Skjern Håndbold

Bjarte Myrhol forlænger med Skjern Håndbold til sommeren 2022

Sådan kender alle Bjarte Myrhol - i hård fysisk kamp på stregen. Nu har en af verdens bedste stregspillere forlænget sin aftale med Skjern Håndbold frem til 2022. Arkivfoto: Mads Dalegaard
En flot præstation for Norge ved VM i januar fik flere europæiske topklubber til at jagte stregspiller Bjarte Myrhol, men verdensstjernen valgte i stedet at forlænge sin aftale med Skjern Håndbold.

Skjern: Efter en strålende indsats for Norge ved VM stod flere europæiske topklubber på spring for at sikre sig en aftale med Skjern Håndbolds anfører Bjarte Myrhol.

Men i stedet for at gå efter endnu et lukrativt eventyr i udlandet har stregspilleren valgt at forlænge sin aftale med Skjern Håndbold med to år, så aftalen nu løber til sommeren 2022.

- Det var en let beslutning for mig at forlænge. Vi trives fantastisk godt i Skjern, fortæller Bjarte Myrhol.

Han lyder ikke som om, han bare har overvejet nogle af de mange tilbud.

- Jeg kunne da sikkert komme til en storklub, hvis jeg havde et ønske om det. Men det ønsker jeg ikke. Min kone Charlotte trives, mine to børn på fire og seks år har det vildt godt. Alt er godt, siger Bjarte Myrhol.

Rent økonomisk er der ingen tvivl om, at han kunne hæve en god millionhyre et andet sted. Men det har heller ikke kunnet lokke Bjarte Myrhol og familien væk fra Skjern.

- Jeg er kæmpe tilfreds med min kontrakt. Hele pakken her i Skjern Håndbold betyder langt mere for mig end økonomien. Da vi valgte Skjern for omkring fire år siden, var det for, at jeg kunne få mere tid med familien, end jeg havde det i Tyskland. Jeg kunne være den far for mine børn, som jeg ønsker at være. Samtidig kom jeg til en klub, som kan begå sig på højt niveau. Alle de ting har ikke ændret sig. Derfor bliver vi i Skjern, forklarer Bjarte Myrhol.

Selv om han er 36 år, er han stadig fit og frisk.

- Selvfølgelig er der skavanker. Det vil der være efter så mange år i en fysisk hård kontaktsport. Det tager også længere tid at restituere nu, end det gjorde tidligere. Men jeg har stadig masser af lyst til at spille håndbold, så der er slet ingen grund til at overveje et stop - endnu da, siger Bjarte Myrhol.

Med det erkender han, at karrieren selvfølgelig nærmer sig en afslutning.

- Jeg tænker da, at det her bliver min sidste kontrakt. Men man ved aldrig. Det står dog fast, at mine børn kun skal flytte en gang mere, og det er, når familien rykker hjem til Norge, siger Bjarte Myrhol.

Han har stadig store mål for fremtiden.

- OL med Norge i 2020 ligger i baghovedet. Det har jeg hele tiden sat mig som et mål. Efter OL må jeg så gå i tænkeboks omkring min landsholdskarriere. Jeg håber at nå OL for Norge. Det vil samtidig give mig mulighed for at nå et andet mål. Steinar Ege har den norske landskamprekord. Jeg har spillet 236, og jeg mangler kun 26 landskampe i at få rekorden. Den rekord vil jeg gerne have, fortæller Bjarte Myrhol.

Ved at forlænge med Skjern Håndbold fraskriver Bjarte Myrhol sig reelt muligheden for at vinde Champions League, som kunne være et andet mål. Som det ser ud lige nu, får Skjern måske endda svært ved at kvalificere sig til de europæiske klubturneringer næste sæson.

- Vi går efter Europa Cup. Helt klart. Vi vil jo alle hellere spille kampe end træne hårdt, så de ekstra kampe og oplevelser tager vi gerne med, selv om det slider på kroppe, siger Bjarte Myrhol.

Et nyt dansk mesterskab vil han heller ikke afskrive.

- På ingen måde. Vi kan lige så godt vinde DM, som de andre hold kan, siger Bjarte Myrhol.

Han er blevet lidt mere usikker på, om favoritklubben Liverpool FC kan vinde det engelske mesterskab.

- Jeg er bange for, det bliver Manchester City. Men det kunne blive helt fantastisk, hvis det blev Liverpool. Jeg har to billetter til deres sidste hjemmekamp i maj. Tænk hvis det blev dagen, hvor Liverpool kunne fejre et mesterskab, siger Bjarte Myrhol.

Skjern Håndbolds formand Carsten Thygesen er mere end lykkelig for at have forlænget med Bjarte Myrhol.

