Annonce
Ringkøbing

Black friday bliver til green friday: - Ringkøbing skal på landkortet for klimaaktivitet

Elever fra Vestjyllands Højskole har tidligere arrangeret klimastrejke på Torvet i Ringkøbing. Til black friday gør de det igen. Arkivfoto: Jørgen Kirk.
Annonce

Ringkøbing: Fredag den 29. november går det løs igen. Ikke black friday, men green friday, som eleverne på Vestjyllands Højskole kalder det. Den dag har eleverne endnu en gang arrangeret en klimastrejke. Det betyder, at eleverne fra klokken 12 til klokken 14 ikke vil være at finde på højskolen. I stedet indtager du Torvet i Ringkøbing, hvor de vil sætte fokus på "vigtigheden i at gøre noget ved klimaindsatsen". Strejken sker som et led i en international klimastrejke, der finder sted den dag.

- Vi har begge været aktive med klimastrejke og anden klimaaktivitet i de byer, vi kommer fra, så vi synes, at Ringkøbing også skulle på landkortet inden for klimastrejke. Det er vildt vigtigt, at klimaaktiviteterne også sker uden for hovedstæderne, siger Naja Holst Nymand og Nina Hulgaard, der sammen med otte andre danske og internationale elever på Vestjyllands Højskole har arrangeret klimastrejken på Torvet.

På Facebook er der allerede oprettet en begivenhed, som næsten 50 personer har givet udtryk for, at de deltager i. Inde på den begivenhed er der listet "mindst tre gode grunde til at deltage i strejken denne fredag". De tre grunde lyder:

"1. Strejken ligger samme dag som black friday, så du kan samtidig komme og være med til at gøre op med industriens overforbrug og forvandle black friday til green friday 2. FN holder klimatopmøde den 2. til 13. december, og vi vil derfor vise, at vi ønsker og kræver handling! 3. Vi skal blive ved med at sætte klimaet øverst på den politiske dagsorden, da politikerne stadig ikke tager vores ord alvorligt".

På dagen er der allerede arrangeret sange, taler, march og musik - og det er muligt selv at bidrage med indslag.

- Vi starter med at mødes på Torvet, hvor der vil være taler og fællessang. Måske også fællesdans. Og så går vi en lille march på en rute på to kilometer. Vi har en masse musikinstrumenter med, så vi kan lave en masse larm - på den gode måde selvfølgelig. Vi tager bannere med, og så regner vi med at lave open mic, så alle kan dele det, de har på hjerte. Alle er velkomne, og alle forslag er velkomne, siger de to piger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce