Annonce
Ringkøbing

Bliv klædt på som i 1700-tallet på museet i Ringkøbing

Onsdag 20. marts inviterer Ringkøbing-Skjern Museums dragt- & kostumelaug indenfor til åbent hus. Her kan man opleve mange af museets dragter og høre, hvordan de udtænkes og laves.

Ringkøbing: Ringkøbing-Skjern Museums dragt- & kostumelaug har gennem de sidste år opbygget en anseelig “dragtbank” med både historiske og “sjove” dragter.

Det er her alle nissedragterne findes, når det bliver december og De Grønne Skovnisser kommer til Bundsbæk Mølle. Det er også her der hænger ringkøbingdragter, tøj til rakkerne, smedene, møllerne og mange andre.

Dragterne er med til at gøre oplevelsen på Ringkøbing-Skjern Museum mere levende og autentisk.

Det vil Ringkøbing-Skjern Museums dragt- & kostumelaug gerne vise frem og holder derfor åbent hus onsdag 20. marts i Dommerkontoret, der en del af Ringkøbing Museum. Museet Museum byder på en kop kaffe og til godt til ganen. Netop nu er dragtlauget på museet travlt optaget den kommende 1700- tals festival i Ringkøbing, hvor der også skal laves dragter til.

Her er interesserede også inviteret med. Fredag 22. marts holdes i samarbejde med FrivillighedsAkademiet en spændende temadag om 1700-tallets klædedragt ”fra bonde til borgmester”.

Her vil der være fokus på formidling om klædedragter og praktiske workshops der omhandler fremstillingen af 1700-tals dragter.

Man kan i forbindelse med arrangementet blive klædt på til at videregive dragtens vigtige betydning og de signaler man udsendte gennem 1700-tallets mode.

Tilmelding til dragtoplevelsen senest onsdag 20. marts kl. 15 på mail til fri@levendehistorie.dk. Der er plads til 30 på dragtkurset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Gør din borgerpligt - gå på restaurant

Hånden på hjertet... Hvornår har du sidst spist på en restaurant i din hjemby? Hvornår har du og din bedre halvdel sagt til hinanden: "I aften går vi ud at spise på Restaurant Xxx"? Hvornår har du og en flok venner senest sat hinanden stævne på en af byens restauranter for få en kulinarisk oplevelse? Og det tæller altså ikke, at I en fredag aften dropper madlavningen og henter en pizza eller noget andet ud af huset-mad. Vi taler om et rigtigt restaurantbesøg med menukort, opvartning og hele pibetøjet. Det er længe siden, ikke sandt? Et tilbagevendende samtaleemne blandt borgere her i kommunen er, hvorfor pokker vi ikke har ret mange gode restauranter. Ikke et ondt ord om ud af huset-spisesteder eller burger-, kylling- og pommefrites-restauranter, som vi har masser af; de kan såmænd sagtens være udmærkede. Vi taler om restauranter med kok i køkkenet, spisekort og tjener, der serverer en god middag, lavet på gode råvarer til en pris, der gør det muligt for en familie at spise ude uden at blive ruineret. De findes selvfølgelig - ingen nævnt, ingen glemt. Men når vestjyder taler med hinanden om restaurant-situationen, høres en tilbagevendende klage: Der er alt for få steder, hvor vi kan spise en ordentlig middag til rimelig penge! Vi lokale er ikke alene om beklagelserne. Den seneste tilfredshedsundersøgelse blandt turister viser, at de, der rejser til vort område, har den samme oplevelse; og den er særlig gal i Ringkøbing-Skjern Kommune på trods af, at vi har millioner af turistovernatninger hvert år. Udfordringen giver turistbranchen grå hår i hovedet. Med god grund. Et bredt udbud af spisesteder af god kvalitet øger et turistmåls tiltrækningskraft. De behøver ikke at være Michelin-klasse; men de må gerne hæve sig over fast food- og buffet-niveau. Hele turistbranchen og kommunen med har fokus på madområdet, hvor nøgleordet ikke mindst er "lokale råvarer". Desværre rykker det bare ikke rigtig. Kokkene vil åbenbart hellere arbejde østpå, tjenerne ligeså, og efterspørgslen svinger vildt, alt afhængig af årstiden. Det er ikke nemt... Der er kun en udvej. Vi må alle gøre vores borgerpligt. Vi må til at spise noget mere ude!

112

Frækt indbrud i Hvide Sande: Tyve stjal designermøbler for 110.000 kroner

Annonce