Annonce
Ringkøbing

Blæst, drivende skyer og 16 grader: Den perfekte dag til at tage familien med i Naturkraft

Simon Eriksen og sønnen Otto i gang med at pumpe vand ved hjælp af Naturkrafts "arkimedessnegl". Foto Poul Osmundsen.
Efter en vanskelig start præget af corona-krisen er Naturkraft nu for alvor kommet i gang; antallet af gæster vokser dag for dag, og når de først er inden for porten, bliver de længere tid i oplevelsescentret, end nogen havde regnet med.
Annonce

RINGKØBING: - Det er bare en helt perfekt dag til at tage i Naturkraft!

Begejstringen lyste ud af  Susanne Hermansen, formidlings- og læringschef på Naturkraft, mens hun skubbede håret væk fra øjnene.

Der blæste en frisk vind, og store, hvide svulmende skyer hastede hen over himlen; termometret sagde16 grader.

- Helt ideelt. Så kan vi få gang i alle vores aktiviteter både uden for og inden for. Vi kan sagtens aktivere gæsterne i regnvejr, men det er selvfølgelig sjovere, når de kan være uden for.

Tidspunktet er lørdag lidt før middag, og da det er skiftedag i sommerhusområderne, der leverer mange af gæsterne til Naturkraft, er der bedre plads ved aktiviteterne end på en normal dag. Men der er stadigvæk mennesker over alt.

Børn og voksne i gang med klimaspillet i Naturkraft. Foto Poul Osmundsen.

- Vi kan mærke, at nu er sommerferien for alvor begyndt. Lige da vi åbnede, måtte tyskerne endnu ikke kommet ind i Danmark, og danskerne var endnu ikke taget på sommerferie; det prægede selvfølgelig besøgstallene. Men nu stiger de dag for dag; man kan selv konstatere det, hvis man passerer forbi Naturkraft, og ser, hvor mange biler, der holder på parkeringspladsen, siger Susanne Hermansen.

Annonce

En hård start

Aldrig har en ny oplevelsesattraktion vel - fuldstændig uforskyldt - fået så vanskelig en start som Naturkraft.

- På grund af corona-krisen har vi først nu for alvor kunnet gå i gang med vores markedsføringskampagne; vi kunne jo ikke begynde på den, så længe vi ikke vidste, hvornår vi kunne åbne. Indtil nu har de fleste gæster været danskere, men vi kan mærke, at nu kommer tyskerne også, siger Susanne Hermansen.

Lørdagens vejr var perfekt til drageflyvning. Foto Poul Osmundsen.

Det svarer helt til et indtryk, Dagbladets udsendte fik, da han lørdag besøgte Naturkraft: De fleste gæster var danske familier, ofte tre generationer samlet, men der var tydeligvis også mange tyske familier.

Nogle kom langvejs fra, andre lige fra nabolaget.

Er der mon liv i bækken? Foto Poul Osmundsen.


På forhånd vidste jeg ikke rigtig, hvad jeg kunne forvente, men jeg er i alt fald ikke blevet skuffet.

Marianne Heidemann Hansen, Videbæk, gæst i Naturkraft.


Som for eksempel Marianne Heidemann Hansen fra Videbæk, der er taget i Naturkraft med fem-årige Magnus.

- På forhånd vidste jeg ikke rigtig, hvad jeg kunne forvente, men jeg er i alt fald ikke blevet skuffet, siger hun.

Annonce

En dejlig ro

- Mit første indtryk var, at Naturkraft er meget stort, men også, at det er noget naturligt. Der er en ro over det, som der ikke er over mange andre oplevelsessteder, og det er fint for en dreng på fem år som Magnus.

Kælkebanerne er et kæmpe hit blandt gæsterne i Naturkraft. Foto Poul Osmundsen.

Magnus keder sig i bestemt ikke. Da Dagbladet møder ham og hans mor, er han i gang med at stable klodser i et af aktivitetsrummene i hovedbygningen.

- Det er faktisk anden gang, vi her her. Vi har været hele stedet rundt to gange, og ind til nu har vi brugt tre en halv time, og vi er ikke færdige endnu! Det største hit har nok været trækfærgen og vindmaskinen, siger han mor.

Marianne Heidemann Hansen regner med, at hun vil konvertere dagsbilletten til en årsbillet, fordi prisforskellen er så lille.

På fisketur i en af Naturkrafts søer. Foto Poul Osmundsen.

- Når man bor så tæt på, som vi gør, er det jo ingen sag lige at køre herud en dag, hvor der skal ske noget, men hvor det ikke behøver være alt for vildt, siger hun.

Annonce

Mange timer

Adskillige gæster, som Dagbladet taler med, har faktisk allerede brugt adskillige timer i Naturkraft - og det er mere reglen end undtagelsen, fastslår Susanne Hermansen.

- Vi regnede med, at folk i gennemsnit ville bruge tre timer i Naturkraft, men vi har fundet ud af, at det er mere typisk, at de bruger fire- fem timer, siger hun.

Gæster nyder den storslåede udsigt fra Naturkrafts ringvold. Foto Poul Osmundsen.

Det er også ganske almindeligt, at folk "veksler" et dagskort til et årskort, tilføjer hun.

Det gælder i alt fald for familien Eriksen fra Frederiksberg, der også besøger Naturkraft for første gang med Otto og Anton på fem og Aksel på seks.

Dagbladet træffer dem ved "Arkimedessneglen", hvor Otto sammen med sin far, Simon Eriksen er ved at pumpe vand op.

- Vi har et sommerhus i Vedersø, og kommer her en tre-fire gange om året. Vi havde godt hørt om Naturkraft, og var enige om, at det skulle vi besøge; jeg vil sige, at det lever op til minde forventninger, siger Simon Eriksen.

Naturkraft besøges ikke mindst af mange familier med børn. Foto Poul Osmundsen.

- Aktiviteterne er meget børnevenlige, og det er betryggende i disse corona-tider, at der er så fine sikkerhedsforhold. Vi kommer helt klart igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Annonce