Annonce
Hvide Sande

Bliv blæst igennem på en bunkertur ved Houvigfæstningen

Ringkøbing-Skjern Museum arrangerer bunkertur ved Houvigfæstningen torsdag 19. september. PR Foto

Houvig: Du kan mærke sandet under fødderne og blæsten i håret mens du oplever resterne fra ikke så fjern fortid, når Ringkøbing-Skjern Museum tager på bunkertur torsdag 19. september.

De mange bunkers ved Houvig var en lille landsby med både hospital og købmand. Men Houvigfæstningen var også klar til angreb og fra Ringelnatter, Luftwaffes topmoderne antiluftskytsstilling, blev flere allierede fly skudt ned.

På bunkerturen går deltagerne gennem det område, hvor Houvigfæstningen lå. Mange af bunkerne er stadig synlige, mens andre er mere eller mindre gemt i klitterne. Det er muligt at komme ind i nogle af bunkerne, så det kan være en god idé at medbringe en lommelygte. Der er rundvisning på tysk kl. 13.30-15 og på dansk kl. 16-17.30. Mødested er Houvig Strand P-plads, cirka 4 km nord for Søndervig.

Billetter kan købes ved turstart, på Ringkøbing Museum eller Turistkontoret. Selve turen er cirka 2,5 kilometer i det kuperede klitlandskab.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Overforbrug: Mere genbrug af plastsække og -poser

Læserbrev: I et svar til mig fra Ringkøbing-Skjern Kommune fremgår, at man fremover vil ændre instruks, vedrørende plastsække og –poser, idet der nu på kommunens genbrugspladser bliver skiltet med opfordringen: 'Tøm plastsække og -poser, så de kan genbruges'. Som jeg tidligere har været inde på, er det et stort overforbrug / plastsvineri med blandt andet plastsække, der finder sted. Og så er genbrug af plastsække en vej til formindskelse heraf. Borgmester Hans Østergaard har tidligere, i brev til mig, takket mig for min indsats på området og skriver videre: ”Jeg er overordnet helt enig med dig i, at vi skal være meget opmærksomme på plastproblematikken, og finde løsninger på denne”. En af disse løsninger er at genbruge plastsække. Og det er da skønt, at Ringkøbing-Skjern Kommune er de første, der går ind for genbrug af plastsække og –poser. Der er trods alt, på landsplan, også en stor besparelse herved. Der kører p.t. en kampagne på tv der hedder: ”Plant et træ for 20 kroner”. Ifølge Danmarks Statistik er der cirka 2,7 millioner husstande i Danmark. Hvis alle kommuner går ind for ideen om at genbruge plastsække, ville landets borgere på årsbasis, efter mine beregninger, kunne spare cirka 150 millioner kroner. Og det kunne der så plantes cirka 7,5 millioner træer for. Og jeg tror, at alle er enige i, at der er mere brug for at plante træer end for et unødvendigt stort forbrug af plastsække og –poser.

Ringkøbing For abonnenter

Fælles opråb fra fire rektorer: Elever arbejder alt for meget

Annonce