Annonce
Jubilæum

Bjarne har 40 års jubilæum hos RAH

Bjarne Birkmose. Pressefoto
Når det virkelig brænder på i en hovedstation, ringer RAH til Bjarne Birkmose.

Ringkøbing: Elektriker Bjarne Birkmose kan den 3. december 2019 fejre 40 års jubilæum hos RAH Service A/S. Bjarne er oprindeligt uddannet mekaniker, og har efterfølgende som voksenlærling gennemført elektrikeruddannelsen hos RAH og Skive Tekniske skole.

Bjarne har gennem årene været med i næsten alle processer hos RAH, han har arbejdet med både 0,4 kV og 10 kV anlæg i RAHs elnet.

De seneste år har Bjarne især arbejdet med vores hovedstationer (60/10 kV stationer), hvor han har været med til at forny og opgradere mange af disse hovedstationer i RAHs område.

Bjarne er på trods af, at han ikke længere er en del af vagtpersonalet hos RAH, ham vi ringer til, når det virkelig brænder på i en hovedstation og vi skal have gjort noget i en fart.

Bjarne er hos RAH kendt og respekteret som en teknisk meget vidende medarbejder. Teknikkerne hos RAH har en meget stor hjælp i Bjarnes viden og hjælpsomhed.

Privat er Bjarne gift med Gitte, de har børnene Ulla og Steffen, samt tre børnebørn. Fritiden bliver brugt på rejser, gerne USA hvor de jo kører i biler med tilpas mange cylindre.

Bjarne har en stor interesse for mekanik og elektronik, så der bliver brugt meget fritid i det store værksted, han har bygget på hjemadressen. Jubilæet bliver markeret internt hos RAH.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det lyder godt, men: De passer ikke på Danmark

Det er så let at stille sig op og sige, at ”jeg passer på Danmark”. Det lyder godt. Man virker handlekraftig. Men når man som Mette Frederiksen er statsminister, har man andre forpligtelser end at gå med de nemme og populære løsninger, som hun gjorde, da hun præsenterede regeringens bud på, hvordan vi forhindrer terrordømte i at planlægge og udføre mere terror, når de er sluppet ud af fængslet. En regeringschef har pligt til at vælge løsninger, der holder sig inden for rammerne af, hvilken type land vi gerne vil være. Og her svigtede Mette Frederiksen. Hun foreslår nemlig, at personer, der har afsonet en dom for terror, kan forbydes at færdes i bestemte områder og have kontakt til bestemte personer i op til ti år. For at undersøge, om de overholder forbuddet, skal politiet have ret til uden dommerkendelse at trænge ind i deres hjem og undersøge deres computere. Det er her, statsministeren glemmer sin forpligtelse over for retsstatens principper. Grundloven siger helt uden dikkedarer i paragraf 72, at både husundersøgelser og undersøgelser af borgernes kommunikation kun kan ske efter en retskendelse. Der står dog også, at man kan lave love, der giver undtagelse fra paragraffen, og det er så dét, regeringen vil gøre. Men det er grundlæggende helt forkert. Regeringens forslag om at øge straffene for terror og terrorrelaterede forbrydelser betragteligt er helt i orden. Det er også rimeligt at udstede forbud om ophold og kommunikation for denne ekstraordinært usympatiske gruppe af forbrydere. Og spark dem endelig ud af landet, når der er lovhjemmel til det. Det må bare aldrig blive andre end en domstol, der gør domstolenes arbejde. Magtens tredeling er et princip, der ikke må fraviges. Hverken politikere eller myndigheder skal afsige domme eller udstede retskendelser. Det skal kun dommere. Det har regeringens normale støtter forstået, men de borgerlige partier sikrer flertallet til endnu et skridt væk fra retsstaten. De skulle skamme sig. De passer ikke på Danmark.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];