Annonce
Skjern Håndbold

Bjarte Myrhol forlænger med Skjern Håndbold til sommeren 2022

Sådan kender alle Bjarte Myrhol - i hård fysisk kamp på stregen. Nu har en af verdens bedste stregspillere forlænget sin aftale med Skjern Håndbold frem til 2022. Arkivfoto: Mads Dalegaard
En flot præstation for Norge ved VM i januar fik flere europæiske topklubber til at jagte stregspiller Bjarte Myrhol, men verdensstjernen valgte i stedet at forlænge sin aftale med Skjern Håndbold.

Skjern: Efter en strålende indsats for Norge ved VM stod flere europæiske topklubber på spring for at sikre sig en aftale med Skjern Håndbolds anfører Bjarte Myrhol.

Men i stedet for at gå efter endnu et lukrativt eventyr i udlandet har stregspilleren valgt at forlænge sin aftale med Skjern Håndbold med to år, så aftalen nu løber til sommeren 2022.

- Det var en let beslutning for mig at forlænge. Vi trives fantastisk godt i Skjern, fortæller Bjarte Myrhol.

Han lyder ikke som om, han bare har overvejet nogle af de mange tilbud.

- Jeg kunne da sikkert komme til en storklub, hvis jeg havde et ønske om det. Men det ønsker jeg ikke. Min kone Charlotte trives, mine to børn på fire og seks år har det vildt godt. Alt er godt, siger Bjarte Myrhol.

Rent økonomisk er der ingen tvivl om, at han kunne hæve en god millionhyre et andet sted. Men det har heller ikke kunnet lokke Bjarte Myrhol og familien væk fra Skjern.

- Jeg er kæmpe tilfreds med min kontrakt. Hele pakken her i Skjern Håndbold betyder langt mere for mig end økonomien. Da vi valgte Skjern for omkring fire år siden, var det for, at jeg kunne få mere tid med familien, end jeg havde det i Tyskland. Jeg kunne være den far for mine børn, som jeg ønsker at være. Samtidig kom jeg til en klub, som kan begå sig på højt niveau. Alle de ting har ikke ændret sig. Derfor bliver vi i Skjern, forklarer Bjarte Myrhol.

Selv om han er 36 år, er han stadig fit og frisk.

- Selvfølgelig er der skavanker. Det vil der være efter så mange år i en fysisk hård kontaktsport. Det tager også længere tid at restituere nu, end det gjorde tidligere. Men jeg har stadig masser af lyst til at spille håndbold, så der er slet ingen grund til at overveje et stop - endnu da, siger Bjarte Myrhol.

Med det erkender han, at karrieren selvfølgelig nærmer sig en afslutning.

- Jeg tænker da, at det her bliver min sidste kontrakt. Men man ved aldrig. Det står dog fast, at mine børn kun skal flytte en gang mere, og det er, når familien rykker hjem til Norge, siger Bjarte Myrhol.

Han har stadig store mål for fremtiden.

- OL med Norge i 2020 ligger i baghovedet. Det har jeg hele tiden sat mig som et mål. Efter OL må jeg så gå i tænkeboks omkring min landsholdskarriere. Jeg håber at nå OL for Norge. Det vil samtidig give mig mulighed for at nå et andet mål. Steinar Ege har den norske landskamprekord. Jeg har spillet 236, og jeg mangler kun 26 landskampe i at få rekorden. Den rekord vil jeg gerne have, fortæller Bjarte Myrhol.

Ved at forlænge med Skjern Håndbold fraskriver Bjarte Myrhol sig reelt muligheden for at vinde Champions League, som kunne være et andet mål. Som det ser ud lige nu, får Skjern måske endda svært ved at kvalificere sig til de europæiske klubturneringer næste sæson.

- Vi går efter Europa Cup. Helt klart. Vi vil jo alle hellere spille kampe end træne hårdt, så de ekstra kampe og oplevelser tager vi gerne med, selv om det slider på kroppe, siger Bjarte Myrhol.

Et nyt dansk mesterskab vil han heller ikke afskrive.

- På ingen måde. Vi kan lige så godt vinde DM, som de andre hold kan, siger Bjarte Myrhol.

Han er blevet lidt mere usikker på, om favoritklubben Liverpool FC kan vinde det engelske mesterskab.

- Jeg er bange for, det bliver Manchester City. Men det kunne blive helt fantastisk, hvis det blev Liverpool. Jeg har to billetter til deres sidste hjemmekamp i maj. Tænk hvis det blev dagen, hvor Liverpool kunne fejre et mesterskab, siger Bjarte Myrhol.

Skjern Håndbolds formand Carsten Thygesen er mere end lykkelig for at have forlænget med Bjarte Myrhol.

- Bjarte er et kæmpe aktiv for Skjern Håndbold. Vi er unægtelig stolte over, at han har valgt os til og sagt fra til de største klubber i Europa. Han giver så meget af sig selv, og forventer lige så meget af sine omgivelser. Det drive, Bjarte kommer med i hverdagen, til træning og i kamp, det løfter klubben og holdkammeraterne. Det er en stor dag for os i Skjern Håndbold i dag, siger Carsten Thygesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Bøjer de i vinden? Vesterhav Syd og vores lokale erhverv

Læserbrev: Er Energistyrelsen og Vattenfall ligeglade med vore lokale erhverv? Og hvad agter byrådet nu at gøre? De spørgsmål stiller vi os uvilkårligt, efter at aktindsigt har vist, hvad VVM-tillægget for Vesterhav Syd-møllerne skal indeholde. Som du kan læse nedenfor, udelades nemlig to helt fundamentale undersøgelser for turismen og fiskeriet. Bevares, der kommes vidt omkring med “kollisionsrisiko for trækfugle og flagermus” samt “sejladsforhold og lystfiskeri i undersøgelsesområdet”, og meget andet mere eller mindre (u)nyttigt. Men som med mange af den slags rapporter er det værd at bemærke sig, hvad der ikke skal afdækkes i VVM-tillægget. Og her springer særligt to forhold i øjnene. Både at (s. 11) “Der skal ikke redegøres for økonomiske eller konkurrencemæssige forhold i relation til turismeerhvervet”. Det skriger jo til himlen med turismen som vort største erhverv og i betragtning af, at det nationale Center for Kystturisme er placeret i netop Hvide Sande. Og at der godt nok (s. 22) skal undersøges, hvad indvirkningerne er på fiskeriet, men IKKE hvorvidt det kan gøres muligt at fiske mellem møllerne. Eventuelt blot for mindre fartøjer under for eksempel 20, 15 eller 12 meter. Dette til trods for, at der i flere høringssvar er opfordret til at få netop dette klarlagt. Derimod skal der (s. 26) redegøres for kumulative effekter for andre planlagte projekter, i både Danmark, Holland og Tyskland. Og betydningen for de klimapolitiske mål og CO2-reduktionen skal beskrives. Alt sammen noget meget overordnet og fjernt for os, der bor her. Men noget, der kan bruges i den luftige argumentation for den grønne omstilling på Christiansborg. Det virker nu, som om projektet skal klemmes igennem! Og Energistyrelsen helt bevidst vælger at undlade krav om inddragelse af netop de to argumenter, der kan være med til at flytte Vesterhav Syd langt til havs. Nemlig at turismens indvendinger skal tages alvorligt, og fiskernes tabte fiskevand - ved at flytte møllerne længere til havs - kan kompenseres ved at åbne for fiskeri mellem møllerne. To forhold, der kan tale for at flytte møllerne, belyses nu helt bevidst ikke! Og Vattenfall erkendte jo på et møde d. 1. marts 2018 i Søndervig, at det drejer sig om småpenge, for at flytte møllerne … så hvorfor ikke? Nu hvor der også er god tid til at ændre i projektet … Hvad gør byrådet, formanden for erhvervsudvalget Søren Elbæk eller borgmesteren? Overlader de det endnu engang til brancheorganisationerne og de små erhvervsdrivende? Eller mander de sig op og går i brechen for to store erhverv i kommunen? Eller bøjer de i vinden? Jens Bollerup, cand. merc., Geflevej 221, Hvide Sande Dan Broesch Jensen, cand. merc. aud., Lyngvejen 100, Klegod Tonny Lemqvist, maskinmester, Præstegårdsmarken 35, Velling Karsten Fyhn, sommerhusudlejer, Sønder Klitvej 20, Hvide Sande Birgitte Vinding, journalist, Stauning Finn Ebbe Jakobsen, advokat, Beddingen 7, Ringkøbing Jens Møller, forretningsdrivende, Bakkevej 22, Hvide Sande

Annonce