Annonce
Ringkøbing

Bliv klædt på som i 1700-tallet på museet i Ringkøbing

Onsdag 20. marts inviterer Ringkøbing-Skjern Museums dragt- & kostumelaug indenfor til åbent hus. Her kan man opleve mange af museets dragter og høre, hvordan de udtænkes og laves.
Annonce

Ringkøbing: Ringkøbing-Skjern Museums dragt- & kostumelaug har gennem de sidste år opbygget en anseelig “dragtbank” med både historiske og “sjove” dragter.

Det er her alle nissedragterne findes, når det bliver december og De Grønne Skovnisser kommer til Bundsbæk Mølle. Det er også her der hænger ringkøbingdragter, tøj til rakkerne, smedene, møllerne og mange andre.

Dragterne er med til at gøre oplevelsen på Ringkøbing-Skjern Museum mere levende og autentisk.

Det vil Ringkøbing-Skjern Museums dragt- & kostumelaug gerne vise frem og holder derfor åbent hus onsdag 20. marts i Dommerkontoret, der en del af Ringkøbing Museum. Museet Museum byder på en kop kaffe og til godt til ganen. Netop nu er dragtlauget på museet travlt optaget den kommende 1700- tals festival i Ringkøbing, hvor der også skal laves dragter til.

Her er interesserede også inviteret med. Fredag 22. marts holdes i samarbejde med FrivillighedsAkademiet en spændende temadag om 1700-tallets klædedragt ”fra bonde til borgmester”.

Her vil der være fokus på formidling om klædedragter og praktiske workshops der omhandler fremstillingen af 1700-tals dragter.

Man kan i forbindelse med arrangementet blive klædt på til at videregive dragtens vigtige betydning og de signaler man udsendte gennem 1700-tallets mode.

Tilmelding til dragtoplevelsen senest onsdag 20. marts kl. 15 på mail til fri@levendehistorie.dk. Der er plads til 30 på dragtkurset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce