Ringkøbing

Blandt mus i nissehuer og hjemmelavede tasker: - Her er altid spændende nyt og nemt at blive fristet

Folk genkender nemt Anette Nim på hendes mus i glas. Det er første gang hun er med i Vester Strandgade. Foto: Cecilie Bisgaard.
Henover sommeren er der hver mandag markedsdag i Vester Strandgade, hvor man kan købe alverdens ting. Broderier, is, hjemmelavede smykker, figurer i beton. De besøgende, som Dagbladet fangede, er begejstrede over idéen.

Ringkøbing: Man kan vist ikke helt kalde det sommer. Der er 16 grader. Stort set overskyet, men dog med små pletter af sol. Der blæser en god vind, så på mange måder er der selvfølgelig tale en almindelig dansk sommer. Men det er koldt at gå rundt i gågaden. Det bemærker i hvert fald en af sælgerne på kunsthåndværker- og designmarkedet i Vester Strandgade.

- Der er noget stille, så der er ikke så meget gang i salget. Men havde der været 23 grader, så var folk jo taget på stranden, siger Dorte, der sælger hjemmelavede tasker og bivokscreme i den sidste stand ned mod havnen.

Hun begyndte at lave hjemmelavede tasker, fordi hun selv manglede en.

- Penge var der ikke så mange af, men gamle bukser havde jeg en masse af, siger hun.

Da taskerne, som hurtigt blev hendes hobby, ikke længere kunne være under sengen, henvendte hun sig selv til arrangørerne af markedet for at høre, om hun måtte være med. I år er det første år, Dorte er med i Vester Strandgade.

Kunsthåndværkermarked

  • Adresse: Vester Strandgade, 6950 Ringkøbing.
  • Åbent: Hver mandag til og med uge 34 klokken 10-17:30.
  • Priser: Det koster intet at kigge på standene på markedet. Men man kan dog blive fristet til at købe nogle af varerne.
  • Det er også muligt at købe mad, drikke og is i boderne.

Små mus med nissehuer

I den anden ende af den brolagte gade ser det en anelse anderledes ud. Måske skulle frokosten bare fordøjes, for her er ved at være sort af mennesker, barnevogne og hunde i alle størrelser. Det er med nød og næppe, at hestevogn og minitog kan køre ned gennem den smalle gade.

- Det var vist ikke så smart at cykle, griner en dame, der kommer trækkende med sin cykel gennem menneskemængden, da hun passerer en anden i samme situation.

Heroppe på hjørnet ved Ringkøbing Bolcher står Anette Nim, der sælger håndlavede glasperler og små figurer. Hun kommer fra Hedensted, og i år er første gang, hun er en del af kunsthåndværkermarkedet i Ringkøbing.

- Der er mange, der kender mig på figurerne. "Det er dig med musene", siger de. Dem sælger jeg tit mange af, og de er da også søde, selvom det nok er lidt en juleting, når de har nissehuer på, siger hun.

Super, at nogen gider

En anden, der også er på marked i Vester Strandgade for første gang, er Susanne Andersen fra Jelling.

- Vi er på besøg her, fordi pigernes mormor bor i Ringkøbing. Hun fortalte lige i dag om markedet, og så skulle vi lige ned for at se, hvad der er for noget, siger hun og fortsætter:

- Jeg kan meget godt lide det. Keramikken og håndarbejdet. Det er flot håndværk, og det er super, at der er nogen, der gider gøre det. Jeg kunne helt sikkert godt finde på at komme igen en anden gang, siger hun, selvom hun ikke selv er blevet fristet til at købe noget endnu.

Anne Mette Jepsen er også på kunsthåndværker- og designmarked for første gang. Men hun er allerede blevet fristet til at tage pengepungen op af lommen.

- Jeg har købt en uldtrøje til min datter, siger Anne Mette Jepsen, der for tiden er i sommerhus i Stauning.

- Min svigerinde vidste, at der var marked, så det skulle vi en tur forbi. Jeg synes, det er hyggeligt, og det har levet op til forventningerne. En anden gang, vi er i sommerhus, kunne vi godt finde på at kigge forbi igen, siger hun.

Dorte manglede både penge og taske. Sådan startede hendes hobby med at lave hjemmelavede tasker, som hun for første gang sælger på en stand i Vester Strandgade. Foto: Cecilie Bisgaard.

Altid spændende nyt

Blandt de mange stande med smykker, hjemmestrik, billeder, bøger, broderier og dådyrpølser er der også mennesker, der kender ganske godt til markedet.

- Vi har nok været her fem-seks gange, men vi bliver ved med at komme, for der er altid noget spændende nyt. Vi kan godt lide håndværket, men vi er lige startet i dag, så vi er ikke nået at blive fristet endnu, siger Jette Kristiansen.

- Jeg maler og tegner selv, så jeg kan godt lide at blive inspireret her. Man kan også få idéer til nye ting, man kan prøve af. For eksempel keramik. Det kunne jeg godt tænke mig at arbejde med, siger Kira Kristiansen.

Går I efter noget specielt?

- Ja, en hotdog på Torvet, griner de i kor.

Susanne Andersen hørte om markedet fra sin mor, der bor i Ringkøbing, og hun kunne sagtens finde på at tage døtrene Alberte og Martha med en anden gang. Foto: Cecilie Bisgaard.
0/0
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Vestjylland For abonnenter

Mellem hærværksmænd og Facebook-krigere: Alle siger, de vil redde ulven

Hvide Sande

Hvide Sande-fisker fangede torsk med plastikemballage i maven

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

Vestjylland

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Annonce