Annonce
Skjern Håndbold

Björgvin Gustavsson: Lige meget hvem der står i mål når bare Skjern vinder

Björgvin Gustavsson var en vigtig brik i Skjern Håndbolds sejr ude over Aarhus Håndbold. Foto: Ole Nielsen.
Björgvin Gustavsson kom ind og stod en meget flot kamp, angrebet sled Aarhus' forsvar op, og så vandt Skjern Håndbold fortjent på udebane med 33-29 over Aarhus Håndbold.
Annonce

Aarhus: Det blev et vendepunkt for Skjern Håndbold i kampen mod Aarhus Håndbold, da Björgvin Gustavsson afløste Robin Haug i målet.

Stillingen var 11-9 til Aarhus, og Skjern var lidt i problemer.

For Aarhus havde haft pænt held med at bremse Skjerns angrebsspil ved at dække pænt offensivt. Gang på gang blev Skjerns bagspillere bremset af fine tacklinger, så der var ikke rytme og fart nok i Skjerns angrebsspil.

Det kostede - både afbrændere og fejl. Og det blev straffet. Aarhus var hurtigt fremme på banen, og ganske ofte kunne deres to storskytter Torben Petersen og Nikolaj Læsø komme til afslutninger. Robin Haug var prisgivet mange gange, og han nåede da også kun at have en enkelt redning på 11 forsøg. På et tidspunkt var Skjern bagud 9-6.

I angrebet hjalp det, da Elvar Jónsson kom på banen på venstre back. Det gav mere fart.

I forsvaret hjalp det gevaldigt, at Björgvin Gustavsson kom i mål. Inden pausen nåede islændingen at redde fire af seks forsøg. I den anden ende bombede Eivind Tangen så lige tre gange på tre minutter, så Skjern kunne gå til pause foran 14-12.

I anden halvleg øgede Skjern til føring på fem mål. Alt så lyst ud. Men fra 23-18 fulgte trælse minutter med blandt andet en udvisning og fire mål i træk til Aarhus, inden Elvar Jónsson slog til med to mål i træk. Resten af kampen havde Skjern under fuld kontrol.

- En dejlig kamp at vinde. Vi kæmpede os ind i kampen efter lidt problemer i starten. Aarhus er gode, men jeg synes, vi i anden halvleg fik vist, vi har høj kvalitet. Vi er godt på vej nu, sagde Björgvin Gustavsson.

Han takkede for rosen fra alle sider efter den flotte kamp, men han fremhævede langt fra sig selv.

- Det er lige meget for mig, hvem der står inde i målet, for på en eller anden måde, så løser Robin og jeg opgaven sammen. Om jeg har to eller 20 redninger, det er lidt ligegyldigt, når bare vi vinder, sagde Björgvin Gustavsson meget beskedent.

Ud over en meget fin præstation af den islandske målmand pegede Patrekur Jóhannesson på flere ting, der blev afgørende.

- Publikum. Jeg kan ikke sige tak nok. Det var jo som at spille på hjemmebane. Opbakning fra de mange tilhængere gav bare den ekstra energi, der virkelig var brug for i dag. For det var en svær kamp. Og da alle sejre er vigtige i en svær liga, hvor vi har brug for alle de point, vi kan få, så er det en stor hjælp, at publikum står bag os, sagde Patrekur Jóhannesson.

Han mente, Skjern ikke gik nok mod mål i starten, men det blev bedre og bedre længere hen i kampen, fordi Skjern sled modstanderne op. De kunne ikke holde dampen i det offensive forsvar.

- Vort eget forsvar var godt. Vi var gode til at variere med 5:1 og 6:0, og i midten var Jonas Tidemand og Jonathan Stenbäcken meget stærke. Og så er jeg meget glad for Bjarke Christensens indsats. Han greb virkelig chancen og leverede en stor kamp, sagde en meget tilfreds Patrekur Jóhannesson.

Elvar Jonsson blev Skjern Håndbolds topscorer med syv mål, og han sørgede for godt tempo i Skjerns bagkæde. Foto: Ole Nielsen.
René Rasmussen var igen stærk på højre fløj. Fem mål på seks forsøg er mere end godkendt. Foto: Ole Nielsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce