Annonce
Navne

Bo Lybæk der er koncernchef for GPV med afdeling i Tarm fylder 60 år

Bo Lybæk fylder 60 år den 12. april. Pressefoto
Den 12. april 2020 fylder koncernchef Bo Lybæk fra GPV International A/S 60 år. GPV har blandt andet en afdeling i Tarm.

Tarm: Den internationale, danske topchef Bo Lybæk fylder 60 år søndag den 12. april.

De seneste 12 år har Bo Lybæk været koncernchef i GPV International A/S, Danmarks største producent af elektronik- og elektromekaniske produkter med en årlig omsætning på 2,8 milliarder kroner, 4.000 ansatte og produktionsfaciliteter i ni lande fordelt på Europa, Asien og Amerika. En af GPVs mange afdelinger ligger i Tarm.

Bo Lybæk er oprindeligt uddannet civilingeniør ved Aalborg Universitet i 1986, fulgt op af flere internationale uddannelser blandt andet en MBA fra Universität St. Gallen i Schweiz. Efter endt civilingeniøruddannelse startede karrieren hos Terma A/S i Grenaa, hvor Bo Lybæk blev ansat som udviklingsingeniør. Siden flyttede han og familien til Schweiz, hvor han tiltrådte i ansættelser som vicedirektør samt produktions- og teknisk leder først hos den schweiziske virksomhed Cellpac AG og efterfølgende hos Biberist AG. Efter knapt otte år i Schweiz gik turen tilbage til Danmark, hvor Bo Lybæk i 1996 tiltrådte som adm. direktør hos LR Plast A/S. Karrieren har siden budt på adm. direktør-stillinger i Hydro Extrusion Denmark A/S og Norsk Hydro Danmark A/S, inden Bo Lybæk i 2008 blev ansat som adm. direktør i GPV International A/S. Luft- og rumfart, middelspænding, plast, aluminium og elektronik lyder umiddelbart som fem meget forskellige brancher, men ifølge Bo Lybæk er der én vigtig fællesnævner, idet de nævnte virksomheder har været betroede underleverandører til globale koncerner. Kort efter Bo Lybæks ansættelse i GPV i 2008 ramte finanskrisen, og i juni 2009 overtog bankerne virksomheden efter en betalingsstandsning. Bo Lybæk fik dog sammen med den øvrige ledelse foretaget en succesfuld turnaround, og i 2016 købte det danske industrikonglomerat Schouw & Co. virksomheden for 400 millioner kroner. Siden er omsætningen mere end tredoblet blandt andet qua et opkøb af den schweiziske konkurrent CCS Group i slutningen af 2018. I dag er GPV International A/S blandt de 10 største elektronikproducenter i Europa. Udover GPV International er Bo Lybæk engageret i en lang række bestyrelser. Han har således i mange år været engageret i Dansk Industri. I dag har Bo Lybæk seks bestyrelsesroller, heriblandt hos GPV International. Han er desuden næstformand i bestyrelsen hos DI Digital og bestyrelsesmedlem i Fremstillingsindustrien. Dertil kommer bestyrelsesroller i Esbjerg Farve- og Lakfabrik, A/S Jydsk Aluminiums Industri og KSN A/S. Bo Lybæk blev født i den nordjyske by Giver, hvor hans far var skoleinspektør og hans mor var lærer. I dag er han bosiddende i Aabenraa med sin kone Lene. Sammen har de to sønner på henholdsvis 27 og 30 år.

I sin fritid har Bo Lybæk tidligere gennemført adskillige maratons, men på grund af en skade er det i dag fortrinsvis landevejscykling og skiture i alperne samt golf, der fylder i fritiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce