal også lytte til, hvad lejerne siger, siger Per Dyhr Jensen.

Helhedsplan

Han håber, at den kommende helhedsplan for Videbæk vil indtænke mulige fremtidige lejeboliger.

- Det er vigtigt at have forskellige former for boligtyper, også den fleksible boligform som lejeboliger. Når områdets store virksomheder som Arla vil investere mange penge i produktionen, skal vi også være parat med boliger. Og etagebyggeriet skaber liv og vækst, som også de handlende vil kunne mærke, siger direktøren.

Tre etaper

Byrådsmedlem Irene Lund Pedersen udtrykker bekymring for, om Bomidtvest kun vil opføre en enkelt af de tre etageejendomme på grund af manglende efterspørgsel, hvilket vil være skæmmende for byen, mener hun.

Projektet er inddelt i tre etaper for hver af de tre bygninger. Administrativ praksis er således, at Bomidtvest skal ansøge kommunen om såkaldt grundkapital forud for opførelsen af hver bygning.

- Politikerne skal sætte penge af på anlægsbudgettet til grundkapitalen, som er et lån, vi naturligvis betaler tilbage. Politikerne skal bevilge penge for hver etape. Hvis lokalplanen bliver vedtaget, går vi i gang med byggeriet af den første blok, og så sender vi en ansøgning af sted til etape to. Og jeg er helt enig i, at det arkitektonisk vil se mærkeligt ud med kun én blok, så vi forventer da også at komme til at opføre alle tre takket være den store efterspørgsel på lejeboliger, siger Per Dyhr Jensen og understreger, at det hele afhænger af, om lokalplanen bliver endeligt vedtaget af byrådet i maj.

Bomidtvest har 31 afdelinger med lejemål i Videbæk og omegn. Listen over ledige boliger på selskabets hjemmeside fortæller, at der i øjeblikket er én ledig lejlighed på Svanevej og et ledigt rækkehus på Vibevej i Vorgod.

0/0
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Mange gravsteder sløjfes: Lokale kirkegårde er under forvandling

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

ØSB A/S har vækstet kraftigt i 2018

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Overskuddet mere end fordoblet i Skjern Papirfabrik

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan forgylder du din forening: Ni gode råd til fondssøgning

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Foreningshus købte professionel fundraiser for at rejse millioner

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Foreninger zoomer ind på fondene: Vil have fat i guldet

Ringkøbing-Skjern

900 uldne statister skal give ekstra opmærksomhed til EU-kandidat