Annonce
Hvide Sande

Bjarne satser på børnefamilier på kysten: 59-årig er ved at skabe et nyt legeland

Gennem de seneste 12 år har Bjarne Vogt været selvstændig med eget smedefirma, men fremover vil han gøre det til sit levebrød at drive et legeland og en fiskesø i Hvide Sande. Arkivfoto: Sebastian Engelberth Hansen
Bjarne Vogt har lejet sig ind i en tidligere Aldi-bygning i Hvide Sande, hvor nyt legeland gerne skal stå klar til pinse.
Annonce

Hvide Sande: Der er nogle, der mener, at vi mennesker ikke holder op med at lege, fordi vi bliver gamle – men at vi bliver gamle, fordi vi holder op med at lege.

Det er uvist, om 59-årige Bjarne Vogt er klar til at prøve kræfter med en hoppeborg, men helt sikkert er det, at han er ved at skabe et nyt legeland i Hvide Sande. Det får adresse på Parallelvej 64, hvor Bjarne Vogt har lejet sig ind i et domicil, som for år tilbage husede et Aldi-supermarked:

- Vi er godt i gang. Det skal være klar til pinse. Jeg håber og tror på, at det nok skal lykkes, siger initiativtageren.

Med baggrund i husets fortid har Bjarne Vogt besluttet sig for, at det nye træfpunkt for barnlige sjæle skal hedde Al-di-leg.


Jeg har boet i Hvide Sande i 59 år, og jeg har aldrig set så mange mennesker i byen som i år

Bjarne Vogt, Hvide Sande


I det kommende legeland dækker begrebet alt i leg over blandt andet et stort klatreområde, rutschebaner, en hoppeborg, minicykler, små traktorer, en lille købmandsbutik, et legekøkken og et udvalg af såkaldte arkademaskiner.

Bjarne Vogt forventer, at investeringen løber op i et sted mellem 500.000 og 600.000 kroner, inden de første gæster forventeligt kan bydes velkommen i slutningen af maj.

Annonce

Masser af turister

Manden bag Al-di-leg er godt klar over, at han kommer i konkurrence med Beach Bowl i Søndervig og den kommende Lalandia-feriepark i badebyen lidt mod nord, men Bjarne Vogt ryster ikke på hånden:

- Det er jeg ikke så bange for. Jeg har boet i Hvide Sande i 59 år, og jeg har aldrig set så mange mennesker i byen som i år. Det er gået rigtig godt med fiskesøen, siger han med henvisning til Klittens Put & Take, som han driver på Sønder Klitvej sammen med en kompagnon.

Legelandet kommer Bjarne Vogt til at stå for på egen hånd:

- Jeg kommer ved fiskesøen tre-fire gange om dagen, og sådan bliver det nok også ved legelandet. Jeg vil komme til at løbe lidt frem og tilbage, tilføjer han.

Det nye legeland på Parallelvej i Hvide Sande får omkring 600 kvadratmeter under tag plus et mindre område ude under åben himmel. Arkivfoto: Claus Thorsted

Bjarne Vogt har valgt, at det skal koste 100 kroner for børn at komme inden for i Al-di-leg, mens voksne får gratis adgang.

Ved indgangen kommer betaling af entré til at foregå elektronisk, og det er planen, at legelandet langt hen ad vejen skal kunne passe sig selv.

Annonce

Tag gerne mad med

Forud for etableringen af den familievenlige attraktion har Bjarne Vogt besøgt seks forskellige legelande for at hente brugbar inspiration med hjem til Hvide Sande:

- Vi har taget det, vi synes, er det bedste.

Besøgene har blandt andet omfattet Baboon City i Herning og Bork Legeland.

De omkring 600 kvadratmeter under tag i Hvide Sande kommer blandt andet også til at byde på et loungeområde, hvor det vil være muligt at spise medbragt mad og eventuelt gør brug af et tilbud om gratis kaffe og te.

Endvidere bliver der indrettet et selskabslokale med tilhørende køkken, som kan lejes til eksempelvis en børnefødselsdag.

Den ombygning, som Bjarne Vogt for tiden har gang i, omfatter også nye toiletter og ny gulvbelægning over alt i lejemålet på Parallelvej.

Med satsningen på Al-di-leg siger Bjarne Vogt samtidig farvel til det enmands-smedefirma, han har drevet de seneste 12 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Rotte-rekord i 2020: Se, om der var rotter i dit nabolag

Ringkøbing-Skjern

I næste uge får tusindvis af kommunens borgere nyt internet og tv-signal: Sådan skal du forholde dig

Annonce