Annonce
Jubilæum

Bjarne har 40 års jubilæum hos RAH

Bjarne Birkmose. Pressefoto
Når det virkelig brænder på i en hovedstation, ringer RAH til Bjarne Birkmose.

Ringkøbing: Elektriker Bjarne Birkmose kan den 3. december 2019 fejre 40 års jubilæum hos RAH Service A/S. Bjarne er oprindeligt uddannet mekaniker, og har efterfølgende som voksenlærling gennemført elektrikeruddannelsen hos RAH og Skive Tekniske skole.

Bjarne har gennem årene været med i næsten alle processer hos RAH, han har arbejdet med både 0,4 kV og 10 kV anlæg i RAHs elnet.

De seneste år har Bjarne især arbejdet med vores hovedstationer (60/10 kV stationer), hvor han har været med til at forny og opgradere mange af disse hovedstationer i RAHs område.

Bjarne er på trods af, at han ikke længere er en del af vagtpersonalet hos RAH, ham vi ringer til, når det virkelig brænder på i en hovedstation og vi skal have gjort noget i en fart.

Bjarne er hos RAH kendt og respekteret som en teknisk meget vidende medarbejder. Teknikkerne hos RAH har en meget stor hjælp i Bjarnes viden og hjælpsomhed.

Privat er Bjarne gift med Gitte, de har børnene Ulla og Steffen, samt tre børnebørn. Fritiden bliver brugt på rejser, gerne USA hvor de jo kører i biler med tilpas mange cylindre.

Bjarne har en stor interesse for mekanik og elektronik, så der bliver brugt meget fritid i det store værksted, han har bygget på hjemadressen. Jubilæet bliver markeret internt hos RAH.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Annonce