- Bjarte er et kæmpe aktiv for Skjern Håndbold. Vi er unægtelig stolte over, at han har valgt os til og sagt fra til de største klubber i Europa. Han giver så meget af sig selv, og forventer lige så meget af sine omgivelser. Det drive, Bjarte kommer med i hverdagen, til træning og i kamp, det løfter klubben og holdkammeraterne. Det er en stor dag for os i Skjern Håndbold i dag, siger Carsten Thygesen.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Nyt samarbejde skal højne kvaliteten i turismeerhvervene

112

Fire blev bortvist fra Skolebyen

Skjern Håndbold For abonnenter

Elvar Jónsson blev både kampens spiller og topscorer i sin debut for Skjern Håndbold

Ringkøbing

Helle Krogh har skabt et hyggeligt kontorfællesskab over biografen

Videbæk For abonnenter

Partifælle og højhusnabo: Dårlig stil, at inhabil KD’er deltog i gruppemøder om højhussag

Læserbrev

Kære forældre. Det er lykken at have en håndværker i familien

Debat: Cirka 100.000 unge fra blandt andet Midtjylland er nu gået i gang med deres muligvis sidste år i folkeskolen, inden de skal til at vælge deres videre uddannelsesvej. Og overvejelserne er mange både hos de unge selv og deres forældre. For hvad er det bedste valg, og hvilken retning skal man vælge for at få de bedste job- og karrieremuligheder? For de fleste unge – 72 procent i 2018 – bliver kursen traditionelt sat mod gymnasiet og endnu tre år med teoretisk undervisning som forberedelse til en efterfølgende, akademisk uddannelse. For en langt mindre del – 20,1 procent i 2018 – falder valget på en erhvervsuddannelse, som er skræddersyet til at udstyre de unge med nogle helt konkrete færdigheder, der sender dem direkte ud på arbejdsmarkedet. Men hvorfor er der ikke flere unge, der søger mod erhvervsskolerne? En stor del af forklaringerne skal formentlig findes i rendyrket vanetænkning – ikke mindst hos forældrene. Gymnasiet betragtes som det ”finere” valg, især hvis man er bogligt dygtig, mens erhvervsuddannelserne er for dem, ”der ikke kan komme på gymnasiet”. Og i takt med at Danmark har udviklet sig til et videnssamfund, er det blevet stadig mere naturligt for mange unge at vælge gymnasiet. Det til trods for, at tal fra de senere år viser, at op mod en femtedel af alle dem, der tager en studentereksamen, stadig ikke er begyndt på en videregående uddannelse 27 måneder efter, de har fået huen på hovedet. Alligevel er der tale om vaner og fordomme, som kan være svære at gøre op med. Men det er nødvendigt, hvis vi ikke om ganske få år skal stå med en akut mangel på dygtige faglærte. Samtidig er der meget langt fra de traditionelle forestillinger om det fysisk nedslidende og lavbetalte kæft, trit og retning-liv som håndværker til den virkelighed, man møder eksempelvis i nutidens tekniske brancher som el, industri og vvs. Her er der tale op højt specialiseret arbejde, hvor man både som lærling og udlært eksempelvis kommer til at stå i spidsen for den grønne omstilling eller den teknologiske udvikling indenfor eksempelvis automatisering og robotteknologi. Det er fag, hvor man kan se frem til et bredt udvalg af job-, karriere- og videreudddannelsesmuligheder – og til en løn, der lige fra starten langt overgår det, man får med mange akademiske uddannelser. Arbejdet som for eksempel elektriker, vvs-energispecialist eller industritekniker er topmoderne fag, hvor det gælder om at have både hoved og hænder skruet rigtigt på. Noget, der også går igen på mange andre erhvervsuddannelser. Samtidig har netop virksomhederne i de tekniske brancher åbnet op for et rekordhøjt antal lærlinge. En tendens, der ser ud til at fortsætte. Derfor, kære forældre og unge: Der er ingen grund til, at hverken unge eller deres forældre bruger det sidste folkeskoleår på at følge den slagne kurs mod gymnasiet. I stedet er der brug for at slippe vanetænkningen og åbne øjnene for erhvervsskolernes tilbud og muligheder. Vi har brug for jer!

Ringkøbing

Naturkraft fejrer rejsegilde med gourmethotdogs

Erhverv For abonnenter

Havmøllepark åbnet: Så er der strøm til kronebilen, skoleelevernes mobiler og statsministerens grønne visioner

112

Politiet efter en række indbrud i håndværkerbiler: Hold godt øje med afsidesliggende steder

Videbæk

Højhusnaboer giver ikke op

Annonce