Annonce
Ringkøbing-Skjern

Blev ikke valgt til Folketinget: Kenneth Mikkelsen stopper som folketingskandidat

Kenneth Mikkelsen har valgt at opgive at være folketingskandidat i Ringkøbing-Skjern. Det skygger for jobbet som erhvervsdirektør i Herning og Ikast-Brande. Arkivfoto
Opgaven som folketingskandidat skygger for jobbet som erhvervsdirektør, mener Kenneth Mikkelsen, som nu opgiver at komme i Folketinget for Venstre i Ringkøbing-Skjern.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Efter halvandet år som folketingskandidat for Venstre i Ringkøbingkredsen kaster erhvervsdirektør Kenneth Mikkelsen fra Herning nu håndklædet i ringen og dropper ambitionen om en politisk karriere på Christiansborg.

Beslutningen bliver truffet efter flere måneders grundig overvejelse. Kenneth Mikkelsen har været i tænkeboks siden folketingsvalget i juni, hvor det ikke lykkedes at få stemmer nok til at blive valgt i kredsen, der ellers blev betragtet som en af landets sikreste Venstrekredse.

- Jeg er nået frem til, at det ikke er foreneligt med mit job at være folketingskandidat. Det skygger simpelthen for meget. Jeg er superglad for mit arbejde, og jeg skylder alle at træffe en beslutning nu, siger Kenneth Mikkelsen, der er erhvervsdirektør i Herning og Ikast-Brande kommuner.

Han har netop meddelt til sin arbejdsgiver og sit politiske bagland, at de politiske ambitioner er langt på hylden.

Som førstesuppleant i Vestjyllands Storkreds havde han ellers udsigt til at blive vikar for folketingsmedlem Thomas Danielsen, der går på seks måneders barsel fra årsskiftet. Men det har han takket nej til. Det betyder, at andensuppleanten Gitte Willumsen fra Silkeborg får buddet.

Kenneth Mikkelsen fik 4600 personlige stemmer ved Folketingsvalget og var dermed langt fra forgængeren Esben Lunde Larsens rekord på godt 10.000 stemmer. Han erkender da også, at det var en skuffelse, at han ikke blev nyt vestjysk folketingsmedlem.

- Men jeg synes godt, at jeg kunne være min indsats bekendt. Jeg fik 4600 personlige stemmer. Jeg tror, der er 75 af de nuværende folketingsmedlemmer, der er valgt på færre stemmer. De ni sidder i Venstres gruppe, siger han.

Hvor meget betyder din skuffelse over ikke at blive valgt for beslutningen om at stoppe?

- Den betyder sådan set ikke noget. Jeg hader at tabe, men jeg kom mig sådan set hurtigt over den umiddelbare skuffelse. Men det tog nogle måneder at bearbejde følelsen af, at det hele var lidt uforløst. Jeg stillede jo op for at vinde. Jeg har dog hele tiden vidst, at det ville blive svært.

Hvad mener du selv er forklaringen på, at du ikke fik stemmer nok?

- Det har helt klart haft en betydning, at jeg ikke bor i kommunen. Det var der mange, som også direkte sagde til mig. Og så var der den særlige situation med Kristendemokraterne, som også har betydet noget.

Du vil fortsat være førstesuppleant frem til næste folketingsvalg. Hvis Kristian Jensen skulle få tilbudt et job udenfor Christiansborg, vil du så sige nej til en fast plads i Folketinget frem til næste valg?

- Det er et hypotetisk spørgsmål, som jeg ikke vil svare på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Bjergtagende solopgang

Annonce