Skjern Håndbold

Bjarte Myrhol forlænger med Skjern Håndbold til sommeren 2022

Sådan kender alle Bjarte Myrhol - i hård fysisk kamp på stregen. Nu har en af verdens bedste stregspillere forlænget sin aftale med Skjern Håndbold frem til 2022. Arkivfoto: Mads Dalegaard
En flot præstation for Norge ved VM i januar fik flere europæiske topklubber til at jagte stregspiller Bjarte Myrhol, men verdensstjernen valgte i stedet at forlænge sin aftale med Skjern Håndbold.

Skjern: Efter en strålende indsats for Norge ved VM stod flere europæiske topklubber på spring for at sikre sig en aftale med Skjern Håndbolds anfører Bjarte Myrhol.

Men i stedet for at gå efter endnu et lukrativt eventyr i udlandet har stregspilleren valgt at forlænge sin aftale med Skjern Håndbold med to år, så aftalen nu løber til sommeren 2022.

- Det var en let beslutning for mig at forlænge. Vi trives fantastisk godt i Skjern, fortæller Bjarte Myrhol.

Han lyder ikke som om, han bare har overvejet nogle af de mange tilbud.

- Jeg kunne da sikkert komme til en storklub, hvis jeg havde et ønske om det. Men det ønsker jeg ikke. Min kone Charlotte trives, mine to børn på fire og seks år har det vildt godt. Alt er godt, siger Bjarte Myrhol.

Rent økonomisk er der ingen tvivl om, at han kunne hæve en god millionhyre et andet sted. Men det har heller ikke kunnet lokke Bjarte Myrhol og familien væk fra Skjern.

- Jeg er kæmpe tilfreds med min kontrakt. Hele pakken her i Skjern Håndbold betyder langt mere for mig end økonomien. Da vi valgte Skjern for omkring fire år siden, var det for, at jeg kunne få mere tid med familien, end jeg havde det i Tyskland. Jeg kunne være den far for mine børn, som jeg ønsker at være. Samtidig kom jeg til en klub, som kan begå sig på højt niveau. Alle de ting har ikke ændret sig. Derfor bliver vi i Skjern, forklarer Bjarte Myrhol.

Selv om han er 36 år, er han stadig fit og frisk.

- Selvfølgelig er der skavanker. Det vil der være efter så mange år i en fysisk hård kontaktsport. Det tager også længere tid at restituere nu, end det gjorde tidligere. Men jeg har stadig masser af lyst til at spille håndbold, så der er slet ingen grund til at overveje et stop - endnu da, siger Bjarte Myrhol.

Med det erkender han, at karrieren selvfølgelig nærmer sig en afslutning.

- Jeg tænker da, at det her bliver min sidste kontrakt. Men man ved aldrig. Det står dog fast, at mine børn kun skal flytte en gang mere, og det er, når familien rykker hjem til Norge, siger Bjarte Myrhol.

Han har stadig store mål for fremtiden.

- OL med Norge i 2020 ligger i baghovedet. Det har jeg hele tiden sat mig som et mål. Efter OL må jeg så gå i tænkeboks omkring min landsholdskarriere. Jeg håber at nå OL for Norge. Det vil samtidig give mig mulighed for at nå et andet mål. Steinar Ege har den norske landskamprekord. Jeg har spillet 236, og jeg mangler kun 26 landskampe i at få rekorden. Den rekord vil jeg gerne have, fortæller Bjarte Myrhol.

Ved at forlænge med Skjern Håndbold fraskriver Bjarte Myrhol sig reelt muligheden for at vinde Champions League, som kunne være et andet mål. Som det ser ud lige nu, får Skjern måske endda svært ved at kvalificere sig til de europæiske klubturneringer næste sæson.

- Vi går efter Europa Cup. Helt klart. Vi vil jo alle hellere spille kampe end træne hårdt, så de ekstra kampe og oplevelser tager vi gerne med, selv om det slider på kroppe, siger Bjarte Myrhol.

Et nyt dansk mesterskab vil han heller ikke afskrive.

- På ingen måde. Vi kan lige så godt vinde DM, som de andre hold kan, siger Bjarte Myrhol.

Han er blevet lidt mere usikker på, om favoritklubben Liverpool FC kan vinde det engelske mesterskab.

- Jeg er bange for, det bliver Manchester City. Men det kunne blive helt fantastisk, hvis det blev Liverpool. Jeg har to billetter til deres sidste hjemmekamp i maj. Tænk hvis det blev dagen, hvor Liverpool kunne fejre et mesterskab, siger Bjarte Myrhol.

Skjern Håndbolds formand Carsten Thygesen er mere end lykkelig for at have forlænget med Bjarte Myrhol.

- Bjarte er et kæmpe aktiv for Skjern Håndbold. Vi er unægtelig stolte over, at han har valgt os til og sagt fra til de største klubber i Europa. Han giver så meget af sig selv, og forventer lige så meget af sine omgivelser. Det drive, Bjarte kommer med i hverdagen, til træning og i kamp, det løfter klubben og holdkammeraterne. Det er en stor dag for os i Skjern Håndbold i dag, siger Carsten Thygesen.

0/0
Fodbold For abonnenter

Offsidereglen bruger de ikke, men tredje halvleg hitter: Grønbjerg har fået fodboldfeber

Sport

Jeppe Morell får perfekt sparring før titelkamp

Fodbold

Skjern røg af topstriden: Det er da megatræls

Fodbold

Ølstrup gik målamok: Topholdet jagter oprykningschancen

Skjern Håndbold For abonnenter

Se jubelbillederne fra Skjerns storsejr

Gamle Dage Live For abonnenter

Morten maste sig frem i machomiljøet: Blå mærker forsvinder, men sejrene gør ikke

Ringkøbing IF

RIF slukkede sejrstørken mod topholdet: Enormt tiltrængt sejr

Fodbold

Tredje kamp i træk uden scoringer

Fodbold

To røde kort hjalp Spjald IF til sejr