Annonce
Skjern Håndbold

Bjarte Myrhol: Sejren over GOG betyder alt for Skjern Håndbold

Bjarte Myrhol var brølstærk med en fornem kamp på stregen. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Hellere starte sæsonen skidt og så slutte godt af. Skjern Håndbolds træner Patrekur Jóhannesson holder sig til sin plan, og derfor har han ikke været rystet over Skjerns svingende sæsonstart. Men derfor var han da alligevel meget glad for sejren over GOG.
Annonce

Skjern: En begyndende snak om krise i Skjern Håndbold er ikke aktuel mere. For med en forrygende holdindsats kom Skjern Håndbold virkelig tilbage på sporet med en flot og fortjent sejr på 36-32 over GOG.

Primo Tours ligaen er kun inde i syvende runde. Men vigtigheden af sejren var ikke til at tage fejl af.

- Den sejr betyder alt. Alt, sagde anfører Bjarte Myrhol efter kampen.

Han snakkede om humør, om selvtillid, om tro på tingene.

- Nu skal vi finde tilbage til alt det, vi vil være kendt for. Vi skal forsøge at komme tilbage til vort topniveau. Det niveau har vi slet ikke set endnu, så der er meget arbejde at lave, inden vi kan være tilfredse, lød det ganske karakteristisk fra Bjarte Myrhol.

Sejren var selvfølgelig også en forløsning for cheftræner Patrekur Jóhannesson, men det er ikke for, han havde mærket ekstra pres på sig selv og holdet før kampen.

- Nej det var som altid. Jeg lægger altid et vist pres på mig selv. At vi så kunne slå et så godt hold som GOG, det er jeg selvfølgelig glad for. De var trods alt i DM-finalen, sagde Patrekur Jóhannesson.

Et eller andet sted var han ikke overrasket over, at Skjern har haft en svingende sæsonstart - mildt sagt.

Hellere starte skidt og så slutte godt af end omvendt. Vi har hele tiden haft en plan, og den plan holder vi os til. Vi vidste jo godt, at det ville tage tid at finde ind i den rytme og det spil, vi gerne vil spille. I dag var der fremgang. Men når vi har besluttet, at vi vil bruge flere spillere - og det vil vi - så tager det selvfølgelig ekstra tid at få det hele til at fungere som en enhed. I dag fik vi set Kasper Søndergaard i en nøglerolle. Det var dejligt, og det er et eksempel på, at vi vil bruge alle, og at alle kan og skal bidrage, når der er brug for det, fortalte Patrekur Jóhannesson.

Han accepterer derfor, at man taber nogle kampe, og at man vinder nogle kampe. Sådan er det.

- Men selvfølgelig vil vi helst vinde. Hver gang. Den her sejr er et skridt på vejen, for at slå GOG giver selvtillid, sagde Patrekur Jóhannesson.

Man kunne fornemme glæden over sejren i hele truppen - ja i hele Skjern Bank Arena. De to point var lige, hvad Skjern trængte til. Omvendt havde et nederlag garanteret øget snakken om krise.

Men et nederlag var aldrig rigtig en risiko. Skjern havde god kontrol over det meste af kampen. Der blev spillet hurtigt og direkte i angrebet. Der blev da brændt chancer, og der blev lavet fejl. Men GOG blev også presset til at brænde og lave fejl. Samlet set betød det, at Skjerns kontrafase stort set var lige så farlig som GOGs frygtede kontrafase. Og når det er tilfældet, er man nået langt mod GOG.

- Vi spillede en rigtig god kamp. Og det var altså dejligt at se, at vi kunne score hele 36 mål. Når vi scorer så meget, så er der råd til enkelte fejl rent defensivt. Sådan har det ikke været i flere af de første kampe, hvor vi hele tiden har været presset til at holde fast i forsvaret, fordi vi har scoret for lidt i den anden ende. Det var dejligt at stå med fornemmelsen af, at vi i dag hele tiden havde godt greb om kampen, sagde Jonathan Stenbäcken.

Thomas Mogensen spillede sin måske bedste kamp i denne sæson. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Jesper Konradsson fik i slutfasen plads til flere gennembrud. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

25 år på Troldhede Mejeri

Annonce