Annonce
Skjern Håndbold

Bjarte Myrhol: Sejren over GOG betyder alt for Skjern Håndbold

Bjarte Myrhol var brølstærk med en fornem kamp på stregen. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Hellere starte sæsonen skidt og så slutte godt af. Skjern Håndbolds træner Patrekur Jóhannesson holder sig til sin plan, og derfor har han ikke været rystet over Skjerns svingende sæsonstart. Men derfor var han da alligevel meget glad for sejren over GOG.

Skjern: En begyndende snak om krise i Skjern Håndbold er ikke aktuel mere. For med en forrygende holdindsats kom Skjern Håndbold virkelig tilbage på sporet med en flot og fortjent sejr på 36-32 over GOG.

Primo Tours ligaen er kun inde i syvende runde. Men vigtigheden af sejren var ikke til at tage fejl af.

- Den sejr betyder alt. Alt, sagde anfører Bjarte Myrhol efter kampen.

Han snakkede om humør, om selvtillid, om tro på tingene.

- Nu skal vi finde tilbage til alt det, vi vil være kendt for. Vi skal forsøge at komme tilbage til vort topniveau. Det niveau har vi slet ikke set endnu, så der er meget arbejde at lave, inden vi kan være tilfredse, lød det ganske karakteristisk fra Bjarte Myrhol.

Sejren var selvfølgelig også en forløsning for cheftræner Patrekur Jóhannesson, men det er ikke for, han havde mærket ekstra pres på sig selv og holdet før kampen.

- Nej det var som altid. Jeg lægger altid et vist pres på mig selv. At vi så kunne slå et så godt hold som GOG, det er jeg selvfølgelig glad for. De var trods alt i DM-finalen, sagde Patrekur Jóhannesson.

Et eller andet sted var han ikke overrasket over, at Skjern har haft en svingende sæsonstart - mildt sagt.

Hellere starte skidt og så slutte godt af end omvendt. Vi har hele tiden haft en plan, og den plan holder vi os til. Vi vidste jo godt, at det ville tage tid at finde ind i den rytme og det spil, vi gerne vil spille. I dag var der fremgang. Men når vi har besluttet, at vi vil bruge flere spillere - og det vil vi - så tager det selvfølgelig ekstra tid at få det hele til at fungere som en enhed. I dag fik vi set Kasper Søndergaard i en nøglerolle. Det var dejligt, og det er et eksempel på, at vi vil bruge alle, og at alle kan og skal bidrage, når der er brug for det, fortalte Patrekur Jóhannesson.

Han accepterer derfor, at man taber nogle kampe, og at man vinder nogle kampe. Sådan er det.

- Men selvfølgelig vil vi helst vinde. Hver gang. Den her sejr er et skridt på vejen, for at slå GOG giver selvtillid, sagde Patrekur Jóhannesson.

Man kunne fornemme glæden over sejren i hele truppen - ja i hele Skjern Bank Arena. De to point var lige, hvad Skjern trængte til. Omvendt havde et nederlag garanteret øget snakken om krise.

Men et nederlag var aldrig rigtig en risiko. Skjern havde god kontrol over det meste af kampen. Der blev spillet hurtigt og direkte i angrebet. Der blev da brændt chancer, og der blev lavet fejl. Men GOG blev også presset til at brænde og lave fejl. Samlet set betød det, at Skjerns kontrafase stort set var lige så farlig som GOGs frygtede kontrafase. Og når det er tilfældet, er man nået langt mod GOG.

- Vi spillede en rigtig god kamp. Og det var altså dejligt at se, at vi kunne score hele 36 mål. Når vi scorer så meget, så er der råd til enkelte fejl rent defensivt. Sådan har det ikke været i flere af de første kampe, hvor vi hele tiden har været presset til at holde fast i forsvaret, fordi vi har scoret for lidt i den anden ende. Det var dejligt at stå med fornemmelsen af, at vi i dag hele tiden havde godt greb om kampen, sagde Jonathan Stenbäcken.

Annonce
Thomas Mogensen spillede sin måske bedste kamp i denne sæson. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Jesper Konradsson fik i slutfasen plads til flere gennembrud. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Politisk opbakning til Sommerfuglen skyldes stedets kvaliteter

Læserbrev: Sommerfuglen er kommunes nye fritidstilbud til børn og unge med psykiske og fysiske funktionsnedsættelser. Kongstanken er at have ét lokalt fritidstilbud af høj pædagogisk kvalitet i stedet for at benytte aflastningspladser på forskellige institutioner i egen og andre kommuner. Jeg er citeret i Dagbladet søndag for at sige, at den politiske opbakning til Sommerfuglen skyldes behovet for at få stedet fyldt op. Det er en udtalelse, der taget ud af en sammenhæng. Den politiske opbakning til Sommerfuglen hænger helt og aldeles sammen med tilbuddets kvaliteter. Børn med funktionsnedsættelser har svært ved at finde fritidsaktiviteter, der kan rumme deres udfordringer, og det begrænser muligheden for at knytte venskaber. Børnene på Sommerfuglen går typisk på specialskole, og det betyder, at de fleste går i skole og skaber relationer uden for deres nærmiljø. Med Sommerfuglen prioriterer vi, helt i tråd med børne- og familiepolitikken, at give børn og unge med særlige behov mulighed for at dyrke fritidsinteresser og danne trygge og nære relationer med andre børn i kommunen. Relationer de kan bygge videre på gennem deres opvækst, så Sommerfuglen bidrager til ambitionen om at skabe gode overgange fra børneområdet til voksenområdet. Politisk har vi besluttet, at Sommerfuglen som udgangspunkt er kommunens tilbud, med mindre der er faglige begrundelser for noget andet. Det har vi, fordi det er et godt tilbud, og fordi målsætningen om at skabe relationer mellem børn og unge på tværs af kommunen fordrer, at de er sammen. Jeg forstår godt, at det kan være en stor mundfuld for børn, unge og forældre at skulle flytte fra et sted, de kender og er glade for. Men jeg ved også, at de børn og unge, der er begyndt i Sommerfuglen, er glade for og trygge ved det. Der er foretaget en faglig vurdering af, hvorvidt hvert enkelt barns behov kan rummes i Sommerfuglen. I de tilfælde hvor det modsatte er konklusionen, er der fortsat et alternativt tilbud. Jeg forstår også godt, at de institutioner, kommunen hidtil har købt pladser hos, er kede af at miste børn. Men i denne sammenhæng er vores opgave som kommune først og fremmest at give børn og unge med særlige behov de samme muligheder, som andre børn og unge i kommunen. Det er klart, at dialogen med de berørte familier og institutioner skal foregå på en god og respektfuld måde. Når vi hører, at det ikke er oplevelsen alle steder, er der naturligvis grund til at vurdere, om vi kunne have gjort det anderledes. Det er i øvrigt helt almindelig praksis.

Annonce