Ringkøbing

Boligforening puster liv i Ringkøbing K: opfører 83 lejeboliger

Ringkøbing-Skjern Boligforening har opkøbt et helt byggefelt, som skal bruges til 83 lejeboliger. Foto: Naturbydelen

Naturbydelen Ringkøbing K får omsider udsigt til mange nye beboere. Ringkøbing-Skjern Boligforening vil nu bygge energivenlige lejeboliger i massevis.

Ringkøbing: Mens salget af private boliger i Naturbydelen Ringkøbing K er gået helt i stå, så puster Ringkøbing-Skjern Boligforening nu for alvor liv i udviklingen af den nye bydel med fjordudsigt.

Boligforeningen har netop købt næsten 19.000 kvadratmeter grund, hvor man vil opføre 83 lejeboliger i løbet af de kommende år med start i begyndelsen af 2020.

Der bliver tale om meget energivenlige huse, som får solceller på tagene, store sydvendte vinduer, så lys og varme strømmer ind i boligen, højisolerede vægge, der holder på varmen, og solafskærmning, der sikrer, at husene ikke bliver for varme om sommeren.

- Mange nybyggerier har ambitioner om at spare på energien. Vi går efter at opføre en bebyggelse, der producerer mere energi, end den forbruger. Kort sagt: Vi vil bygge nogle at landets mest energieffektive almene boliger, siger direktør i Ringkøbing-Skjern Boligforening, Bo Lodbjerg, i en pressemeddelelse.

Der bliver fem forskellige hustyper. De bliver opført i ét og to plan og vil blive mellem 80 og 115 kvadratmeter. Tegning: Naturbydelen

Høje standarder

Husene bliver i ét og to plan, og de kommende beboere får mellem 80 og 115 kvadratmeter at boltre sig på. Det bliver Bjerg Arkitektur, der har specialiseret sig i såkaldt passivhuse, som skal tegne boligerne. Når man vælger de rigtige materialer og måder at bygge på, vil man kunne reducere varmebehovet med 90 procent, lyder det.

Borgmester Hans Østergaard (V) er begejstret for boligforeningens ambitionsniveau.

- Vi har hele tiden arbejdet for at tilbyde attraktive boliger, der både kan tiltrække og fastholde borgere. Med boligforeningens projekt får vi tilført en helt ny type boliger, der sætter høje standarder indenfor bæredygtigt byggeri, siger han i pressemeddelelsen.

Beboerne i lejeboligerne får private terrasser, mens de skal deles om resten af naturen uden for vinduerne. Der er planlagt små vandløb mellem husene, som blandt andet skal opsamle vandet fra kraftige regnskyl.

Klar om to år

Det er planen at bygge de 83 lejeboliger i to etaper. De første bliver påbegyndt først i år 2020 og vil stå klar til indflytning allerede fra samme efterår.

Hvor stor en investering, projektet bliver for boligforeningen, melder historien ikke noget om, ligesom det også er uvist, hvad det vil koste at leje én af de 83 grønne boliger med fjordudsigt.

Foreløbig er der solgt tre private boliger i Ringkøbing K. Kun en enkelt er flyttet ind. Naturbydelen er også langt med planerne om at bygge fremtidens seniorboliger. Snart bliver det offentliggjort, hvem der vinder en konkurrence om at udforme det bedste projekt.

Når bydelen er fuldt udbygget i løbet af de kommende 30 år, vil der være 1000 boliger.

0/0
Ringkøbing

The Rocking Ghosts på Fjordgården

Ringkøbing

Konfirmation i Torsted kirke søndag 28. april klokken 10:00

Ringkøbing

Konfirmation i Ringkøbing Kirke, den 28. april klokken 10.00

Ringkøbing

Masja udgiver dogme-plade