Annonce
Navne

Bjarte Myrhol er glad for at Håndbold EM snart er ovre

Bjarte Myrhol jubler efter en scoring for Skjern Håndbold. Til gengæld jubler han ikke over, at han ikke kunne spille for det norske landshold i denne omgang. Norge røg desværre ud i semifinalen ved EM efter et voldsomt jævnbyrdigt drama mod Kroatien, så Bjarte Myrhol slipper for at sidde yderst på kanten af stolen til finalen i dag. Foto: Jørgen Kirk
Bjarte Myrhol har spillet for det norske landshold siden 2002. Han har tilmed været anfører siden 2014. Så det er ikke sjovt i år, hvor han er fraværende på grund af sygdom. Læs her, hvorfor han gerne ville have en middagsaftale med Picasso.

En god søndag for mig er Stille og rolig dag i haven med familien, hvor solen skinner og det ikke blæser. Dette sker desværre ikke så tit, men vi nyder det når det først sker.

Hvis jeg får en udenbys gæst på besøg, så vil jeg helt klart vise vedkommende: Vesterhavet er helt fantastisk! Måske et besøg til Henne Strand.

Mit seneste besøg i en kirke var: Kan jeg ikke engang huske. Jeg er ikke troende.

Hvis jeg bliver bedt om at vælge en sang på en karaokebar, så skal det være: Jeg vil nok ikke tørre uanset, men om jeg hadde haft selvtillit til det hadde jeg nok sunget Damien Rice eller the Cure.

Hvis jeg ud af det blå vinder 50.000 kroner til en drømmerejse vil jeg rejse til Maldivene. Det vakreste sted på jord!

Hvis jeg kunne få en middagsaftale med en kunstner, så skulle det være med Picasso, så håber jeg han vil tegne en tegning til mine børn, som jeg så selvsagt ville sælge.

Det irriterer mig helt vildt at det blæser så meget her ude på Vestjylland, og det irriterer meg også rett meget at det kombineres med regn.

Hvis jeg selv skal sige det, se er mine stærke og svage sider, at: Jeg ser muligheder i det meste, og mine svage sider viser sig når jeg ikke får nok mad og søvn.

Lige nu ser jeg frem til... at Håndbold EM snart er ovre.

Bjarte Myrhol

Alder: 37

Uddannelse: Lidt forskjellig. Grundkursus som idrætslærer, journalist og i medisin. Alle tre kun et år.

Stilling: Håndboldspiller

Bopæl: Skjern

Civil Status: Gift, to barn og venter nummer tre

Fritidsinteresse: Golf

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Corona. Fødevareforsyningen skal sikres trods lukkede grænser

Læserbrev: Følgerne af coronavirussen er mange, og en af dem risikerer snart at få konsekvenser for danske landbrug og gartnerier. Lige nu frygter landmænd i Tyskland, at årets avl af hvide asparges rådner op, fordi sæsonarbejdere fra Østeuropa ikke kan komme frem som følge af de grænsekontroller, flere EU-lande har indført. Problemet han hurtigt blive aktuelt i Danmark, når sæsonen i frilandsgartnerierne starter om en måned. I sidste uge annoncerede Tyskland et decideret indrejseforbud for sæsonarbejdere. Det betyder, at op imod 300.000 østeuropæere, der er en helt afgørende forudsætning for den tyske landbrugssektor, må blive hjemme. Også sæsonarbejdere, der bruger Tyskland som transitland til for eksempel at komme til Danmark, rammes af forbuddet. Det må vække bekymring i den danske landbrugs- og fødevaresektor. I Tyskland og Frankrig har myndighederne ligefrem opfordret til, at folk, der ikke kan varetage deres arbejde på grund af coronavirus, i stedet tilbyder deres arbejdskraft på markerne. Men behovet for hænder er stort, og nogle funktioner kræver speciel viden og erfaring. Derfor er fælleseuropæiske løsninger også afgørende. I Danmark har såvel fødevareminister Mogens Jensen som beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard sagt, at det er vigtigt, at EU-landene samarbejder, så de nødvendige fødevarer og arbejdskraft fortsat kan komme ind i Danmark, selvom der er indført grænsekontrol. Det er Europa-Kommissionen, der koordinerer arbejdet med at få Europa til at hænge sammen transportmæssigt under krisen. Kommissionen har udarbejdet retningslinjer for den fri bevægelighed for personer, der varetager kritiske funktioner. Her betragtes sæsonarbejdere i landbrugssektoren nu som personer, der varetager en kritisk funktion – fødevareforsyning – og det skal derfor sikres, at de kan nå frem, selv om de krydser en grænse undervejs. Da landene begyndte at lukke deres grænser i midt-marts, var der rapporter om, at både dyr og medicinsk udstyr holdt i kø ét til to døgn. Kommissionen krævede på den baggrund ”grønne korridorer”, som skulle sikre, at vareleverancer ikke blev blokeret. En grøn korridor et særligt vejspor ved grænsen, som det højest må tage 15 minutter at krydse – nok til for eksempel at helbredsscreene chaufføren. Det arbejde har bidraget til at nedbringe ventetiderne ved grænsen, og man håber nu at kunne skabe en lignende situation for sæsonarbejdere. Det bliver et stort arbejde at få EU bragt tilbage til den åbenhed, som var en realitet inden coronakrisen. I mellemtiden bliver samarbejdet om grønne korridorer afgørende for at sikre fødevareforsyningen.

Danmark

Se billederne fra en lukket covid-afdeling: Sådan modtages corona-patienterne

Annonce