Annonce
Ringkøbing-Skjern

Blev ikke valgt til Folketinget: Kenneth Mikkelsen stopper som folketingskandidat

Kenneth Mikkelsen har valgt at opgive at være folketingskandidat i Ringkøbing-Skjern. Det skygger for jobbet som erhvervsdirektør i Herning og Ikast-Brande. Arkivfoto
Opgaven som folketingskandidat skygger for jobbet som erhvervsdirektør, mener Kenneth Mikkelsen, som nu opgiver at komme i Folketinget for Venstre i Ringkøbing-Skjern.

Ringkøbing-Skjern: Efter halvandet år som folketingskandidat for Venstre i Ringkøbingkredsen kaster erhvervsdirektør Kenneth Mikkelsen fra Herning nu håndklædet i ringen og dropper ambitionen om en politisk karriere på Christiansborg.

Beslutningen bliver truffet efter flere måneders grundig overvejelse. Kenneth Mikkelsen har været i tænkeboks siden folketingsvalget i juni, hvor det ikke lykkedes at få stemmer nok til at blive valgt i kredsen, der ellers blev betragtet som en af landets sikreste Venstrekredse.

- Jeg er nået frem til, at det ikke er foreneligt med mit job at være folketingskandidat. Det skygger simpelthen for meget. Jeg er superglad for mit arbejde, og jeg skylder alle at træffe en beslutning nu, siger Kenneth Mikkelsen, der er erhvervsdirektør i Herning og Ikast-Brande kommuner.

Han har netop meddelt til sin arbejdsgiver og sit politiske bagland, at de politiske ambitioner er langt på hylden.

Som førstesuppleant i Vestjyllands Storkreds havde han ellers udsigt til at blive vikar for folketingsmedlem Thomas Danielsen, der går på seks måneders barsel fra årsskiftet. Men det har han takket nej til. Det betyder, at andensuppleanten Gitte Willumsen fra Silkeborg får buddet.

Kenneth Mikkelsen fik 4600 personlige stemmer ved Folketingsvalget og var dermed langt fra forgængeren Esben Lunde Larsens rekord på godt 10.000 stemmer. Han erkender da også, at det var en skuffelse, at han ikke blev nyt vestjysk folketingsmedlem.

- Men jeg synes godt, at jeg kunne være min indsats bekendt. Jeg fik 4600 personlige stemmer. Jeg tror, der er 75 af de nuværende folketingsmedlemmer, der er valgt på færre stemmer. De ni sidder i Venstres gruppe, siger han.

Hvor meget betyder din skuffelse over ikke at blive valgt for beslutningen om at stoppe?

- Den betyder sådan set ikke noget. Jeg hader at tabe, men jeg kom mig sådan set hurtigt over den umiddelbare skuffelse. Men det tog nogle måneder at bearbejde følelsen af, at det hele var lidt uforløst. Jeg stillede jo op for at vinde. Jeg har dog hele tiden vidst, at det ville blive svært.

Hvad mener du selv er forklaringen på, at du ikke fik stemmer nok?

- Det har helt klart haft en betydning, at jeg ikke bor i kommunen. Det var der mange, som også direkte sagde til mig. Og så var der den særlige situation med Kristendemokraterne, som også har betydet noget.

Du vil fortsat være førstesuppleant frem til næste folketingsvalg. Hvis Kristian Jensen skulle få tilbudt et job udenfor Christiansborg, vil du så sige nej til en fast plads i Folketinget frem til næste valg?

- Det er et hypotetisk spørgsmål, som jeg ikke vil svare på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samarbejde kan være en kur mod butiksdød

De findes allerede mange steder - samarbejdsaftaler. Det gælder i hvert fald i foreningslivet. Her har mange klubber og foreninger på den ene eller anden måde slået pjalterne sammen for at sikre, at der er deltagere nok på de forskellige hold, og det kan være både badminton, fodbold, gymnastik eller noget helt fjerde. Alternativet har i mange tilfælde været at lukke ned, og det med at lukke ned fører sjældent noget positivt med sig. I en helt anden boldgade kan det meget vel være, at netop et samarbejde kan give god mening - nemlig når det drejer sig om at holde liv i de lokale butikker. Butiksdøden har i årevis hærget i mange af kommunens talrige landsbyer. Som regel har de lokale kæmpet til det sidste for at holde liv i dagligvareforretningen, men alt for mange gange har de måttet kaste håndklædet i ringen, og landsbyen står uden butik. Sidste år var det Stauning, der var igennem denne proces, da Brugsen lukkede. Her endte historien heldigvis lykkeligt sidst i 2019, idet Brian Pedersen overtog forrretningen, der fortsætter som en Min Købmand. Forhåbentlig bakker de lokale op om den! Nu er det andelsbutikken i Velling, der er i klemme. For nylig sagde købmanden op, men forretningen drives dog videre af behjertede frivillige. Men det går ikke for godt med økonomien, og findes der ikke en løsning, risikerer Velling at stå uden dagligvarebutik med de konsekvenser, det får for lokalsamfundet. Det bliver alt andet lige mindre attraktivt at bo i byen, når der ikke er en butik. I tirsdags var der ekstraordinær generalforsamling om butikkens fremtid. Der var blandt de fremmødte borgere opbakning til at forsøge at drive butikken videre. Og så var der en gæst, der slog de optimistiske strenge an - købmanden fra Stauning. Efter hans mening er der bestemt baggrund for en dagligvarebutik i Velling - og han kunne godt se sig selv i et samarbejde mellem de to købmandsbutiker. Det er endnu ikke bestemt, hvad et samarbejde helt konkret skal bestå af, men det lyder fornuftigt. Skal dagligvarebutikkerne i landsbyerne overleve, må de i mange tilfælde finde utraditionelle løsninger. Det kræver dog, at kunderne bakker helhjertet op. Ellers kan det være lige meget med de gode intentioner og flotte ord på en generalforsamling.

Annonce