Sport

BK Klitten med i kampen om andenpladsen i serie 3

Mathias Hansen scorede sejrsmålet til 1-0 for BK Klitten på straffespark begået mod ham selv. Arkivfoto

Fodbold: BK Klitten er stadig med i kampen om andenpladsen i serie 3 pulje 33, efter de mandag formiddag på udebane slog Skovlund 1-0. Kampens enlige mål blev scoret allerede efter 11 minutters spil, da Klittens topscorer Mathias Hansen udnyttede et straffespark begået mod ham selv.

- Der var chancer til begge sider. Midtvejs i kampen brændte vi nogle store, og det gjorde vi også i slutfasen. Omvendt skal vi også være glad for målmand Mads Svendsen, der hev flere gode redninger frem i løbet af kampen, fortalte Klittens træner Torben Høy.

Klitten mangler en hjemmekamp mod Faster/Hanning og så en udekamp mod det suveræne tophold fra Blåbjerg i sidste runde. Hvis Klitten skal nå andenpladsen, skal begge kampe vindes, mens Tarp skal tabe en af deres to kampe mod bundhold.

Fodbold: Vorgod/Barde MOF fik som ventet en sejr hjemme i serie 4 pulje 61, da de mandag havde besøg af Ølstrup G&U 2. Vorgod/Barde vandt 4-1.

- Men vi manglede noget energi, så Ølstrup var egentlig ganske godt med ind til midten af anden halvleg, hvor vi lukkede kampen med to hurtige mål, fortalte Vorgod/Bardes holdleder Jesper Kjær.

Efter 14 minutter scorede Christoffer Ipsen til 1-0 på en tværbold fra Emil Rentius Sørensen.

- Vi kunne godt have ført ved pausen. Der var gode chancer, fortalte Ølstrups træner Jonas Kjeldgaard.

Udligningen kom først efter en time, hvor Rasmus Olesen scorede smukt på langskud.

Efter 64 minutter blev det 1-0 ved Jakob Kjær Nielsen på hovedstød efter hjørnespark fra Anders Krarup. Seks minutter senere var det Kåre Dyhr Pedersen, der kunne score til 3-1 efter endnu et hjørnespark fra Anders Krarup.

- Jeg tror, det er første gang i sæsonen, vi har scoret efter en dødbold, fortalte Jesper Kjær.

De to mål lukkede kampen.

- Ja så var vi færdige. Der var ikke mere i os, fortalte Jonas Kjeldgaard, der måtte se sit hold lave et dumt selvmål kort før slutfløjt.

Fodbold: Efter tre nederlag i træk var der opmuntring til Ringkøbing IFs U19 drenge liga 1, da det mandag blev til sejr på 4-0 ude over Tarup/Paarup.

- Ja det var en fornøjelse at vinde igen. Det trængte holdet til. Det var også godt at se måden, vi vandt på. En helstøbt og meget koncentreret indsats. Og så var det fint at se tre U17-spillere i aktion. De gjorde det godt her kort inden, de rykker op som U19, fortalte RIFs træner Niels Henrik Larsen.

Elliott Baliti havde brændt en god chance, inden han på oplæg fra Magnus Merrild scorede til 1-0 efter 23 minutter. Minuttet efter endte bandespil mellem Johan Søndergaard Larsen og Marcus Maarbjerg Nielsen med, at Johan Søndergaard Larsen spillede bolden skråt bagud fra baglinjen til målscorer Marcus Maarbjerg Nielsen.

- Vi fik lagt et godt pres, da vi kom 10-15 minutter ind i kampen. Det pres holdt vi, og vi forærede ikke meget væk i den anden ende. Det var fint, sagde Niels Henrik Larsen.

Efter pausen øgede Martin Kiilerich på en fremragende stikning ned gennem forsvaret fra Christian Abildgaard, og så lukkede Tobias Plauborg Jensen kampen med et velplaceret skud fra kanten af feltet til 4-0.

Fodbold: Ringkøbing IF reddede sig definitivt i kvindeserien, da de mandag vandt 4-3 hjemme over Vejgaard.

- Det var dejligt at få det på plads. Nu vil vi se, om vi kan nå at få fat i fjerdepladsen og nå at få flere point end sidste sæson, sagde træner Claus Scotwin.

Kampen blev en gyser.

Der var ikke gået ti minutter, da Amanda Holbøll tæmmede et indlæg med brystet og sparkede bolden sikkert i mål til 1-0.

Efter 13 minutter blev det ud af ingenting 1-1. Et indlæg ramte en RIF-forsvarer i ryggen og gik i mål.

