Annonce
Livsstil For abonnenter

Boltinggaard Gods med familie, fest og film: Huser nu Skandinaviens største kostumesamling

Det kan være både en fordel og en ulempe at bo det samme sted, som man arbejder. Det kan da også være svært for Nicoline og Peter-Vilhelm Rosenstand helt at undgå at snakke om arbejde over aftensmaden, men de er til gengæld også blevet hurtige til at styre samtalen over på deres tre børn og deres dag. For Boltinggaard Gods er netop ikke kun en forretning. Det er også et hjem for en familie. Foto: Robert Wengler
Hans far købte godset med traditionelt landbrug i 1972. I 1996 overtog Peter-Vilhelm Rosenstand Boltinggaard ved Ringe, og hvis hans far stadig havde levet, ville han i dag have meget svært ved at genkende hovedbygningen, staldene og selve forretningen set indefra. Til gengæld ville han stadig kunne genkende det ydre og sjælen, for det har Nicoline og Peter-Vilhelm Rosenstand gjort alt, hvad de kunne for at beskytte under herregårdens rivende udvikling med det bortforpagtede landbrug, den store konferencesal til events, det lydtætte filmstudie, 27 gæsteværelser og som noget helt nyt også Skandinaviens største kostumesamling.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ubudne gæster gik amok i lerduer

112

Stjålet hjelm smidt imod rude

Læserbrev For abonnenter

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Annonce