Annonce
Ringkøbing-Skjern

Blå himmel men mørke skyer: Campingpladser gør klar til en underlig sæsonstart

Campingssæsonen står for døren, men der er udsigt til, at der bliver længere mellem gæsterne end normalt på denne årstid. Arkivfoto: Morten Stricker
Mens store dele af Danmark langsomt er lukket ned over de seneste par uger, bliver der på mange campingpladser gjort klar til en ny sæson. Der er dog ikke udsigt til det helt store rykind i påsken.

Ringkøbing-Skjern: Det er sin sag at stå i spidsen for en campingplads i disse tider, hvor kalenderen signalerer starten på en ny sæson.

Himlen er godt nok blå, men frygten for coronavirus trækker mørke skyer ind over landet:

- Vi står lidt i et vadested ... det er som at være i en boble. Vi går og vurderer frem og tilbage. Hvordan kan vi gøre det? Og kan vi gøre det? Vi ved det faktisk ikke helt endnu.

Sådan siger Lise Kroning, der - sammen med sin mand, Robert - siden 2002 har drevet Søndervig Camping.

Som udgangspunkt arbejder parret på - som planlagt - at byde gæster og foråret velkommen fredag 3. april. Men tvivlen nager:

- Vi bliver nødt til at mærke efter inden i ... hvad vi kan forsvare over for os selv og over for vores gæster. Vi er enige om, at vi tager en beslutning i midten af den her uge, tilføjer Lise Kroning.

Som et muligt scenarium nævner hun, at der måske bliver åbnet på Søndervig Camping, men hvor alt så vil være lukket. Forstået på den måde, at campisterne må klare sig med de faciliteter, de selv har med på hjul - så som toilet, bad og køkken.

Annonce

Vi går og vurderer frem og tilbage. Hvordan kan vi gøre det? Og kan vi gøre det? Vi ved det faktisk ikke helt endnu.

Lise Kroning, Søndervig Camping

En slankere udgave

På Rejkjær Camping er der altid åbent, og indehaver Tove Pedersen fortæller, at der lige nu er et par håndfulde gæster på pladsen mellem Tim og Ulfborg; og, at der i starten af april ankommer omkring 10 fastliggere:

- Her er rum og plads til alle, og vi har ikke så mange aktiviteter som på andre pladser, siger hun.

Tove Pedersen tilføjer, at campingpladsens cafeteria for tiden kun tilbyder take-away, og at der generelt bliver taget højde for sundhedsmyndighedernes anvisninger om hyppig rengøring og brug af håndsprit.

På Ringkøbing Camping er Natasja og Henk Kroes klar til at tage hul på 2020-sæsonen på fredag:

- Vi åbner som planlagt, men det bliver i en slankere udgave - i hvert fald frem til 30. marts. For eksempel holder vi en stor fællesafdeling med toilet og bad lukket, og i fælleskøkkenet må der kun være to personer ad gangen. På den måde er det nemmere for os at holde rent rundt omkring, siger Natasja Kroes.

Hun og ægtemanden har i løbet af de seneste par uger modtaget en del annulleringer - fra blandt andre udlændinge, der ikke kan komme ind i landet.

10 ud af 110 fastliggere

Chefen på Vedersø Klit Camping, Tage Gammelgaard, planlægger også at åbne for forårsgæster på fredag:

- Der kommer måske 10 ud af de 110 fastliggere, vi har, så dem er der god plads til. Der er mange, der har afbestilt, og i påsken er stort set alle bookinger afbestilt. Det er ikke en særlig god situation, siger Tage Gammelgaard, der savner konkret information fra myndighederne omkring drift af landets campingpladser:

- Vi ser ikke nogen fare i det. Folk er gode til at holde afstand, og vores legepladser og fællesarealer er lukket ned, tilføjer Tage Gammelgaard, der håber, at frygten for spredning af coronavirus er drevet over, når der står sommerferie i kalenderen:

- Vi har masser af bookinger, men der skal ikke meget til, før folk holder igen, siger han.

- Vi står lidt i et vadested, siger Lise Kroning, der - sammen med sin mand, Robert - driver Søndervig Camping. Arkivfoto: Jørgen Kirk

Tyskere kommer ikke

På Hvide Sande Camping fortæller lederen af den daglige drift, Gert Christensen, at flere danskere giver udtryk for, at de først kommer efter påske - det vil sige tidligst fra midten af april:

- Men vi gør klar, som var det normalt, og vi åbner fredag 3. april. Med mindre, vi får en anden besked, men så må vi tage den derfra. Vi har omkring 50 fastliggere, hvoraf de 40 er tyskere, og de kommer i hvert fald ikke.

På linje med Tage Gammelgaard på Vedersø Klit Camping mener også Gert Christensen, at der kan være sund fornuft i at komme ud i den friske luft på vestkysten - frem for eksempelvis at sidde i en lejlighed i Herning eller Aarhus.

Tage og Birthe Gammelgaaard har indset, at der her i foråret næppe bliver det helt store rykind på Vedersø Klit Camping. Arkivfoto: Johan Gadegaard
På Ringkøbing Camping har Natasja og Henk Kroes taget en del forholdsregler, så det fortsat er muligt at få sig et pusterum i de naturskønne omgivelser. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Der er god grund til både at tænke sig om og "wågne" op!

Læserbrev: En tak for Chrisitan Estrups klumme i Dagbladet lørdag 4. april. Hvor er det godt, at du tør tage fat på de problemer, der også er i forhold til den måde, vi bruger verdens ressourcer på. Jeg fik det dårligt forleden aften, da jeg så en udsendelse om "Verdens største blomstermarked" fra Kenya. Her avler man roser i tonsvis til forsendelse - med fly - til forkælede menneskers luksusforbrug bl.a. i Danmark....kæmpestore marker lagt under glas og intensivt dyrket - til luksus: - og forleden var der så en "tårevædet" udsendelse om en stakkels gartner, der måtte smide for millioner af gule kalanchoer ud, fordi markedet herhjemme - og i Tyskland - var stagneret på grund af covid19 - og han skulle have ryddet drivhusene, så de stiklinger, der skulle komme med fly fra Vietnam en af de nærmeste dage, kunne få plads. - og se så i de store fødevarebutikkers frugt- og grøntafdeling - søde kartofler, granatæbler, palmekål, æbler og jordbær helt udenfor sæson og quinoa og 25 forskellige slags ris, hvor man ikke engang kan købe noget så dansk som byggryn ! - og alt det bliver sendt hertil med fly! - og der produceres jo nærmest ikke tøj her i landet mere til trods for, at der for 40 år siden var en "hær" af dygtige strikkere og syersker i Herning og omegn. Det skal alt sammen laves i "langtbortistan", så vi kan få råd til at købe et nyt stykke tøj i hver uge - og det skal alt sammen med fly flere gange. - så er der jo nogen romantikere, der påstår, at det er nødvendigt for at støtte de pågældende lande - altså en form for u-landshjælp - ha, ha, ha - nærmere en form for udnyttelse for at gavne vores overforbrug. Måske var det bedre, at rosendrivhusene blev brugt til at avle mad til befolkningen i Kenya i stedet. - og så er der det overdrevne rejseri. Hvorfor i alverden skal en 8. klasse absolut rejse til Rom for at bruge fem dage på at stå i kø til seværdighederne. Og så i øvrigt ikke engang snakke med en romer. De går i deres egen lille danske "boble" og ser ikke, hvordan folk arbejder- eller bor - og de ved ikke engang, hvor Brønderslev ligger! Nå, jeg kunne blive ved, men I, der læser dette WÅGN SÅ OP og tænk jer om!

Annonce