Annonce
Udland

BLÅ BOG: Kongressens sejlivede socialdemokrat stormer frem

Den 78-årige senator Bernie Sanders har erklæret sejr ved Demokraternes vælgermøder i Nevada.

I 2016 overraskede han de fleste, da han gav Hillary Clinton kamp til stregen i Demokraternes primærvalg.

Annonce

Og nu har han i 2020 erklæret sejr ved vælgermøderne i Nevada, hvor der var 36 delegerede på spil. Dermed har han fået momentum frem mod den vigtige Supertirsdag.

Bernie Sanders' forslag om skandinaviske velfærdsydelser og højere skat til USA's superrige blev først latterliggjort, men har efterhånden vundet bredere opbakning i amerikansk politik.

Bliv klogere på ham her:

Navn: Bernard (Bernie) Sanders.

Alder: 78 år.

Født: 8. september 1941 i Brooklyn i USA.

Politiske partier:

* Young People's Socialist League (1960-64)

* Uafhængig (1972-nu). Dog har Sanders erklæret loyalitet til Det Demokratiske Parti i forbindelse med primærvalgene frem mod præsidentvalgene i 2016 og 2020.

Uddannelse:

* Brooklyn University (1959-60)

* University of Chicago (1960-64)

Karriere:

* Borgmester i Burlington, Vermont (1981-89)

* Medlem af Repræsentanternes Hus for Vermont (1991-2007)

* Senator for Vermont (2007-nu)

Aktivisme:

* Medlem af den socialistiske studenterbevægelse "Young People's Socialist League" i Chicago i 1960-64.

* Aktiv del af protester for borgerrettighedskampen for sorte amerikanere i 1960'erne.

* Modstander af Vietnamkrigen og søgte om værgefritagelse.

* Udgav protestpladen "We Shall Overcome" i 1987.

* Længst siddende uafhængige medlem af Kongressen i USA.

Kilder: CNN og Snopes.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hold nu fast i den sunde fornuft

For mange af de, der har bevæget sig i sportsverdenen, erhvervslivet eller et helt tredje sted, er der noget, der aldrig bliver træls. Det er at komme ind i en god stime og være en del af et vinderhold. Succes avler som bekendt succes og giver samtidig en helt god fornemmelse i maven. Derfor er succes altid godt at have med, når der skal arbejdes videre mod nye mål. Forhåbentlig er det blandt andet succes og en god mavefornemmelse, vi alle sidder med, efter at statsministeren mandag klokken 17.30 igen tonede frem på tv-skærmen for at give en status på landets tilstand. Selv om ingen i disse tider kan sidde med armene langt oppe over hovedet, med årets skæveste smil og være en humørbombe, er der dog noget positivt, vi kan tage med i takt med, at påskedagene nærmer sig med hastige skridt. Danmark kan nemlig være på vej mod at blive åbnet stille og roligt op igen, når vi kommer om på den anden side af påskeferien, lød det forsigtigt fra Mette Frederiksen. Når det er sagt, er det ikke mærkeligt, at statsministeren samtidig slår fast, at en genåbning vil kræve, at vi på alle måder holder fast i den fornuftige opførsel, som langt de flest på flotteste vis har leveret de seneste uger. Så der er vel bare at gentage følgende, selv om det i virkeligheden bør sidde lige så fast i alles bevidsthed som resultatet af regnestykket 2x3: Stå sammen ved at holde afstand. Tænk, hvis de seks små ord kan være med til at overbevise Mette Frederiksen om, at vi danskere faktisk er et folkefærd, der med fornuft og omtanke kan snuppe en af de store sejre sammen. Og lige nøjagtig i april 2020 vil det være en af de sejre, der for mange vil stå skarpest i erindringerne, hvis vi ved at være snusfornuftige kan få lov til at gå på arbejde og sende børnene i skole igen efter påske. Det vil nemlig være et stort skridt på vej mod det Danmark, vi kender bedst. Så lad os stå sammen ved at holde afstand - og lad os holde fast i den sunde fornuft. Så kan du og jeg være med i den gode stime og en del af et hold, der kan hjælpe med at gøre hele Danmark til en vinder.

Annonce