- Heldigvis løb vi direkte op og scorede i næste minut til 2-1. Amanda Holbøll udnyttede en ripost, fortalte Claus Scotwin.

Efter 36 minutter scorede Vejgaard lidt for let på hovedstød efter hjørnespark. Inden pausen kom RIF igen i front, da Louise Beltoft Smidt Olesen udnyttede en ripost efter hårdt skud fra Mia Højbjerg.

- Vi kom lidt under pres i starten af anden halvleg. Men da Vejgaard løb lidt tør for kræfter, stod vi i kø for at score. Vi brændte friløbere, vi ramte træværket, så det var en bet, at Vejgaard udlignede til 3-3 på en ripost efter 87 minutter, fortalte Claus Scotwin.

Igen gik der kun kort tid, inden RIF slog tilbage. Der blev fløjtet for straffespark til Tanja Sig Bernhard, og målvogter Sidse Lemmer scorede sikkert til slutresultatet 4-3.

0/0
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Rejs tilbage til 1700-tallet: Festival brager løs med flere end 60 arrangementer

Kultur

Vestjyllands ånd udkommer nu som fotobog og på vinyl

Fodbold For abonnenter

Måltørken skal stoppes: RIF er på jagt efter to målfarlige angribere

Ringkøbing IF

To gange Mikkel forlænger aftalerne

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Det er ganske gratis at sige ja til at gøre en forskel

Per Fjord bor i Skjern. Det samme gør Emmanuel Cinzah. Annie Pihlmann bor i Hvide Sande. Tre mennesker med en aldeles forskellig baggrund og uddannelse. De kender sandsynligvis ikke hinanden på det mere personlige plan og har nok ikke holdt grillfester sammen, men på vidunderlig vis er de alligevel fælles om noget af det, der for alvor giver værdi. De er på hver sin måde frivillig, og det er vel at mærke med så tilpas stort et hjerte, at det er umuligt at lade være med at give dem en "skriftlig krammer" her på lederplads. I den seneste uge har de i Dagbladet fortalt om deres passion - det at være frivillig - og det er læsning, der trænger helt ind under huden og giver stof til eftertanke. Når Annie Pihlmann, der de seneste ni år har stået i spidsen for at holde styr på de 90 frivillige på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande, på beskeden vis siger: "Det er en gave at være med i frivilligt arbejde. For os er det helt naturligt at være frivillige, fordi du kan være med til at gøre en forskel på en god måde. Det giver så meget mening" ... Når Per Fjord, der gennem tiden har været involveret i omkring 25 foreninger samt tiltag i og omkring Skjern, understreger, at det altid har været fællesskabet, der har trukket det store læs: "Det, man får igen, er at se glæde hos andre. Det er belønning nok i sig selv" ... Når Emmanuel Cinzah, fortæller, hvorfor det betyder meget for ham, at han - ud over at være præst for 200 voksne og børn i den baptistiske menighed i Skjern, køre skolebus for Lyne Friskole morgen og eftermiddag og have opgaver som tolk - har arbejdet for at etablere et børnehjem i Myanmar for at hjælpe børn i det land, han selv flygtede fra, fordi han blev forfulgt: "Vi skal hjælpe, og vi skal gøre så meget, som vi kan for vores hjemland" ... Når man hører om sådan et engagement, burde det ikke lade til at være svært at lokke flere frivillige til at give en hånd med. Men sådan er verden anno 2019 ikke skruet sammen. Annie Pihlmann kan godt bruge flere frivillige hænder på hospice i Hvide Sande, og Per Fjord har haft mere end svært ved at finde en afløser til at fylde Tigris-dragten, den grønne figur, der er med til at underholde tilskuerne under Skjern Håndbolds hjemmekampe. Det er ikke så mærkeligt, at han frygter, at de unge kommer til at gå glip af noget: "Det er da klart sjovere at møde folk i virkeligheden end at møde dem gennem en skærm". Hvor har Per Fjord ret, og forhåbentlig er der alligevel om 30, 40 og 50 år både en Per, en Emmanuel og en Annie her i lokalområdet. For det er mennesker som de tre, der er med til at gøre det lettere for alle os andre at bo og leve her i kommunen. Så husk nu - det er ganske gratis at sige ja til at være frivillig og være med til at gøre en forskel. Og det giver også noget til én selv.

Videbæk For abonnenter

Nicoline, Kasper og Lukas: Hvis vi ikke havde klubben, ville vi sidde hjemme foran en skærm

Ringkøbing-Skjern

Socialudvalg har udpeget sparemål: Klippekort og normeringer til demente slipper