Annonce
Sport

Bjarne Riis melder onsdag ud om Virtu Cyclings fremtid

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Virtu Cycling, hvor Bjarne Riis er medejer, indkalder til pressemøde onsdag eftermiddag i København.

Virtu Cycling, hvor Bjarne Riis er medejer, indkalder til pressemøde onsdag eftermiddag.

Bjarne Riis vil fortælle "spændende nyt om fremtiden", oplyser cykelholdet i en pressemeddelelse tirsdag.

Til stede vil være blandt andre Bjarne Riis, der er medejer af Virtu Cycling, samt Anders Gram fra holdets ledelse.

Pressemødet finder sted på Hotel D'Angleterre i det centrale København onsdag klokken 15.

Tirsdag oplyser Virtu Cycling ikke noget om, hvad pressemødet konkret kommer til at handle om.

Men der kan blandt andet spekuleres i skabelsen af et cykelhold på højeste niveau, hvis man kigger på tidligere udmeldinger fra Bjarne Riis.

Tilbage i februar 2016 holdt Bjarne Riis også et pressemøde samme sted, og dengang var målet at skabe et World Tour-hold.

Næsten fire år senere er den ambition tilsyneladende ikke lagt i graven, selv om planerne endnu ikke er gået som håbet.

Rigmanden Lars Seier Christensen, som også er medejer af Virtu Cycling, var med på pressemødet i 2016, og han ytrede sig i en nytårstale for en uge siden på Facebook om de fortsat storstilede planer.

- Og så er der nok mange, der tænker ... hvad pokker sker der med det cykelhold?

- Og jeg medgiver, at det har taget længere tid, end Bjarne Riis og jeg regnede med, da vi startede projektet i 2016.

- Men det er fortsat vores mål at være med på højeste niveau, når Touren starter i København i 2021, skrev Lars Seier Christensen 31. december.

Flere danske medier har i længere tid spekuleret i, at Bjarne Riis skulle være på vej til at blive en del af ejerkredsen på det nuværende World Tour-hold Team NTT (tidligere Dimension Data).

Her er Michael Valgren og Andreas Stokbro en af rytterne på holdet, mens Lars Michaelsen og Lars Bak er ansat som sportsdirektører.

B.T. skriver tirsdag, at Virtu Cycling ifølge avisens oplysninger bliver medejer af Team NTT, mens Bjarne Riis bliver sportslig ansvarlig på holdet.

Det er dog ikke bekræftet.

I sommeren 2019 blev det meddelt, at Virtu Cycling lukker kvindeholdet ned, og i oktober kom det frem, at Team Waoo på herresiden også blev lukket ned.

/ritzau/

Annonce
Læs mere om Riis'' mulige medejerskab af World Tour-hold på B.T.''s hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det lyder godt, men: De passer ikke på Danmark

Det er så let at stille sig op og sige, at ”jeg passer på Danmark”. Det lyder godt. Man virker handlekraftig. Men når man som Mette Frederiksen er statsminister, har man andre forpligtelser end at gå med de nemme og populære løsninger, som hun gjorde, da hun præsenterede regeringens bud på, hvordan vi forhindrer terrordømte i at planlægge og udføre mere terror, når de er sluppet ud af fængslet. En regeringschef har pligt til at vælge løsninger, der holder sig inden for rammerne af, hvilken type land vi gerne vil være. Og her svigtede Mette Frederiksen. Hun foreslår nemlig, at personer, der har afsonet en dom for terror, kan forbydes at færdes i bestemte områder og have kontakt til bestemte personer i op til ti år. For at undersøge, om de overholder forbuddet, skal politiet have ret til uden dommerkendelse at trænge ind i deres hjem og undersøge deres computere. Det er her, statsministeren glemmer sin forpligtelse over for retsstatens principper. Grundloven siger helt uden dikkedarer i paragraf 72, at både husundersøgelser og undersøgelser af borgernes kommunikation kun kan ske efter en retskendelse. Der står dog også, at man kan lave love, der giver undtagelse fra paragraffen, og det er så dét, regeringen vil gøre. Men det er grundlæggende helt forkert. Regeringens forslag om at øge straffene for terror og terrorrelaterede forbrydelser betragteligt er helt i orden. Det er også rimeligt at udstede forbud om ophold og kommunikation for denne ekstraordinært usympatiske gruppe af forbrydere. Og spark dem endelig ud af landet, når der er lovhjemmel til det. Det må bare aldrig blive andre end en domstol, der gør domstolenes arbejde. Magtens tredeling er et princip, der ikke må fraviges. Hverken politikere eller myndigheder skal afsige domme eller udstede retskendelser. Det skal kun dommere. Det har regeringens normale støtter forstået, men de borgerlige partier sikrer flertallet til endnu et skridt væk fra retsstaten. De skulle skamme sig. De passer ikke på Danmark.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];