Annonce
Kultur

Bliver restriktioner forlænget? Spillested tvunget til at udskyde koncerter

Et af landets fremadstormende popnavne, Aksglæde, skulle på lørdag have trukket folk ind i varmen på spillestedet Generator i Ringkøbing, men det lader sig ikke gør på grund af de gældende corona-restriktioner, som meget vel kan blive forlænget.  Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Lederen af Generator i Ringkøbing har indtil videre udskudt to koncerter til foråret - og afventer nu nyt om corona-restriktioner i den kommende tid.
Annonce

Ringkøbing: I fredags skulle bandet Abekejser have skudt 2021-sæsonen i gang på Generator i Ringkøbing, men der kom corona-restriktioner på tværs, og spillestedet har derfor været nødt til at udskyde den planlagte koncert.

Abekejser er nu programsat til 12. april, og en koncert med Shamrock - der skulle have spillet i lørdags - er udskudt til 29. april.


Statsministeren har lagt op til en forlængelse af nedlukningen af spillestederne efter 17. januar, og det er vi begyndt at indstille os på

Anton Bjerg, daglig leder af spillestedet Generator


Og der kan være mere af den slags på vej, vurderer den daglige leder af Generator, Anton Bjerg, efter søndag aften at have hørt statsminister Mette Frederiksen (A) fortælle, at de nuværende restriktioner, der gælder til 17. januar, meget vel kan blive forlænget:

- Der er noget, der peger i retning af en fortsat ret hård nedlukning af Danmark, desværre, sagde Mette Frederiksen i aftes i et interview på TV 2.

Anton Bjerg er derfor klar til at flytte endnu flere koncerter.

- Vi har prøvet at flytte koncerter før tilbage i april måned sidste år, og nu gør vi det igen. Publikum tager det heldigvis utrolig pænt og vi har et billetsystem, der gør, at vi kan sende besked om flytning med videre på en samlet mail til billetkøberne. Det gør flytninger noget lettere at håndtere, siger den daglige leder på Generator.

Annonce

Mejeriet er også i spil

Lige nu står der Aksglæde på en af brikkerne i det store puslespil. Den fynske sanger og sangskriver skulle have indtaget Generators scene på lørdag, men det lader sig ikke gøre. Derfor står der indtil videre 'Aflyst' ved Aksglæde på spillestedets hjemmeside.

- Vi arbejder på sagen, men når artister skal ud at flytte en hel turné, eller store dele af den, er det et kæmpe arbejde, hvor datoerne gerne skal passe sammen, tilføjer Anton Bjerg, der er indstillet på, at flere flytninger af koncerter kan komme på tale:

- Statsministeren har lagt op til en forlængelse af nedlukningen af spillestederne efter 17. januar, og det er vi begyndt at indstille os på. Det eneste, vi venter på, er, hvor langt vi skal frem i kalenderen før, vi kan åbne, og hvor mange koncerter vi skal flytte. Men alle artister sidder lige nu og arbejder med både plan b og c i forhold til forårets koncerter, så det løser sig.

Også Mejeriet i Tarm kan blive ramt af forlængede restriktioner, da kulturhuset har planlagt koncerter 24. og 29. januar med henholdsvis Rasmus Dissing og Flemming Lauritsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Onsdagens coronatal: Kun én smittet for anden dag i træk

Annonce