Tarm

Bodil Jørgensen hev stolene væk under Tarm Menighedsråd

Skuespiller Bodil Jørgensen holdt et fremragende foredrag. Privatfoto

Bodil Jørgensen er en populær skuespiller. Det blev bekræftet, da pastoratet i Tarm bød på foredrag med den folkekære skuespiller.

Tarm: - Det gik simpelthen over alt forventning.

Så kort kan foredraget med 57-årige Bodil Jørgensen på Blåkilde Efterskole opsummeres. Ordene kommer fra formand for det aktivitetsudvalget i Tarm Pastorat, Else Thorup ovenpå arrangementet.

Her fortalte skuespilleren, der er kendt fra TV-programmer som Rytteriet, Badehotellet som Molly Andersen

Hvert år holder Egvad Kirke, som er en del af Tarm Pastorat, et arrangement sammen med Blåkilde Efterskole, men tilslutningen har ikke været ret stor, forklarer Else Thorup. Noget måtte gøres. Derfor satte menighedsrådsformand Torben Christensen sig sammen med forstander på Blåkilde Efterskole, Henning Kristensen og kom på ideen med foredraget af skuespilleren Bodil Jørgensen. Selvom Danmark og Egypten skulle møde hinanden til VM i håndbold i Herning samme aften, måtte hun kunne trække folk af huse, lød ræsonnementet.

Og det kunne hun, men i et helt, helt andet omfang, end arrangørerne havde regnet med.

- Vi var da forberedt på at skulle slæbe nogle folk af huse, men vi havde ikke regnet med, at der kom så mange. De blev bare ved med at komme, siger Else Thorup.

De første gæster begyndte at dukke op en times tid før foredraget. På dette tidspunkt var der stillet omkring 150 stole op, men det viste sig hurtigt at være langt fra nok.

Derfor blev efterskolens elever sat til at slæbe stole ind, og slæbe stole ind. Det fortsatte, indtil foredraget skulle starte. Det var på samme tidspunkt, man besluttede, at der ikke måtte komme flere deltagere ind på grund af brandsikkerheden. Her lød deltagertallet på svimlende 645 deltagere.

- Vi kunne ikke følge med ved entrekassen. Det var helt vildt. Vi kunne simpelthen ikke få armene ned, siger Else Thorup.

Der var stuvende fuldt, da Bodil Jørgensen holdt foredrag på Blåkilde Efterskole. Privatfoto

Formidabel fortæller

Deltagerne til foredraget fik, hvad de kom efter. Selvom alle spørgsmål om Badehotellets kommende sæson hurtigt blev affejet med baggrund i kontraktlige forhold, var skuespilleren ikke bleg for at dele ud af sin livshistorie.

Bodil Jørgensen fortalte om barndommen i Vejen i Sønderjylland, hvor hun voksede op "rødhåret, platfodet og med kærlighed og jantelov", om sine værdier og fortællinger fra sit liv frem til i dag, hvor hun er en efterspurgt skuespiller indenfor både teater og film.

- Hun er en formidabel dygtig fortæller. Hun underspiller på en rigtig fin måde, og samtidig forstår hun at krydre med sjove og skøre indfald, og pludselig taler hun jo sønderjysk. Hun havde simpelthen hele forsamlingen i sin hule hånd, siger Else Thorup.

Halvanden time efter var det hele slut, og de 645 gæster kunne få den kaffe og kage, der var med i billetprisen på blot 50 kroner. Det giver billetindtægter på 32.250 kroner, som skal dække de udgifter, der er ved foredraget, herunder betaling til foredragsholderen.

- Jeg har ikke helt styr på, hvad Bodil Jørgensen skulle have, men jeg ved, at det ikke har været ret meget. Så det har været godt, siger Else Thorup og forklarer, at overskuddet går til menighedsrådsarbejdet i pastoratet.

0/0
Tarm

Forfatterpar er klar med næste bind i vikingetrilogi

112

Ung mand stoppet påvirket og uden kørekort - vennen blev også sigtet

Tarm

Konfirmation i Hoven Kirke søndag d. 28. april klokken 11.00

112

Familiefar havde to kilo hash i skabet

112

Fritidshus lettet for mange dyre stole

Tarm

Lønborg Kirke

Tarm

Konfirmation i Tarm Kirke lørdag d. 27. april

112

Endnu en markbrand - politiet advarer igen mod tørke