Sport

BK Klitten op på førstepladsen i serie 3

Fodbold: Det kører rigtig godt for BK Klitten i serie 3 pulje 33. Onsdag aften fik de nemlig revanche for deres eneste nederlag i sæsonen, da de hjemme i Hvide Sande vandt topkampen mod Tarp med 5-2. Det første opgør i Tarp endte med et nederlag til Klitten på 4-0. Nu ligger Klitten alene på førstepladsen to point foran Tarp og tre point foran Blåbjerg, der dog har spillet en kamp mindre end Klitten.

- Men vi kom ellers bagud. Tarp slap af sted på en friløber, hvor målmand Mads Svendsen lavede straffespark, da han troede, han kunne nå bolden først, fortalte Klittens træner Carsten Olesen.

Tarp voldte i det hele taget Klitten en del problemer i starten af kampen, hvor Tarps hurtige angribere hele tiden lå og lurede på chancen.

- Men vi kom langsomt godt ind i kampen, og efter en halv times tid udlignede Mathias Hansen på en lang bold frem. Ni minutter senere blev det 2-1 ved Mathias Hansen på straffespark begået mod Silas Spørring efter aflevering fra Frederik Backs. Lige inden pausen havde Tarp to store chancer, men Mads Svendsen reddede. Det var vigtigt for os, fortalte Carsten Olesen.

Efter pausen pressede Tarp hårdt på igen, men Klitten holdt stand. Og da Frederik Backs øgede til 3-1 på en aflevering fra Andreas Jensen efter 65 minutter, så det lyst ud for Klitten. Og det blev endnu bedre fem minutter senere, da Mathias Hansen scorede til 4-1 på oplæg fra Jeppe Bækbo. Jonas Degn gjorde det til 5-1 på en frispilning fra Mathias Hansen, inden Tarp pyntede på resultatet med målet til 5-2 kort før tid.

Fodbold: De var lidt trætte af det i Faster/Hanning onsdag aften, for kort før tid lykkedes det Kibæk at udligne til slutresultatet 2-2 i serie 3 pulje 33.

- Træls. Vi håbede på at kunne køre sejren hjem. Men Kibæk var bare vildt farlige på dødbolde, hvor de klart overmatchede os, og det var da også efter hjørnespark, de udlignede til 2-2, fortalte Faster/Hannings fodboldboss Martin Andersen.

Thomas Madsen bragte Faster/Hanning foran 1-0 efter et kvarter på flot lob over målmanden på en stikning fra Rasmus Storgaard Hansen. Ti minutter senere var Simon Hansen uheldig at sende bolden i eget net efter en tværbold. 18 minutter før tid tacklede Rasmus Storgaard Hansen sig til bolden i feltet, og han spillede bagud til Kristian Solsø Hindhede, der scorede til 2-1.

- Vi havde mest spil, og med bolden var vi bedst. Men Kibæk havde lige så mange chancer som os, så uafgjort var ikke helt forkert, fortalte Martin Andersen.

Fodbold: Ringkøbing IFs damer var på en vanskelig opgave ude mod topholdet AaB i kvindeserien onsdag aften, og det blev da også til et nederlag på 2-1.

- Men vi var faktisk uheldige med ikke at få point med hjem. Jeg er virkelig stolt af spillerne efter den indsats, fortalte RIFs træner Claus Scotwin.

RIF forsøgte at stå kompakt, og det lykkedes. Som tiden gik, blev AaB mere og mere frustreret, fordi de ikke fik scoret.

- Så skete der det, de fik en advarsel. Ubevidst slappede vi måske lidt af, og det blev straffet med et mål lige efter. Et par minutter senere fik Sarah Vang et flot skud helt fantastisk reddet. I stedet for 1-1 blev det kort efter 2-0, mens vi var i overtal, fortalte Claus Scotwin.

Omkring et kvarter før tid fik RIF nyt håb, da Tanja Sig Bernhard reducerede i kontraløb.

- Vi kastede alt frem, og det var tæt på at give bonus. Sophie Lybæk Hebroe fik et flot skud reddet, og bolden dansede tæt på mål efter et hjørnespark, men vi havde bare ikke heldet med os, sagde Claus Scotwin.

Fodbold: Ringkøbing IF tabte onsdag topopgøret i U19 drenge liga 1 med 3-1 ude mod Herning Fremad.

- Fortjent nok. Herning ville det mere end os. De var meget opsatte, fortalte RIFs træner Niels Henrik Larsen.

Herning kom på 1-0 efter 20 minutter. Efter 62 minutter fik RIF udlignet på et selvmål.

- Vi var med langt hen i kampen, men i de sidste fem minutter fik Herning scoret to gange. Det var lidt ærgerligt, men det var nu ok, som kampen forløb, sagde Niels Henrik Larsen.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Stafet for Livet: Over 200.000 kroner til kampen mod kræften

Erhverv

Et paradis for islændere: Landi-Askja på opdagelse omkring Skjern Å

Skjern Håndbold For abonnenter

Elvar Jónsson blev både kampens spiller og topscorer i sin debut for Skjern Håndbold

Danmark For abonnenter

Thorbjørn har skabt millionforretning på influencere: Branchens omsætning kan tredobles i år

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Tarm For abonnenter

73-årig giver atter Europa pedal: Mads Peder cykler ny cykel hjem fra Italien

Navne For abonnenter

Henriette blev kun 33 år: Hun nåede ikke med til barnedåb

Skjern

HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor

Skjern For abonnenter

Galleri: 581 deltog i stafet for livet

Annonce