x
Annonce
Skjern Håndbold

Bjarte Myrhol i frivillig karantæne: Har corona-lignende symptomer efter rejse til Tyskland

Bjarte Myrhol på langs på håndboldbanen. Nu er det hjemme i sengen, Bjarte Myrhol er på langs på grund af mistanke om coronavirus. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Efter en mindre rejse til Tyskland fik Skjern Håndbolds Bjarte Myrhol symptomer, der minder om corona-symptomer. Det fik klublæge Steen Kalms til at råde Bjarte Myrhol til at reagere som om, han har corona, og derfor er Bjarte Myrhol nu gået i frivillig karantæne i hjemmet i Skjern.

Skjern: Så var det min tur til at blive smittet efter en rejse til Tyskland. Heldigvis kun relativt milde symptomer. Vil påpege at vi ikke har været i kontakt med nogen mennesker, efter vi er kommet tilbage til Danmark.

Sådan skrev Skjern Håndbolds anfører Bjarte Myrhol onsdag aften på sin instagram-profil. Teksten var ledsaget af et billede af en smilende Bjarte Myrhol, der ligger i sengen med sin datter ved sin side.

Det er ikke lykkedes at få fat i Bjarte Myrhol for en uddybende kommentar. Til gengæld kan Skjern Håndbolds læge Steen Kalms komme med lidt flere informationer.

- Bjarte ringede og sagde, at han havde nogle symptomer, der minder om corona-symptomer. Da han var på vej hjem fra udlandet, rådede jeg ham til at tage direkte hjem og lade som om, han har corona. Han er gået i selvvalgt karantæne, fordi symptomerne minder om corona. Bjarte er ikke blevet testet, og det tror jeg slet ikke, han kan blive lige nu, når han kun har milde symptomer, fortæller Steen Kalms.

Skjern Håndbold bruger i det hele taget Steen Kalms til alt, der er lægefagligt. Derfor har han også været med inde over, da nogle Skjern-spillere ønskede at hjælpe med at bringe varer ud i Skjern, hvis der er nogle, der har behov for det i disse corona tider.

- Jeg har sagt, at hvis de har bare de mindste symptomer af nogen art, så skal de selvfølgelig ikke køre ud. De må endelig ikke gøre noget dumt. Jeg har sagt, at de skal bruge deres sunde fornuft, og så skal de ellers følge de mange anvisninger, der er sendt ud fra Sundhedsstyrelsen, fortæller Steen Kalms.

Skjern Håndbolds Thomas Mogensen er beordret i karantæne. Thomas Mogensens søn har været i kontakt med en person smittet med corona-virus, og derfor er Thomas Mogensen og resten af familien sendt i karantæne i 14 dage i hjemmet i Flensburg.

De to tilfælde har ikke fået Skjern Håndbold til at ændre på noget.

- Vi kan ikke rigtig ændre på noget. Det er jo over en uge siden, spillerne blev sendt hjem, og de har ikke haft kontakt med hinanden siden. Vi har gjort, hvad vi kan, fortæller Carsten Thygesen.

JThomas Mogensen er sat i karantæne i hjemmet i Flensburg, fordi hans søn har været i kontakt med en person, der er ramt af corona. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Corona. Vi skal bruge de danske oplevelser som aldrig før

Læserbrev: I Danmark har vi gennem de seneste ti år bygget et fantastisk turismeprodukt op med et meget bredt udbud af restauranter i alle prisklasser, som gør, at man kan spise kvalitetspizza og gourmetburgere den ene dag og på Michelinrestaurant den næste. Man kan vælge at bo på et nyistandsat vandrerhjem eller på et femstjernet luksushotel. Kort sagt er der masser af oplevelser til enhver smag. Men alle virksomhederne i erhvervet er hårdt ramt af COVID-19-virussen, og vil vi fortsat have et spændende og differentieret oplevelsesudbud i Danmark, så har vi alle et ansvar. Et ansvar for at støtte de danske restauranter, cafeer, forlystelsesparker og øvrige oplevelsesvirksomheder for at bidrage til deres overlevelse. De første konkurser fra hotel- og restauranterhvervet er begyndt at tikke ind. Desværre kommer der flere. Mange flere. Regeringen har allerede gjort meget, og det har danskerne også. Nogle restauranter og hoteller har satset på takeaway gennem krisen, og mange fortæller om kolossal opbakning fra nærmiljøet. Netop denne følelse må vi ikke glemme, når Danmark igen åbner. For behovet for støtte til de lokale virksomheder vil bestå. Denne krise forsvinder ikke igen med det samme. Erfaringer fra tidligere kriser viser, at det vil tage turisme- og oplevelseserhvervet flere år at komme tilbage til det tidligere niveau. Måske kommer turisterne igen - men hvornår? De senere år er turisterne kommet rejsende hertil fra hele verden for at tage del i den danske hygge og se på dansk kultur og design. De lægger 55 milliarder kroner om året. Penge, som bidrager til et stærkt turisterhver, vi som danskere også får mulighed for at nyde. Men når forbruget fra udenlandske turister forsvinder, er der ekstraordinært brug for, at vi selv støtter op. Vi kan ikke forvente, at udenlandske turister og forretningsrejsende med det samme igen strømmer til landet. Og selvom vi danskere kan ikke dække hele deres forbrug, så kan vi bidrage flere steder. Dette forår har mange været nødsaget til at aflyse runde fødselsdage, konfirmationer, bryllupper og andre store mærkedage, der skulle være fejret på hoteller, kroer og restauranter. Forhåbentlig kan disse fejringer gennemføres på et senere tidspunkt. Og måske kan en del af feriebudgettet, der var afsat til en tur til Østen eller Middelhavet i stedet bruges på ophold langs de danske kyster og til at nyde et fantastiske måltider på landets restauranter. Støtter vi ikke erhvervets virksomheder i dag, har vi dem måske ikke i morgen. Det vil være en skam, for turismeproduktet i Danmark er vokset med innovative ideer og spændende nye projekter, som skaber arbejdspladser, omsætning og vækst i hele Danmark. I år er året, hvor ‘Staycation’ får en helt anden betydning. Det er nemlig dét, der kan være med til at sikre turismeerhvervets overlevelse.

Annonce