Annonce
Ringkøbing

Boligforening giver garanti for fjordusigt: Klar til første spadestik for 47 Ringkøbing K-boliger

Boligforeningens arkitekt er i gang med at lave nye visualieringer. De kommende lejeboliger får nemlig egen altan eller terrasse. Tegning: Bjerg Arkitektur
Om knap to uger tager Ringkøbing Boligforening hul på sin hidtil største satsning, når spaden bliver sat i jorden til første etape af lejeboliger i Naturbydelen Ringkøbing K.

Ringkøbing: Hvis man ikke bare drømmer om at få adressen Fjordudsigten, men også vil have et vaskeægte fjordkig, så bliver der snart mulighed for begge dele.

4. marts inviterer Ringkøbing-Skjern Boligforening nemlig til første spadestik på de første 47 almene lejeboliger i Naturbydelen Ringkøbing K, som alle får enten altan eller terrasse, oplyser boligforeningsdirektør Bo Lodbjerg.

I første omgang var det ikke meningen, at de nye huse skulle have altaner og terrasser.

En boligforening skal nemlig overholde en fast økonomisk ramme, og derfor var det usikkert, om der var råderum til de private udearealer.

Men da projektet var i udbud, viste det sig, at projektet kunne gennemføres indenfor budgettet, og det betyder, at der bliver råd til at give de kommende lejere udsigt over fjorden fra deres bolig.

Arkitekterne er lige nu ved at tilføje altaner og terrasser til de første visualiseringer.

Det bliver i øvrigt en trio, som kommer til at stikke spaden i jorden til marts. Borgmester Hans Østergaard (V), bestyrelsesformand for Naturbydelen Ringkøbing K Uffe Steiner Jensen og boligforeningens formand Karsten Håkonsen får æren af at grave for. Også projektets arkitekt Søren Riis fra Bjerg Arkitektur deltager.

Kort efter spadestikket vil håndværkerne og deres maskiner rykke ind i Ringkøbing K. Første opgave bliver at kloakere og etablere veje. De første 47 boliger ventes klar til indflytning sidst i 2021.

Bliver der rift om boligerne, vil projektets anden etape blive realiseret. Den består ifølge planen af yderligere 36 såkaldte passivboliger, som er meget energivenlige.

66 har allerede skrevet sig på listen som interesserede i en bolig med fjordudsigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hold nu fast i den sunde fornuft

For mange af de, der har bevæget sig i sportsverdenen, erhvervslivet eller et helt tredje sted, er der noget, der aldrig bliver træls. Det er at komme ind i en god stime og være en del af et vinderhold. Succes avler som bekendt succes og giver samtidig en helt god fornemmelse i maven. Derfor er succes altid godt at have med, når der skal arbejdes videre mod nye mål. Forhåbentlig er det blandt andet succes og en god mavefornemmelse, vi alle sidder med, efter at statsministeren mandag klokken 17.30 igen tonede frem på tv-skærmen for at give en status på landets tilstand. Selv om ingen i disse tider kan sidde med armene langt oppe over hovedet, med årets skæveste smil og være en humørbombe, er der dog noget positivt, vi kan tage med i takt med, at påskedagene nærmer sig med hastige skridt. Danmark kan nemlig være på vej mod at blive åbnet stille og roligt op igen, når vi kommer om på den anden side af påskeferien, lød det forsigtigt fra Mette Frederiksen. Når det er sagt, er det ikke mærkeligt, at statsministeren samtidig slår fast, at en genåbning vil kræve, at vi på alle måder holder fast i den fornuftige opførsel, som langt de flest på flotteste vis har leveret de seneste uger. Så der er vel bare at gentage følgende, selv om det i virkeligheden bør sidde lige så fast i alles bevidsthed som resultatet af regnestykket 2x3: Stå sammen ved at holde afstand. Tænk, hvis de seks små ord kan være med til at overbevise Mette Frederiksen om, at vi danskere faktisk er et folkefærd, der med fornuft og omtanke kan snuppe en af de store sejre sammen. Og lige nøjagtig i april 2020 vil det være en af de sejre, der for mange vil stå skarpest i erindringerne, hvis vi ved at være snusfornuftige kan få lov til at gå på arbejde og sende børnene i skole igen efter påske. Det vil nemlig være et stort skridt på vej mod det Danmark, vi kender bedst. Så lad os stå sammen ved at holde afstand - og lad os holde fast i den sunde fornuft. Så kan du og jeg være med i den gode stime og en del af et hold, der kan hjælpe med at gøre hele Danmark til en vinder.

Annonce